Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocuklarınızı polisle korkutmayın

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin Polis-Adliye Muhabirliği dersine misafir olan Balçova Emniyet Müdürü Ferda Eser, polislik mesleğinden, gazetecilik ve basından bahsetti.

Türkiye’nin tek kadın emniyet müdürü olan Eser, polisliğin ve basının 24 saat faal meslekler olduğunu belirterek, profesyonel anlamda polislik yapılacaksa kesinlikle özel hayatın ve şahsî duyguların karıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Ege İletder’in düzenlediği toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Eser, Türk toplumunda önyargıların hakim olduğunu belirterek, “Küçük çocuklar, öcü olarak devamlı polislerle korkutuluyor. Polisler korkulacak, zarar verecek bir şeymiş gibi gösteriliyor. Asıl bizden korkması gerekenler ise kanunlara aykırı hareket eden sabıkalı ve suçlulardır. Onların suç işlemesine mani olup davranışlarını kısıtladığımız için bizden korkmaları normal” dedi. Polislik mesleğinde önemli olanın suçu engellemek olduğunu belirten Balçova Emniyet Müdürü, suç işlendikten sonra tedbir almanın kimseye faydası olmadığını vurguladı. Ferda Eser, bazı sosyal sorumluluk haberlerinin duyulması sayesinde hastaneler veya başka kurumların işleyişinin biraz düzene girmesinde basının öneminin büyük olduğunu belirtti. Basın mensuplarıyla birlikte olayların takibinde karşılaştıkları zorluklarla ilgili örnekler polis memurlarıyla basın mensupları arasında zaman zaman gerginlikler yaşandığını dile getirdi. Ferda Eser, “Olay yerine, iz ve delillerin korunması açısından rütbeli memurlarımız dahil hiç kimse giremez. Basın mensubu kişiler ise haber yapabilmek, haberi diğerlerinden önce yazıp servise koyabilmek amacıyla bir an önce olay yerine girmeye çalışıyor. Mağdurların akrabaları da bir anda olay yerini doldurup ağıtlar yakıyor, cesedi görmek istiyor. Polis memurları ise cesedi morga götürmeye uğraşıyor. Böyle olunca üç farklı düşünce çatışıyor ve gerilimler başlıyor. Bizim tavrımız kesinlikle şahsi değil” şeklinde konuştu. Gününün güzel geçip geçmemesinde sabahki haberlerin etkisi bulunduğunu ifade eden Eser, basın mensuplarının bazı haberlerin içeriğini çarpıttığını ya da dikkat çekebilmek amacıyla abartılı başlıklar yazdığını, bunun da zaman zaman insanları sıkıntıya soktuğunu kaydetti.

Buna karşılık Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı ise bu gibi durumlarda basın mensubunun kastı olduğunun düşünülmemesi gerektiğini belirterek, “Haber başlığının birinci işlevi dikkat çekmek, ikincisi bilgilendirmektir. Dikkat çekmeyen başlık okunmaz. Suç olmadığı müddetçe ve haber muhtevasıyla çelişmedikçe başlık üzerinde bazı tasarruflarda bulunulabilir.” dedi. Eser’e, EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

/ İzmir

17.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  KRALİÇE ÜLKESİNE DÖNDÜ

  Siyasî geleceği seçmen belirlesin

  Demokrasi desteği vermeliyiz

  Paksüt’ün aracının takip edildiği iddiasına soruşturma

  Köprüler 25 Mayıs gecesi kapalı

  Gıda krizi kasırga gibi

  Işıkara camide depremi anlattı

  Açık görüş bugün başlıyor

  Teröristlerin yaktığı okul 15 yıldır kapalı

  İpekyolu canlanacak

  Tüp tünele 6. kez erteleme

  Millî Eğitim Bakanlığı'ndan izinlere düzenleme yok

  Toptan: Anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulunamam

  Olli Rehn’den terör örgütüne kınama

  Çocuklarınızı polisle korkutmayın

  ‘Mavi Hat’ dâvâsı başlıyor

  İkinci el cep telefonu alırken dikkat!

  Güroymak bahar şenliğiyle tanıtılacak

  “Her yıl bine yakın eczane açılıyor”

  İslâmiyet çevremizi korumayı emrediyor

  Çukurca’da hain tuzak: 1 şehit