Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

RİCE, İRAN VE SURİYE'YE YÜKLENDİ

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Lübnan’da, başşehir Beyrut’un batı kesiminin büyük bölümünü ele geçiren Hizbullah örgütünün sürüklediği kargaşa ortamından Suriye ve İran’ın sorumlu olduğunu yineledi.

Başşehir Washington’da, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda basın toplantısında açıklaması okunan Rice, Hizbullah’ın, masum Lübnan halkından sivilleri öldürdüğünü ve yaraladığını ileri sürdü. Rice, ‘’Hizbullah, devlet içinde devletini korumaya çalışıyor’’ dedi.

Lübnan’ın başşehrinde son 3 gündür 14 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı çatışmalar, ülkenin 1975-1990 yılları arasında 15 yıl süren iç savaşından beri en vahim kargaşa olarak nitelendiriliyor. Rice, ‘’Hizbullah’ın kendi yurttaşlarına tavrı, örgütten olmayanları küçümsediğini gösteriyor’’ diye konuştu.

Bu arada, Lübnan’da hükümet yanlılarıyla karşıtları arasında çıkan çatışmalarda 5 kişinin daha öldüğü bildirildi. Güvenlik yetkilileri, önceki gece başşehir Beyrut’un doğusundaki Aley kasabasında Suriye karşıtı Dürzi lideri Velid Canbolat yandaşlarıyla hükümet karşıtları arasında çıkan çatışmada 4 kişinin öldüğünü söyledi.

Yetkililer, güneydeki Sayda şehrinde çıkan çatışmada ise 1 sivilin vefat ettiğini belirtti. Lübnan’da Çarşamba günü başlayan çatışmalarda ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi. Lübnan’da Suriye ve İran’ın desteklediği söylenen Hizbullah örgütü, çatışmaların başlamasının ardından çoğunlukla Müslümanların yaşadığı Beyrut’un batısında büyük oranda denetimi ele geçirmişti.

/ Washington

11.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Halk can, cunta oy derdinde

  Amerika’da büyük skandal

  RİCE, İRAN VE SURİYE'YE YÜKLENDİ

  Irak ordusundan El Kaide operasyonu

  Sarkozy, Türkiye için referandumdan yana

  19 Şiî ile 1 Amerikan askeri öldü

  Trende esrarengiz ölüm Kanadalıları korkuttu

  Refah Sınır Kapısı geçici olarak açıldı