Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Açlık artarsa ülkelerin güvenliği kalmaz

Tarım Bakanı Mehdi Eker, amaç dışı kullanım ve bio yakıt dolayısıyla gıda fiyatlarında artış yaşandığını belirterek, “Dünyada 800 milyon insan aç, bu politika sürerse ve kota getirilmezse, 1.5 milyar insan açlığa mahkum olacak.

Bu tabloda hiçbir ülkenin güvenliği söz konusu olmayacak” dedi.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu üyeleri, 5’ncisi düzenlenecek Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması’na davet için, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker’e nezaket ve bilgilendirme ziyareti gerçekleştirdi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker’le TÜMSİAD ve BAKTAD Genel Başkanı sıfatıyla son günlerdeki gıda fiyatlarındaki artışın ekonomiye yansımaları üzerine sohbet eden Mehmet Yıldırım, “Global kriz, ülkemizde de çok olumsuz etkilere yol açıyor. Küresel krizin etkilerini çok açık biçimde hissederken, tarım ülkesi olan ülkemizin bu noktada halkımızın bu olumsuzluklardan etkilenmemesi yönünde tedbirler almasını bekliyoruz” dedi. Yıldırım, insiyatif dışı gelişen gıda fiyatlarındaki artışın, enflasyonu da çok kötü şekilde etkilediğini ve hedeflerin şaşmasına sebeb olduğunu da dile getirdi. Tarım Bakanı Mehdi Eker de, gıda fiyatlarındaki artışın nedeninin küresel ısınma ve kuraklık olmadığını belirterek, dünya ülkelerindeki yağlı tohumların bio yakıta yönelik kullanılmasının çok olumsuz bir etki oluşturduğunu kaydetti. Eker, “Amaç dışı bu kullanıma kota getirilmesi gerekiyor. Bugün 1 milyon ton bio yakıt üretmek için 7 milyon ton gıda kullanılıyor. Böyle giderse, dünyada 800 milyon kişiye ulaşan aç sayısı, önümüzdeki dönemde 1.5 milyara ulaşır ve bu tabloda hiçbir ülkenin güvenliği söz konusu olmaz” diye konuştu.

Yeni Asya / İstanubul

11.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  IMF’ye yeni zam sözü

  Konut krizi yaşanabilir

  Demir fiyatlarındaki artışa devlet müdahale etmeli

  TOKİ’den yüzde 25 indirim

  Açlık artarsa ülkelerin güvenliği kalmaz

  Bankalar, esnafın sicil affını dikkate almadı

  Kia'nın yeni modeli Cee’d Türkiye'de

  Yıllık cari açık 40 milyar doları aştı

  Bosch, Türkiye ekonomisine güveniyor

  Dünya Ekonomi Kongresi İstanbul’da yapılacak