Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Fikir olmadan medeniyet olmaz

İSTİKLÂL Caddesi’nde, Külliyat Yayınları’nın yayın hayatına başlaması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Külliyat Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Kaplan, “Türkiye’nin yaşadığı sorunların gerisinde Türkiye’de güçlü bir fikir hareketinin olmayışı yatıyor.

Eğer esaslı bir fikriyatınız yoksa, fiiliyatta ortaya koyabileceğiniz esaslı bir tatbikatınız da olamaz. Külliyatınız yoksa, fikriyatınız olmadığı için yoktur. O yüzden, Türkiye’nin kendi medeniyet dinamiklerimizden beslenen ve mevcut bütün medeniyetlere ve kültürlere açılabilen yeni bir fikir hareketine ihtiyacı var” dedi.

Külliyat Yayınları, adıyla müsemma olacak kapsamda ve kalitede bir fikrî yayıncılık yapmayı hedeflediklerini ifade eden Kaplan, Külliyat Yayınlarının yayın felsefesi ve programı hakkında ise şunları söyledi: “Dünyada Rönesans döneminde de, İslâm medeniyetinin fikrî bir sıçrama yaptığı Beytül Hikme’nin kurulması döneminde de, köklü çeviri faaliyetleri, fikir alış verişleri, büyük düşünce, san'at ve kültür hareketlerinin yaratılmasına zemin oluşturmuştur. Biz de, karınca kararınca bu tür bir fikir hareketinin oluşturulması için kollarımızı sıvamış durumdayız. Çünkü biz Külliyat Yayınları olarak, bu dünyaya söyleyeceğimiz bir çift sözümüz yoksa, bu dünyada yaşamamızın da anlamı olmadığına inanıyoruz. Adeta üç ayrı yayınevi gibi tasarlanan yayınevinin programında, Ana Metinler, Ara/cı Metinler ve Referans Kitapları’ndan oluşan üç ayrı kategoride benzer diziler yer alıyor. Medeniyet Araştırmaları’ndan Tarih Çalışmaları’na, Düşünce Tarihi’nden Türkiye Araştırmaları’na, Sosyal Teori’den Kültürel İncelemeler’e, Medya Çalışmaları’ndan Film Teorisi’ne kadar yaklaşık 20 ana dizide hem İslâm medeniyetinin klâsik ve çağdaş klâsikleri, hem Batı uygarlığının ve diğer kültür havzalarının klâsik ve çağdaş klâsikleri; hem de bu ana metinlerin daha iyi ve daha doğru/dan anlaşılmasına aracılık edecek önemli metinlere ve referans / ansiklopedi çalışmalarına kadar bütün bir insanlık tarihinin medeniyet yolculuğunu Türkiye’de yeniden köklü bir fikir, ilim ve san'at geleneğinin oluşmasını tetikleyecek, besleyecek nitelikte kitaplar yayımlanacak. İslâm medeniyetine ilişkin 20 ciltlik büyük bir proje, 12 cilt olacak düşünce tarihi projesi sadece iki önemli proje olarak burada zikredeceğim bir kaç Külliyat projesi.”

Kültür Sanat Servisi / İstanbul

23.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Topkapı porselenleri Stockholm’de

  Fikir olmadan medeniyet olmaz

  Dil dersanesi ilk mezunlarını verdi

  Gölgede 8. buluşma

  Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar sergilendi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır