Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Konut krizi yaşanabilir

Sadece İstanbul’da 8 milyon konutun katalogdan satıldığını ve satılan bu konutların yalnızca yüzde 30’unun imal edildiğini belirten Bursa Müteahhitler Derneği Başkanı Sabit Çakmak, “Bu açıdan baktığımızda önümüzdeki dönemlerde konut krizi yaşanabilir” dedi.

Çakmak, siyasilerin ve sorumluluk sahibi olanların konuya acilen tedbir alması gerektiğini vurguladı.

İnşaat sektöründe son günlerde yaşanan sıkıntıları değerlendirmek üzere İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Bursa İnşaat Müteahhitleri Derneği ortak bir basın toplantısı düzenledi. İMO Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de bir panik havasına girildiğini ve Mayıs ayında bu trendin devam etmesi durumunda panik havasının kaosa dönüşebileceğine uyarısında bulundu. Türkiye’deki müteşebbis ruha sahip bir neslin körfez krizi, bir neslin de deprem krizi ile pasifize olduğunu kaydeden Şahin şöyle devam etti;

“Bu süreç krizi tetiklerse Türkiye’de reel sektörden finans sektörüne kaymalar yaşanır. İnsanlar yatırım yerine paralarını faize koyma yoluna gider. Bu da geçmişte yaşanan krizlere geri dönüş anlamına gelir. Sosyal patlamalar kaçınılmaz olur.”

TOKİ’nin konut ürettiği bölgenin inşaat sektörüne ciddi darbe vurduğunu iddia eden Mimarlar Odası Başkanı Şenol Şimşek de, sektördeki sıkıntıların birçok yan sektörü de olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Kriz dönemlerinde biran önce nakit kazanmak adına eksik ve sağlıksız yapılaşmaya da gidilebileceğine de vurgu yapan Şimşek, Mimarlar Odası olarak alternatif yapı sistemlerine de ilgi gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Bursa Müteahhitler Derneği Başkanı Sabit Çakmak da, “İnsanlar son dönemde ihtiyaçları olan değil, hayallerindeki konutlara yöneldi. Hiçbir geçmişi olmayan birçok inşaat şirketi ortaya çıktı. Sadece İstanbul’da 8 milyon konut, katalogdan satılmıştır. Satılan bu konutların yalnızca yüzde 30’u imal edilmiştir. Bu açıdan baktığımızda önümüzdeki dönemlerde konut krizi yaşanabilir” diye konuştu. Siyasilerin ve sorumluluk sahibi olanların konuya acilen tedbir alması gerektiğini ifade eden Çakmak, Türkiye’nin bir krizi daha kaldırmaya tahammülü olmadığını sözlerine ekledi.

Hüseyin HİÇDURMAZ / Bursa

11.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  IMF’ye yeni zam sözü

  Konut krizi yaşanabilir

  Demir fiyatlarındaki artışa devlet müdahale etmeli

  TOKİ’den yüzde 25 indirim

  Açlık artarsa ülkelerin güvenliği kalmaz

  Bankalar, esnafın sicil affını dikkate almadı

  Kia'nın yeni modeli Cee’d Türkiye'de

  Yıllık cari açık 40 milyar doları aştı

  Bosch, Türkiye ekonomisine güveniyor

  Dünya Ekonomi Kongresi İstanbul’da yapılacak