Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Herkes Portekiz'i konuşuyor

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda Portekiz'in Türkiye karşısında aldığı 2-0'lık galibiyet İngiliz basınında geniş yer buldu. The Times, turnuvanın favorileri arasında yer alan Portekiz'in futbolunu, Türkiye karşısındaki performansına bakarak ''gerçek kalite'' şeklinde yorumlarken, Ronaldo'nun takımın parlayan yıldızı olduğunu yazdı.

Ronaldo'nun bu maçta gol atmadığını, ancak yine de ortaya koyduğu futbolla gerçek bir yıldız olduğunu kanıtladığını yazan Times, Portekiz Milli Takımı'nın dünkü performansıyla bir bütün olarak da turnuvanın gerçek taraflarından biri olduğunu ispat ettiğini okurlarına duyurdu. Gazetenin spor ekine manşet yaptığı maç eleştirisinde, ''Luiz Felipe Scolari ve ''altın jenerasyonu''nun Türkiye karşısında üstünlük sağladığı belirtildi. Pepe'ye de övgüler yağdıran gazete, Portekizli oyuncudan ''Gecenin olağanüstü ismi'' diye söz ederken, söz konusu futbolcunun çok önemli ilk golü atan isim olduğunu hatırlattı.

RONALDO HER ZAMAN TEHLİKE

Observer Gazetesi de Portekiz'in, Türkiye karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle müthiş bir başlangıç yaptığına dikkati çekti. Ronaldo ve Pepe'nin, elde edilen başarıdaki büyük ortaklar olduğunu yazan gazete, Pepe'nin usta Portekiz'in yolunu açan ilk golü attığına işaret etti. Scolari'nin takımını, ''saldırmak'' üzere sahaya gönderdiğine dikkati çeken Observer, Ronaldo'nun her pozisyonda büyük bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

DECO MAÇIN ADAMI SEÇİLDİ

Observer, Deco'yu ''maçın adamı'' ilan ederken, söz konusu futbolcunun Barcelona tarafından yanlış kullanıldığını, oysa son derece zeki, hareketli ve iyi oyun kuran bir futbolcu görünümü sergilediği yorumu yaptı. Aynı gazete, Deco'nun Cumartesi akşamı, ''en iyi performansına'' yaklaştığını belirtirken, bunun uzun süreli olup, olmayacağının görüleceğini yazdı. The Sunday Telegraph Gazetesi de Portekiz'in bu maçta Pepe ile mükemmel bir başlangıç yaptığını bildirdi. Ronaldo'yu öven gazete, Türk Milli Takımı'nın ise sahanın her yerinde pozisyona girmek için çabaladığını, ancak şans yakalamak konusunda Portekiz'e yetişemediği şeklinde yorumlarda bulundu.

PORTEKİZ HALKI GALİBİYETİ

SOKAKLARDA KUTLADI

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda (A) Grubu'ndaki ilk maçında Portekiz'in Türkiye'yi 2-0 yenmesiyle ilgili Portekiz basını, ''Daha iyi bir başlangıç istenemezdi'' değerlendirmesinde bulundu. Publico gazetesi, ''İyi bir gösteri yapan ve turnuvadaki ilk maçında yıldızlaşan Portekiz, kupanın adaylarından biri olduğunu hakkında en ufak bir şüphe bile bırakmadı'' ifadesini kullanırken, Portekiz Milli Takımı'nın bundan sonra sadece Türkiye karşısındaki futbolunun ''ilk gün ateşi'' olmadığını göstermesi gerekeceği kaydedildi. A Bola gazetesi de ''Portekiz, Türkiye galibiyeti ile yıldızlaşıyor'' derken, ''2 gol ve 3 direkten dönen topla Portekiz'in turnuvada final oynaması için ikna edici bir futbol ortaya koyduğu'' belirtildi. Record gazetesi de, ''Milli takım, büyük bir stille yola çıktı'' başlığını atarken, Portekiz'in baştan sona kadar sahanın tek egemeni olduğu savunuldu.

PEPE VE RONALDO SAHANIN YILDIZI

Bu arada tüm Portekiz gazeteleri, Türkiye'ye karşı ilk golü atan defans oyuncusu Pepe'nin sahanın en iyisi olup, Cristiano Ronaldo'dan daha da yıldızlaştığını yazdı. Haberlerde ayrıca, Türkiye karşısında alınan galibiyetten sonra tüm Portekiz'de ve Portekiz vatandaşlarının yaşadığı ülkelerde sokaklara çıkan Portekizlilerin büyük sevinç gösterileri yaptıkları ifade edildi. Öte yandan, İspanyol basını da ''Portekiz, Türkiye karşısında sorun yaşamayarak iyi bir başlangıç yaptı'' derken, Real Madrid'de oynayan ve Portekiz Milli Takımı'nda 2. kez resmi bir maçta forma giyen Pepe'ye övgüler yağdırdı.

09.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Herkes Portekiz'i konuşuyor

  Terim: Sonuna kadar kovalayacağız

  Servet: İlk golde hata yaptım

  Çin basını: Türkiye Hakan Şükür'ü aradı

  Macar teknik adam Türkiye'ye güveniyor

  Terim ders çıkarmalı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır