Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

CESETLER SULAR İÇİNDE YÜZÜYOR, ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Komşu Tayland'daki BM İnsanî Yardım Koordinasyon Bürosu yetkilisi Richard Horsey, Myanmar'da Nargis kasırgasının silip süpürdüğü İrravaddi deltasındaki durum için "Büyük felâket" dedi. Horsey, cesetlerin sular içinde yüzdüğü, felâketzedelere ulaşmakta büyük güçlüklerin çekildiği deltanın su altında kaldığını, ölü sayısının dramatik biçimde artabileceğini ifade etti.

1 MİLYON KİŞİ EVSİZ KALDI, BAZI KÖYLER

HARİTADAN SİLİNDİ

BM Dünya Gıda Programı da kasırga yüzünden 1 milyon kişinin evsiz kaldığını, bazı köylerin haritadan silindiğini, pirinç ekili alanların çoğunun yok olduğunu bildirdi. Budist rahip ve Katolik rahibeler yıkılan yolları temizleyen halka yardımcı olurken, felâketin üzerinden beş gün geçmesine rağmen ortalıkta gözükmeyen askerlerin dün ilk kez sokaklara çıktığı belirtildi.

BBC Myanmar’a sokulmadı

Nargis kasırgasının yol açtığı felaketi izlemek üzere Myanmar’a giden İngiliz BBC’nin muhabiri Andrew Harding, bu ülkeye alınmadı. New Light of Myanmar gazetesindeki haberde, Myanmar’daki askeri rejimin İngiliz gazetecinin ülkeye turist vizesiyle girmeye çalıştığını ve pazartesi günü başkent Yangon’a Thai Airways ile gelen muhabirin aynı uçakla ülkesine gönderildiği belirtildi. Myanmar’da cumartesi günü etkili olan Nargis kasırgasında ölenlerin sayısının 22 bini geçtiği, 41 bin kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti. Yetkililer, felaketin yolları tahrip etmesi ve iletişim kanallarının kesilmesi nedeniyle rakımı düşük İrravaddi Deltası’nda yardım ve kurtarma çalışmalarının çok zor sürdürüldüğünü söylemiş, dünya bu ülkeye yardım için seferber olmuştu.

/ Yangon

08.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin ve Medvedev halef selef oldu

  CESETLER SULAR İÇİNDE YÜZÜYOR, ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

  Londra’da içki yasağı

  Saddam’ın anıları kitap oluyor

  Gorbaçov, yeni bir soğuk savaş bekliyor

  Köhne silahlarını teşhir ediyorlar’

  Demokratların yarışması yine kıran kırana

  ‘Irak’ta kadın intiharcılar artacak’

  Hizbullah’dan hükümete karşı gösteri

  Çin’e göre Japonya ehlileşmiş

  İran-ABD arasında dördüncü tur yapılamadı

  İsrail askerleri Gazze Şeridi’ne girdi