Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Amerika’da büyük skandal

Irak ve Afganistan’da öldürülen bazı Amerikan askerlerinin, Delaware eyaletinde aynı zamanda hayvan ölülerini yakmak için kullanılan bir krematoryumda yakıldığı ortaya çıktı. Pentagon, 2001’den beri uygulanmakta olan bu işlemin önceki günden itibaren durdurulduğunu duyurdu.

IRAK ve Afganistan’da öldürülen bazı Amerikan askerlerinin, Delaware eyaletinde aynı zamanda hayvan ölülerini yakmak için kullanılan bir krematoryumda yakıldığı ortaya çıktı. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, 2001’den beri uygulanmakta olan bu işlemin önceki günden itibaren durdurulduğunu duyurdu. Pentagon, Delaware eyaletindeki Dover Hava Gücü Üssü’nün bulunduğu Dover şehrindeki krematoryumda bugüne kadar en az 200 askerin yakıldığını açıkladı. Olay, Pentagon’da çalışan bir görevlinin, ölen askerlerden birinin ailesi olmadığı için Delaware’de düzenlenen yakma törenine katılmak üzere hafta içi Perşembe günü krematoryuma gelmesiyle ortaya çıktı. Krematoryumda aynı zamanda hayvanların yakıldığını gören yetkili, üslerine tesisin fotoğraflarını da içeren bir elektronik posta gönderdi. Skandaldan ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in de haberi oldu ve bazı ordu yetkilileri dün Kongre’ye kendilerine gelen bu mail hakkında bilgi verdi. Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı olan Senatör John McCain de Gates’e bir mektup yazarak kendisiyle aynı endişe ve üzüntüleri taşıdığını bildirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapan Gates bu askerlerin ailelerinden özür diledi. Gates, “Bakanlık, her ne kadar yasalara ve düzenlemelere aykırı bir iş bulunmasa da bu uygulamanın, kayıp askerlerimizi aynı zamanda hayvanların da yakıldığı bir yerde yakmanın, uygunsuz olduğunu düşünüyor” dedi.

Pentagon yetkileri, askerlerin külleriyle hayvanların küllerinin birbirine karışmamış olduğunu düşündüklerini aktardı. Pentagon basın sözcüsü Geoff Morrell, gece düzenlediği basın toplantısında “İnsan kalıntılarına uygunsuz bir muamelede bulunulduğuna dair delilimiz yok” diye konuştu. Pentagon’un bundan sonra cenaze evi bulunmayan fırınlarda askerlerin yakılmasına izin vermeyeceğini bildirdi. ABD’de yayınlanan Washington Post’a konuşan askerlerin yakıldığı krematoryumun sahibi David A. Bose da hayvanlar ve askerleri yakmak için ayrı ayrı fırınları kullandıklarını, hayvan fırınlarında hiçbir askerin yakılmadığını savundu. Bose, hayvanların yakıldığı fırının insan sığmayacak kadar küçük olduğunu ve askerlerin aynı odada bulunana daha geniş bir fırında yakıldığını ifade etti. Yurtdışında ölen askerlerin getirildiği Dover Hava Kuvvetleri Üssü’nde askerlerin yakılmasında kullanılması için bir fırın bulunmuyor. Bu yüzden Amerikan Hava Kuvvetleri, yakma işlemlerinin gerçekleştirilmesi için burada bulunan iki yerel şirketle anlaşmış. Bu iki şirketten biri olan askerlerin yakıldığı bu krematoryumun tabelasında evcil hayvanların yakıldığını gösteren bir tabela bulunuyor. Yetkililer, Dover’in küçük bir şehir olduğunu ve bu yüzden de imkânların sınırlı olduğunu kaydediyorlar. Amerikan ordusunda ölen askerlere saygı göstermek en önemli görevlerden biri olarak görülüyor.

/ İstanbul

11.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Halk can, cunta oy derdinde

  Amerika’da büyük skandal

  RİCE, İRAN VE SURİYE'YE YÜKLENDİ

  Irak ordusundan El Kaide operasyonu

  Sarkozy, Türkiye için referandumdan yana

  19 Şiî ile 1 Amerikan askeri öldü

  Trende esrarengiz ölüm Kanadalıları korkuttu

  Refah Sınır Kapısı geçici olarak açıldı