Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kirazlı, yıllar sonra yeniden kirazlandı

Bağcılar Belediyesi, cumhuriyetin ilk yıllarında Kirazlı Köyü olarak kurulan ve bugün Bağcılar’ın merkezinde kalan Kirazlı Mahallesinde kiraz bahçesi kurdu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kiraz bahçesinin tanıtımı amacıyla düzenlediği basın toplantısında bahçenin kuruluş amacını, basın mensuplarına kiraz ağaçlarının önünde anlattı. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ın Türkiye’nin her yöresinden göç alan İstanbul’un en büyük ilçelerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, ilçeye göçle gelip yerleşen vatandaşlara bahçe nostaljisini yaşatmak adına bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Başkan Çağırıcı, ilk projenin Kirazlı Mahallesine adını veren kiraz bahçesinin kurulması ve ağaçların meyve vermesiyle birlikte hayata geçirildiğini belirtti.

Çağırıcı, ikinci proje olarak da Bağcılar ilçesine adını veren üzüm bağı projesi olduğunu kaydetti. Çağırıcı, Sancaktepe Mahallesinde kurulan üzüm bağının da üzümlerin olgunlaşmasıyla birlikte sonbaharda açılışının gerçekleştirileceğini ifade etti. Çağırıcı, önümüzdeki yıl için de kayısı, ceviz, kestane, incir bahçeleri kurmayı planladıklarını belirterek, bu bahçelerin aynı zamanda Bağcılar halkına piknik ve mesire yeri olarak hizmet vereceğini söyledi.

Şehrin gürültülü ve stresli ortamında vatandaşların nefes alıp stres atabilecekleri mekânlar aradıklarını ifade eden Başkan Çağırıcı, Bağcılar’da kurulacak meyve bahçelerinin hem bu tür ihtiyaçlara cevap vereceğini, hem de Anadolu’dan göçle gelen vatandaşların nostalji yaşamalarına imkân tanıyacağını ifade etti. Çocukların meyve ağaçlarını yakından tanıması bakımından da meyve bahçelerinin önemli olduğunu ifade eden Çağırıcı, bu bahçelere içinde şöminesi bulunan bağ evlerinin yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.

Çağrıcı, “Uzun zamandır unuttuğumuz bir şeyi hatırlamak İstanbul’un orta yerinde üstelik öyle villaların çevrelediği bir yerde değil İstanbulun kentleşen bir ilçesinde sizleri İstanbul kirazı yemeye çağırdık. Bu kirazlar İstanbul'un uzak, ormana yakın yerlerinde ya da köylerinde değil ,şehrin ortasında hem de betonlar arasında yetişti. Bunun haklı gururunu paylaşmak, Kirazlı’da kiraz yemek için de sizleri buraya bu bahçenin açılışına çağırdık” diye konuştu. KİRAZ BAHÇESİ HAKKINDA TEKNİK BİLGİLER TOPLAM 2010 metre kare alan üzerine kurulan bahçede meyve ağaçlarına ve yeşil alana ayrılan kısmı 1700 metre kare, kafeterya dahil sert Zemin alanı ise 310 metre kare. Kiraz bahçesinde yarı bodur Napolyon kirazı tercih edilmiş. Bu kiraz türü Türkiye’nin en çok tercih edilen ve İstanbul şartlarına en uygun tür. Kiraz bahçesi uygulanmadan önce toprak analizi yapılmış, sonuca göre uygulamaya geçilmiş. 1,5 x 1.5 mt yüksekliğinde ve genişliğinde çukurlar açılmış dikim yapılmış. Ülkemizde bir kiraz ağacından 25 kg verim alınabiliyor.

Mustafa GÖKMEN / İstanbul

31.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Haydi sigarayla savaşalım!

  İLÂCA SİGARADAN DAHA AZ PARA HARCANIYOR

  Piknik alanlarına ilâçlama

  ‘Kene’ye yanlış yapılıyor

  AB değerleriyle yarışacaklar

  Yeni Asya'dan kermes

  17 milyon tiryaki var

  Başsavcı Yalçınkaya mütalâasını verdi

  AB için din belirleyici değil

  Deniz Baykal: Din hepimizin

  Gidilecek çok yolumuz var

  TRT'ye Kürtçe yayın izni

  Hristofyas: Kıbrıs’ta yeni ortak devleti kabul etmeyiz

  Soylu: Birlik siyaseti arıyorum

  Türk-Alman Üniversitesi 2009’da İzmir’de açılacak

  Silifke DP’ye taze kan

  Kirazlı, yıllar sonra yeniden kirazlandı

  Çölleşme kapımıza dayandı

  Çevre gününde öğrenciler temizlik yapacak

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır