Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Terim: Sonuna kadar kovalayacağız

EURO 2008'in ilk maçında Portekiz'e 2-0 yenilen A Milli Takım'da moraller bozuk. Teknik Direktör Fatih Terim, istedikleri oyunu oynayamadıklarını belirterek, "Şampiyonaya iyi başlayamadık. Sonuç olarak Portekiz'e yenildik.'' dedi.

Takım olarak iyi mücadele ettiklerini, özellikle ilk yarıda rakiplerini iyi durdurduklarını belirten Terim, ''Oyunun ilk yarısı dengede geçti. Belki biraz Portekiz'in topla oynaması fazlaydı. İkinci yarı kanatları da dikkatlice kapatıp oyuna tam dengeyi getirdiğimiz an kötü bir gol yedik. Yemememiz gereken bir goldü. İki stoperimizin aynı anda sakatlanması ve Gökhan'ın oyundan çıkması biraz da konsantrasyonumuzu bozdu. İşte bu dakikada golü yedik. Tam beraberlik beklerken faulle karışık ikinci golü yedik. Şimdi İsviçre maçı hem bizim için hem de onlar için büyük önem kazandı" diye konuştu.

TOP BİZDEYKEN GOLÜ YEDİK

Terim, Portekiz'le oynamanın çok kolay bir şey olmadığını belirterek, ''Dünyaca ünlü oyuncuları var. Turnuvanın da Avrupa'nın da iddialı takımlarının başında geliyor. Buna rağmen onlara karşı cevap vermeye, gol atmaya aynı zamanda oyunu tutmaya çalışmak kolay bir şey değil. Ama oyunun bazı bölümlerinde bunu başardık. Beni üzen, top bizim ayağımızdayken yediğimiz goldü. O pozisyon öncesi Nihat vursa ya da Tuncay vursa puan alabilirdik. Zaman zaman ortaya koyduğumuz oyunu beğendim. Zaman zaman ise çok eksiklerimiz vardı. Emre'nin oynamadan burada oynaması, Hamit'in yeni sakatlıktan çıkması, iki stoperin de sakat sakat oynaması kurulu düzenimizi bozdu. Önümüzde iki maç var. Biz sonuna kadar kovalayacağız." dedi.

İSVİÇRE MAÇI FİNAL GİBİ

Terim, grupta oynanan diğer maçla ilgili bir soru üzerine ise, ''İsviçre Çek Cumhuriyeti'den daha iyi oynamasına rağmen veya daha çok pozisyon bulmasına rağmen mağlup oldu. Şimdi İsviçre ile final gibi bir karşılaşma oynayacağız. Frei'in sakatlığını duydum. Ona da geçmiş olsun diyorum. Güzel bir maç olacak. Bakalım iki mağlup takım ne yapacak." diye cevap verdi.

HATALARIMIZI DÜZELTECEĞİZ

Türk Milli Takımı'nın genç bir ekip olduğunu, bunun da oyun düzenlerini etkilediğini belirten Terim, ''Saldırgan oynamak için çok uzun süre bu işi beraberce yapmak lazım. Herkesin de net olması lazım. Oyunu ekonomik oynayıp yerinde yapmak daha önemli. Portekiz kolay bir rakip değil. Buna rağmen oyuncular ellerinden geleni yaptı. Buradaki hataları düzeltip çok daha sağlıklı ve daha iyi daha beğeni toplayan bir takım olacağız. İsviçre-Çek Cumhuriyeti maçından daha zevkli olduğu ortada. Bom boş pozisyonda iki oyuncumuz birbirine girerse yapacak bir şeyimiz yok tabi." dedi.

09.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Herkes Portekiz'i konuşuyor

  Terim: Sonuna kadar kovalayacağız

  Servet: İlk golde hata yaptım

  Çin basını: Türkiye Hakan Şükür'ü aradı

  Macar teknik adam Türkiye'ye güveniyor

  Terim ders çıkarmalı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır