Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Putin ve Medvedev halef selef oldu

Rusya’da yemin ederek görevine başlayan yeni Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ilk konuşmasında ekonomik kalkınma ve insan haklarının geliştirilmesi sözü verdi.

Medvedev, Kremlin’deki altın renginin hakim olduğu Andreyevskiy Salonu’nda düzenlenen törende yemin ederek görevine başlarken, eski Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 8 yıllık görev süresi de sona erdi.

Putin, başkanlığı bırakmasından sonra da Rus siyasi yaşamı üzerindeki etkisini kullanmaya devam edeceğini çeşitli vesilelerle açıklarken, Medvedev’in de başkanlığının ilk icraatının Putin’in başbakanlığa atanması olması bekleniyor. Medvedev, Devlet Başkanı olarak yaptığı ilk konuşmada, en önemli görevinin “ekonomik ve sivil özgürlüklerin geliştirilmesi” olduğunu belirterek, “İnsan hakları ve özgürlükler toplumumuzun en büyük değerleri olarak addedilmekte. Bu değerler tüm devlet faaliyetlerinin anlamını ve içeriğini belirlemektedir” dedi. Konuşmasında yolsuzlukla mücadele sözü de veren Medvedev, “Hukukun temel ilkelerinin rolüne özel önem vereceğim. Çağdaş gelişimi önleyen yasal nihilizmi ortadan kaldırabilmek için hukuka gerçek saygıyı, saygınlığı kazandırmayı başarmalıyız” ifadelerini kullandı.

Medvedev, Rus vatandaşları için hayatı “daha rahat ve güvenilir” yapmaya yardım edeceğini belirterek, sanayi ve tarımın modernize edileceğini, yeni teknolojilerin geliştirileceğini ve yatırımcıların çekilmeye çalışacağını kaydetti. Putin de salondaki davetlilere yönelik yaptığı kısa konuşmada, “Ben halk ve devlet için açık ve dürüst şekilde çalışacağıma dair taahhütte bulunmuştum. Ve bu sözümü ihlal etmedim” dedi.

/ Moskova

08.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin ve Medvedev halef selef oldu

  CESETLER SULAR İÇİNDE YÜZÜYOR, ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

  Londra’da içki yasağı

  Saddam’ın anıları kitap oluyor

  Gorbaçov, yeni bir soğuk savaş bekliyor

  Köhne silahlarını teşhir ediyorlar’

  Demokratların yarışması yine kıran kırana

  ‘Irak’ta kadın intiharcılar artacak’

  Hizbullah’dan hükümete karşı gösteri

  Çin’e göre Japonya ehlileşmiş

  İran-ABD arasında dördüncü tur yapılamadı

  İsrail askerleri Gazze Şeridi’ne girdi