Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Patlamış mısır değil, sinema!

Sınema tutkunu genç bir grubun hazırladığı ‘www.sinemasinemadir.com’ isimli internet sitesi, kısa bir süre önce yayın hayatına başladı.

Haber, biyografi, röportaj, film kritikleri ve sinema yazılarının yer aldığı site, genç sinemacılara ‘bize katılın’ çağrısı yapıyor.

Site, sinema sanatının fikrî planını konuşmak üzere kurulmuş. Türk sineması ağırlıklı site yabancı sinemaya ait haber ve kritiklere de yer veriyor. “Sinemayı popüler kültürün eğlence aracı olarak görmüyoruz” diyen sitenin editörü Suat Köçer, prensip ve hedeflerini şöyle anlatıyor;

“Bu sanatın salt eğlence aracı ya da patlamış mısır yeme ortamı gibi algılanmasını doğru bulmuyoruz. Maalesef ülkemizde bu yönde yaygın bir kanaat var. Oysa biz sinemayı, hızla gelişen modernleşme ve enformasyon karşısında aynı hızla küçülen dünyamızın, tahammül edilmesi güç zorluklarına karşı ayakta kalabilmenin yollarından biri olarak görüyoruz. Kendimizce bu yolda bir adım atabilmek için de http://www.sinemasinemadir.com internet sitesini oluşturmaya karar verdik. Sitemiz Türk sineması eksenli bir internet ortamıdır. Ancak her türden ve coğrafyadan konu ve kişilerin tartışılabildiği geniş bir konsepte sahiptir. Üzerinde söz söylenilmeye değer her sinematik tema sitemizin ilgi alanında yer almaktadır.”

YAZI SİZDEN, YAYIN BİZDEN!

“Kısa bir süre sonra, bizim gibi düşünen çok sayıda sinemaseverin olduğunu gördük” diyen sitenin editörü Suat Köçer, amaçlarının sinemayı daha özel bir konumda konuşmak olduğunu hatırlatıyor. Kurdukları internet sitesi aracılığıyla, sinemaseverleri buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Köçer, şunları söylüyor; ‘Birçok sinemaseverin bu konuda yazmak istediğini ancak yazılarını değerlendirebilecek bir platform bulamadıklarını biliyoruz. Biz de bu konuda yeteneği olan sinemaseverlere siz yazın, biz de yayınlayalım çağrısında bulunuyoruz. İnternet sitemiz hangi görüş ve inançtan olursa olsun, sinema alanında nitelik taşıyan her türlü ürüne açıktır.” “Yazı Sizden, Yayın Bizden” sloganı ile sinemaseverlere seslenen site, okuyuculardan gelecek sinema konulu makale, deneme, inceleme-araştırma ve film eleştirilerini yayınlayacak.

22.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Patlamış mısır değil, sinema!

  Mevlânâ’ya rekor ilgi

  Kaşgarlı Mahmut 1000 yaşında

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır