Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hem okurum, hem giderim

Van’ın Gevaş ilçesinde, “Türkiye Okuyor” kampanyası kapsamında, oluşturulan projelerden biri olan “Yol Gidenin, Okumak Bilenin” projesiyle Van-Gevaş arasında 45 dakika süren yolculuk, kitap okunarak geçirilecek.

Kaymakam Tahsin Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gevaş Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve 4 yılı kapsayan projeyle vatandaşların yolculuk esnasında zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmelerini amaçladıklarını söyledi.

Aksu, Gevaş-Van arasında sefer yapan bütün ulaşım araçlarında uygulamaya konulacak proje dahilinde, yolcu taşıma araçlarında oluşturulacak özel ceplere, okuma sayfaları bırakılacağını kaydetti. Ceplerdeki muhtevası uzun olmayan okuma sayfalarının, yolcu yelpazesi dikkate alınarak, her yaş grubu ve her kesimden insanı ilgilendirecek konularda hazırlanacağını anlatan Aksu, Bu kapsamda ceplerde, kadınlara yönelik kadın ve çocuk sağlığı, bakımı, gelişimi, ev ekonomisi, güzellik ve cilt bakımı ile ilgili okuma sayfaları, çocuklara yönelik masal ve hikâye kitapları, gençlere yönelik ise gençlik dergilerinin yer alacağını vurguladı.

Orta yaş grubuna yönelik ise özellikle kırsal alanda tarımsal faaliyetlerle geçinen vatandaşlar için tarımsal konularda bilgilendirici okuma sayfaları bırakılacağını bildiren Aksu, şunları kaydetti: “Yol ne kadar uzun olursa olsun bitecektir. Biz halkımızın bu yolu okuyarak en iyi şekilde değerlendirmelerini amaçlıyoruz. Gevaş otobüslerinde yolculuklarını okumakla geçiren insanlarımız, bütün Van’a örnek olacak ve bu uygulamanın diğer yerlerde de yapılmasına öncülük edilmesi sağlanacaktır.”

/ Van

21.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Hem okurum, hem giderim

  Sular seller gibi bir yarışma

  RİSÂLE-İ NUR YARIŞMALARI DEVAM EDİYOR

  Konya’nın yeni müze ihtiyacı

  Bir Kutlu Doğum programının ardından