Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkiye’nin Müslüman olması AB’ye zarar vermez

Brüksel’deki ABD’li yetkililer Türkiye’nin Müslüman olmasının AB’ye zarar vermeyeceğini, Avrupa’da farklı dinlerdeki insanların birbirleriyle uyum içinde yaşama sürecini hızlandıracağını dile getirdiler.

ABD Dışişleri Bakanlığı Brüksel’de Avrupa Medya Merkezi (AMM) adında bir basın merkezi kurdu. ABHaber Avrupa Medya Merkezi’nin 29 Mayıs’taki açılış törenine katıldı ve AMM direktörü Susan M. Elbow ile mülakat yaptı. Elbow, ABHaber’e AMM’nin önemi, Türkiye-ABD ilişkileri ve Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci konularında bilgi verdi. Dünya halklarının televizyon, internet gibi iletişim araçlarından giderek daha fazla korktuğunu, çünkü yapılan en ufak hataların dahi bu kanallarla anında tüm dünyaya duyurulduğunu belirten Elbow, bilgi kirliliğine ve insanların haber kaynaklarına olan güvenlerinin giderek azaldığına da dikkat çekti. Elbow, resmi bir medya merkezi kurulmasının güvenilir bilgi açısından bir avantaj olduğunu belirtti. Beyaz Rusya gibi medyanın özgürlüğünün kısıtlandığı ülkelerde insanların fikirlerini ifade edemediklerini, AMM’nin bu insanlar için önemli bir yardımcı olacağını kaydeden Elbow, sansüre uğradığı için konuşamayan insanların kendi stüdyolarında ropörtaj yaparak, uydu ile yayınlanan videolar aracılığıyla fikirlerini istediği insanlara ulaştırabileceğini söyledi. Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilere de değinen Elbow, Türkiye’nin ABD’nin en önemli partnerlerinden biri olduğunu, dönem dönem yaşanan iniş ve çıkışlara rağmen istikrarlı bir ilişkinin sürdürebildiğini belirtti. Elbow, Türkiye’nin AB’ye üyeliğini kesinlikle desteklediklerini, Türkiye AB’ye üye olduğu takdirde ABD’nin de AB ile olan ilişkilerinin güçleneceğini vurguladı. Türkiye’nin İslâm ve demokrasinin bir arada yaşandığı tek ülke olduğunun altını çizen Elbow, Avrupa’nın Orta Doğu ile olan ilişkilerinin Türkiye’den etkilendiğini, Türkiye’nin sadece kendi bölgesinde değil tüm dünyada istikrar unsuru olan stratejik bir ülke olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin gerekli kriterleri sağladıktan sonra AB’ye üye olacağını düşündüğünü dile getiren Elbow, ekonomisi güçlü olan bir Türkiye’nin politik ve stratejik önemi sebebiyle AB’ye büyük bir güç kazandıracağını hatırlattı. ABD Belçika Büyükelçiliği Ekonomi İşleri Sorumlusu Richard M. Eason da Elbow’un fikirlerini destekleyerek, Türkiye’nin Müslüman bir ülke olmasının AB’ye zarar vermeyeceğini, Avrupa’da farklı dinlerdeki insanların birbirleriyle uyum içinde yaşama sürecini hızlandıracağını kaydetti. Eason, AB’nin gücünü genişleyerek koruduğunu ifade ederek, tüm kriterleri sağlamış bir Türkiye’nin AB’ye üye olmasının AB’yi güçlendireceğini ve Türkiye’nin en önemli AB üyelerinden olcağını vurguladı.

/ BRÜKSEL

02.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail, AB-Suriye ilişkilerinden rahatsız

  Türkiye’nin Müslüman olması AB’ye zarar vermez

  Clinton, mücadeleyi bırakmıyor

  Hizbullah, İsrail askerlerinin kalıntılarını teslim etti

  Çin'de ölü sayısı 69 bini aştı

  Avustralya, Irak'tan çekilmeye başladı

  İsrail, Ahmedinejad'a karşı kampanya başlatıyor

  Irak'ta kayıplar azaldı

  Discovery'in kalkışında 5 parça koptu

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır