Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gorbaçov, yeni bir soğuk savaş bekliyor

Dağılan SSCB’nin son devlet başkanı Mihail Gorbaçov, ABD’nin, Orta ve Doğu Avrupa’ya füzeler yerleştirerek yeni bir soğuk başlatmasından endişe ettiğini açıkladı.

İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesine röportaj veren son Gorbaçov, ABD’nin Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ne füze kalkanı yerleştirmesinin, ‘’İran gibi haydut devletlerden gelen tehditlere yönelik olduğu’’ açıklamasını kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, aksine geleneksel olarak Rusya’nın nüfuzundaki bu etki bölgesindeki Amerikan askeri varlığının, yeniden doğan Rusya’yı durdurmaya yönelik olduğunu kaydetti.

Gorbaçov, ABD’nin Rusya ya da Çin ile bir savaş hali durumunda konvansiyonel kuvvetlerini güçlendirmeye dönük bir savunma ve askeri bütçe kabul ettiğini gördüklerini de belirterek, “Bazen ABD’nin bütün dünyaya savaş açacağı hissine sahip oluyorum. (Avrupa’nın doğusuna) füze kalkanı sistemi yerleştirmek, silahlanma yarışında bir üst aşamaya geçmektir. Bu çok tehlikeli bir oyundur” ifadesini kullandı.

Amerikalıların soğuk savaştan sonra NATO’nun Almanya’nın sınırlarını geçmeyeceğine söz verdiğini hatırlatan Gorbaçov, “ama şimdi Orta ve Doğu Avrupa’nın yarısı bu ittifaka dahildir, Amerikalıların verdiği sözler nerede kaldı? Bu, onlara güvenilmeyeceğini kanıtlıyor” dedi. Gorbaçov, Amerikan hükümetinin siyasetinin askerler ve sanayiciler tarafından belirlendiğini savundu.

/ Londra

08.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Putin ve Medvedev halef selef oldu

  CESETLER SULAR İÇİNDE YÜZÜYOR, ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

  Londra’da içki yasağı

  Saddam’ın anıları kitap oluyor

  Gorbaçov, yeni bir soğuk savaş bekliyor

  Köhne silahlarını teşhir ediyorlar’

  Demokratların yarışması yine kıran kırana

  ‘Irak’ta kadın intiharcılar artacak’

  Hizbullah’dan hükümete karşı gösteri

  Çin’e göre Japonya ehlileşmiş

  İran-ABD arasında dördüncü tur yapılamadı

  İsrail askerleri Gazze Şeridi’ne girdi