Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gidilecek çok yolumuz var

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, Türkiye’nin hala çok büyük eksiklikleri ve önünde gidilecek çok yolu olduğunu belirterek, ‘’Çünkü kaybedilmiş yıllar maalesef çok’’ dedi.

Gül, TOBB Hizmet ve Şeref Belgesi ve Plâket Töreni’nde yaptığı konuşmada, hafta sonu yapılacak genel kurul öncesi Türkiye’nin en üst özel sektör kuruluşunun toplantısına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, dünyada büyük ekonomik bunalımlar yaşanırken Türkiye’nin sükun, istikrar ve dayanışmayı arttırması gerektiğini belirterek, ‘’Bu tür kritik durumlarda ortak hareket edilmezse Türkiye’nin büyük stratejik hedefleri zarar görebilir. Stratejik hedeflerde zarar alınırsa bunların telâfisi daha sonra mümkün olmaz’’ dedi. Günümüz dünyasında ülkelerin, özel teşebbüsle güçlü olduğunu ya da zerre kadar ilerleme sağlayamadığını ifade eden Gül, iş adamlarının yükselmesi ve başarılı olmasının Türkiye’nin başarısı ve güçlenmesi anlamına geldiğini söyledi.

‘’Sizlerle dayanışma içinde olmak, sizleri teşvik etmek, sizlerin önünü açmak hepimizin görevidir’’ diyen Gül, TOBB ile iş adamlarının ve dolayısıyla Türkiye’nin güçlü olması için yakın çalışma içinde olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin hâlâ çok büyük eksiklikleri ve önünde gidilecek çok yolu olduğunu ifade eden Gül, ‘’Çünkü kaybedilmiş yıllar maalesef çok’’ dedi. Türkiye’nin kazandığı başarıların da görülmesi gerektiğinin altını çizen Gül, Türkiye’nin dünyanın 17, Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi haline geldiğini, başta otomotiv ve tekstil sektöründe büyük başarılara imza attığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin sorunlarının sağlanan başarılarla birlikte denge içinde değerlendirilerek çözülmesinin önemli olduğunu kaydetti. Gül, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Dışarıdan gelen büyük bunalımlar, krizler, dalgalar yaşanırken hepimiz gemimizi çok daha sağlamlaştırmak, arabayı kullanırken kemerleri daha sıkı bağlamak, daha dikkatli olmak, ülkemizde sükûnu, istikrarı, dayanışmayı daha da arttırmak zorundayız. Türkiye’nin öngörülebilir ülke olması en büyük serveti.

Bütün bu konularda hep beraber, el birliği içinde herkesin elinden gelen en büyük gayreti göstermesi gerektiğine inanıyorum. Bu tür kritik durumlarda ortak hareket edilmezse Türkiye’nin büyük stratejik hedefleri zarar görebilir. Stratejik hedeflerde zarar alınırsa, bunların telâfisi daha sonra mümkün olmaz. Geçmiş yıllara baktığımızda telâfisi mümkün olmayan bazı olaylar var. Böyle bir dünyada, böyle kritik bölgede bulunan Türkiye’ye beraber sahip çıkmak, çocuğunun annesi gibi davranmak, ülkemizdeki huzur, dayanışma ve istikrarı korumak zorundayız.

Şüphesiz demokrasi, tartışılabilir ortamın var olması, çoğulculuğun, şeffaflığın, eleştirilerin var olması demektir. Bütün bunların böyle bir usul ve çerçeve içinde yapılması gerekir.’’ Gül, ‘’Türkiye’nin sorunlarının kendi dinamikleriyle, hukukun üstünlüğü, demokrasinin temel ilkeleri çerçevesinde aşılacağına inanıyorum’’ diye konuştu.

/ Ankara

31.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Haydi sigarayla savaşalım!

  İLÂCA SİGARADAN DAHA AZ PARA HARCANIYOR

  Piknik alanlarına ilâçlama

  ‘Kene’ye yanlış yapılıyor

  AB değerleriyle yarışacaklar

  Yeni Asya'dan kermes

  17 milyon tiryaki var

  Başsavcı Yalçınkaya mütalâasını verdi

  AB için din belirleyici değil

  Deniz Baykal: Din hepimizin

  Gidilecek çok yolumuz var

  TRT'ye Kürtçe yayın izni

  Hristofyas: Kıbrıs’ta yeni ortak devleti kabul etmeyiz

  Soylu: Birlik siyaseti arıyorum

  Türk-Alman Üniversitesi 2009’da İzmir’de açılacak

  Silifke DP’ye taze kan

  Kirazlı, yıllar sonra yeniden kirazlandı

  Çölleşme kapımıza dayandı

  Çevre gününde öğrenciler temizlik yapacak

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır