Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dil dersanesi ilk mezunlarını verdi

İBB Kültür A.Ş., Türk kültürünün ve kimliğinin korunması, Türk Dünyası ile kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesi amacıyla yapmış olduğu projelere bir yenisini daha ekledi.

Proje kapsamında Topkapı Şehir Parkı Kültür Evlerinde, Türk Dünyası Dil Dershanesi açıldı. Bu yılın başında eğitim vermeye başlayan kursun ilk öğrecileri Kazak gençler oldu. Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Kültür A.Ş. işbirliği ile düzenlenen Kazak Dili Kursu’nda bir yıl boyunca yoğun bir eğitim dönemi geçiren gençler göstermiş oldukları üstün başarı sonucunda sertifika almaya hak kazandılar. 18 Mayıs 2008 tarihinde Topkapı Şehir Parkı’nda düzenlenen törenle sertifikalarını Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan ve İstanbul Başkonsolosu Abutalip Akhmetov’un elinden alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Birçok davetlinin iştirakleriyle gerçekleşen törende adeta bir bayram sevinci yaşandı. Üstlenmiş olduğu misyonun önemi ve projenin başarıyla uygulanıyor olması dolayısıyla Türk Dünyası Dil Kursları önümüzdeki yıl da eğitim hayatına devam edecek.

Kültür A.Ş. tarafından uygulanmakta olan proje kapsamında bir de “Türk Dünyası El Sanatları Sergisi” yer alıyor. Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Başkurdistan, Tataristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetleri’ne ait geleneksel el san'atlarının yer aldığı sergi Topkapı Şehir Parkı’nda süresiz bir şekilde ziyaretçiler tarafından gezilebilmektedir.

Kültür Sanat Servisi / İstanbul

23.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Topkapı porselenleri Stockholm’de

  Fikir olmadan medeniyet olmaz

  Dil dersanesi ilk mezunlarını verdi

  Gölgede 8. buluşma

  Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar sergilendi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır