Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Siyasî geleceği seçmen belirlesin

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Matt Bryza, ülkenin siyasî geleceğini Türk seçmeninin belirlemesi gerektiğini belirterek, ABD’nin kimsenin yanında olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya İşlerinden sorumlu Müsteşarı Matt Bryza, AKP hakkında açılan kapatma dâvâsıyla ilgili ABD görüşünde ‘’gizli bir anlam, gizli bir mesaj’’ bulunmadığını ve ülkenin siyasî geleceğini Türk seçmeninin belirlemesi gerektiğini belirterek, ABD’nin ‘’AKP yanlısı veya AKP karşıtı’’ bir tutum almadığını söyledi.

TÜSİAD’ın Washington’da düzenlediği ‘’21’inci Yüzyılda ABD-Türkiye İlişkilerinin Temelleri’’ başlıklı konferansta, enerji konulu bir panele katılan Bryza’ya, ‘’AKP’nin kapatılması durumunda enerji konularının nasıl etkileneceği’’ sorusu yöneltildi. Bryza, ‘’Biz, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, Amerikan-Türk Konseyi toplantısındaki konuşmasında da söylediği gibi Türk seçmeninin Türkiye’nin siyasî geleceğini belirlemesini ve bunun Türkiye’nin laik değerleri ve demokrasiyle tam uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesini umuyoruz’’ dedi.

Matt Bryza, ‘’Burada gizli bir mesaj yok. AKP yanlısı veya AKP karşıtı bir tutum almıyoruz’’ diye konuştu. Bryza, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine bakılırsa, onların da benzer ifadeler kullandığını söyledi. Matt Bryza, enerji konusunda ise Avrupa’ya gitmesi öngörülen Azeri gazının Türkiye’den geçişiyle ilgili teknik anlaşmazlıklar konusunda Türkiye ile Azerbaycan arasında hızlı bir şekilde anlaşma olmasını umduğunu belirtti ve ‘’gelecekte Türkiye’nin liderliğine kim seçilirse seçilsin, şimdiki hükümet ve önceki hükümetlerle aynı türde stratejik vizyonu paylaşacağına güvenim tam. Türkiye’nin coğrafyası bazı basit realiteleri dikte ediyor ve bu da değişecek bir şey değil’’ dedi.

Toplantı sonrasında bir grup gazetecinin, sözlerini biraz daha açması talebi üzerine Bryza, ‘’AKP’nin kapatma davasında bizim görüşlerimiz Rice tarafından ifade edildi. Bu da Türk seçmeninin, ülkenin siyasî geleceğini belirlemesi gerektiği yönündeydi’’ dedi.

Seçmenlerin bir değil iki kez görüşlerini ortaya koyduğunu belirten Bryza, ‘’bu çerçevede bir demokraside geleceği seçmenler belirler. Belli bir tarafı tercih ettiğimizi veya etmediğimizi söylemiyorum. Biz, demokratik kurumların tarafını, Türk seçmeninin tarafını seçiyoruz. Ülkenin geleceği için onlar karar veriyor’’ dedi.

/ Washington

17.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  KRALİÇE ÜLKESİNE DÖNDÜ

  Siyasî geleceği seçmen belirlesin

  Demokrasi desteği vermeliyiz

  Paksüt’ün aracının takip edildiği iddiasına soruşturma

  Köprüler 25 Mayıs gecesi kapalı

  Gıda krizi kasırga gibi

  Işıkara camide depremi anlattı

  Açık görüş bugün başlıyor

  Teröristlerin yaktığı okul 15 yıldır kapalı

  İpekyolu canlanacak

  Tüp tünele 6. kez erteleme

  Millî Eğitim Bakanlığı'ndan izinlere düzenleme yok

  Toptan: Anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulunamam

  Olli Rehn’den terör örgütüne kınama

  Çocuklarınızı polisle korkutmayın

  ‘Mavi Hat’ dâvâsı başlıyor

  İkinci el cep telefonu alırken dikkat!

  Güroymak bahar şenliğiyle tanıtılacak

  “Her yıl bine yakın eczane açılıyor”

  İslâmiyet çevremizi korumayı emrediyor

  Çukurca’da hain tuzak: 1 şehit