Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Marmara depremi film oluyor

MERKEZ üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan, binlerce insanın öldüğü, binlercesinin de yaralandığı 1999 yılındaki Marmara Depremi’nin filminin çekileceği bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “yüzyılın felâketi” olarak tarihe geçen depremin unutulmaması için, depremin ardından hayatta kalan insanların yaşadıkları sorunların anlatıldığı Sami Dündar’ın “Her şeyin Bittiği Yer” adlı romanından uyarlanan filmin çekimi için hazırlık başlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Okan Bayülgen ve Meltem Cumbul’un başrollerini oynayacağı filmin çekimi için öneri götürülen yönetmen Ezel Akay, kitabın yazarı ve yapımcı Sami Dündar, koordinasyon sorumlusu Zafer Özberk, yapımcılar Ufuk Ağızka ve Metin Soltay ile belediyede toplantı yaptı. Akay, toplantının ardından, filmin çekileceği SEKA arazisi ile Erenler ve Cedit mahallerinde incelemelerde bulundu. Filmde, 17 Ağustos 1999 tarihindeki depremin ardından insanlar arasındaki dayanışmanın ön plana çıkarılacağını belirten Akay, şunları kaydetti:

“Filmi Sami Dündar’ın, depremin ardından başına gelmiş öyküden yola çıkılarak hazırlıyoruz. Filmin hikâyesi İzmit ve Gölcük’te geçiyor. Acıyı tekrar canlandırmak çok itici gelebilir. Ancak bizim filmimiz bir umut hikâyesi. Hayatta kalan insanların dayanışma, irade ve yaşadıklarını anlatıyor. Dolayısıyla umutsuz bir proje değil. Ama yaşanan felâketi bir daha unutmayacak şekilde akıllara kazıtacak bir film projesi.”

/ İzmit

11.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Artık daha bilinçliyiz

  Marmara depremi film oluyor

  Basın Müzesi 20 yaşında

  Müzisyenlerden yeni rekor denemesi