Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Akdeniz Birliği asla AB’nin alternatifi değil

Fransa’nın Avrupa işlerinden sorumlu Devlet Sekreteri Jean Pierre Jouyet, ülkesinin önerdiği “Akdeniz Birliği” projesinin, asla Türkiye’nin AB ile ilişkilerine ikame ya da alternatif olmadığını söyledi.

Jouyet, NTV’ye verdiği röportajda, projenin AB’ye alternatif oluşturup oluşturmadığının sorulması üzerine, “Şunu çok açık şekilde söylemek istiyorum: Bu bir Avrupa projesidir. Asla Türkiye’nin AB ile ilişkilerine ikame ya da alternatif değildir” dedi. Jouyet, projeyle yapmaya çalıştıklarının Avrupa düzeyinde Lizbon sürecini iyileştirmek olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin de bu projede yer almasının önemli olacağına işaret etti. “Türkiye, terörle mücadelesi konusunda Fransa’nın desteğine güvenebilir mi” sorusuna karşılık da Jouyet, bu konuda iki ülke arasındaki ilişkilerin netliğe kavuştuğunu belirterek, Fransa’nın Türkiye’ye güvenlik açısından destek sunmaya hazır olduğunu söyledi. Jouyet, “Fransa, Türkiye’nin çeşitli terörist eylemlere karşı yürüttüğü mücadeleyi desteklemektedir” dedi.

Jouyet, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği konusunda tarih tahmini olup olmadığı sorusunu cevaplarken de bu konuda tahminde bulunmanın zor olduğunu, bunun uzun bir süreç olduğunu belirtti. Jouyet, “Bu hem AB, hem Türkiye için önemli bir süreçtir. Bu, Türkiye’deki reformların temposu ve genişliğine de bağlıdır. Fransa, Türkiye’deki reform sürecini tümüyle desteklemektedir” dedi. Fransa’nın dönem başkanlığının Türkiye konusunda tamamen tarafsız, adil ve dengeli olacağını yineleyen Jouyet, “Fransa, Türkiye ile müzakere sürecine hiçbir şekilde engel çıkartmayacaktır” dedi. Fransa’nın bu çerçevede komisyonun önerilerine saygılı davranacağının ve sadece Türkiye’nin yerine getirdiği kriterlere göre karar alacağının altını çizen Jouyet, “Bu anlamda da Türkiye’nin hem kendi çıkarları, hem Avrupa’nın çıkarları açısından kendi üzerine düşenleri yaparak reformları sürdürmesi lehinedir. Ama her halükarda Fransa, kendi üzerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirecektir” ifadesini kullandı. Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu ve Türkiye ile son derece yakın ilişkiler içinde olmak istediklerini belirten Jouyet, Fransa’nın Türkiye’deki üçüncü yabancı yatırımcı ülke olduğunu ve 300’ün üzerinde Fransız şirketinin Türkiye’de yatırım yapmakta olduğunu vurguladı.

/ Ankara

08.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül ve Erdoğan’a 1 Mayıs mektubu

  Güvenli sürüş, alkolsüz sürücü!

  Suriye’ye gitmenin tam zamanı

  Senaryolarla ilgili değilim

  Mahallî seçim hazırlığı erken başladı

  CHP’den hükümete ‘’1 Mayıs’’ gensorusu

  Tüzmen: İranla enerji alanında işbirliği yapacağız

  Kıdem tazminatında mutabakat aranacak

  Partilere hazine yardımı mahkemelik

  Cağaloğlu kitap satış mağazamız açılışa hazır

  Özcan, Kafkasya konferansında konuşacak

  Bakanlıktan geliyorum diyen hırsız!

  Akdeniz Birliği asla AB’nin alternatifi değil

  Hükümet emanet parayı istediği gibi kullanamaz

  Urfa kuraklıktan kavruluyor

  Işıl Karakaş AİHM’deki görevine başladı

  Tarım işçileri için kanun teklifi

  Teknoloji Yüksek Kurulu 16 Mayıs’ta toplanacak

  İş müfettişleri, kömür ocaklarına ceza yağdırdı

  Bakan Yıldırım’ın, şikâyet kapısı açık