Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Terim ders çıkarmalı

Portekiz önünde alınan 2-0'lık yenilgi umutlarımızı hemen söndürmesin. Çünkü Portekiz bu turnuvada final oynayacak ekipler arasında gösteriliyor.

Biz bu maçta galibiyetten çok, bir puan bile bize yeter anlayışı ile oynadık. Bizim açımızdan önemli sınav Çarşamba akşamı. Evsahibi İsviçre ile adeta bir final maçına çıkacağız. İki mağlup takımın karşılaşması büyük bir ilgi çekecek. Bu maçtan alınacak bir galibiyet Milli Takımımızı yeniden havaya sokabilir.

Ancak, teknik direktör Fatih Terim Portekiz önünde yapılan hatalardan ders almalı. Bir defa bu savunma ile İsviçre karşısına çıkamayız. Servet Çetin ve Gökhan Zan'ın sakatlığı yüzünden Fatih Terim mecburen değişikliğe gidecektir. İki bek Hakan Balta ve Hamit Altıntop Portekiz önündeki başarısız oldu ve hayal kırıklığı meydana getirdi. Terim, Mehmet Topal'a fırsat vermeli. Onu savunmanın son adamı olarak kullanabilir. Ayrıca, Ayhan'a görev verip, savunmadan hızlı ve isabetli toplarla orta sahayı besleyebilir.

Kaptan Emre Belözoğlu'ndan çok şeyler bekliyorduk. Ama İngiltere'de sezon boyunca kendi takımında çok az oynadığı için fizik ve kondisyon açısından etkisiz bir görüntü çizdi. İsviçre maçında Emre'nin top tutmak yerine, hızla forveti hücuma kaldıracak isabetli paslar atmasını bekliyoruz. Mehmet Aurelio geriye oynadığı toplar yüzünden oyun tempomuzu yavaşlatıyor. Hamit ise hem orta sahaya, hem de sağ kanada yardım etmesi yüzünden istediği performansı sergileyemedi. Sakatlıktan yeni kurtulduğu için ikili mücadelelerde pasif kaldı. İsviçre maçı Hamit'in silkişinişi açısından bir fırsat olabilir.

Forvetimiz ise tam bir fiyasko. Ne Tuncay, ne Mevlut, ne de Nihat hiç etkili olamadı. 90 dakika boyunca rakip kalede bir tehlikeli atağımızın olmaması bizim açımızdan kötü bir puan oldu. Terim, İsviçre karşısında yepyeni bir kadro ile sahaya çıkacak. Arda Turan gibi bir yeteneği Portekiz maçında yedeğe çekerek hatalı bir karar verdi. Arda bugün hem ayağında iyi top saklayan, hem de arkadaşlarına gollük asistler yapan çok kurnaz bir futbolcu. Terim, turnuvada son kozumuzu oynayacağı İsviçre önünde Arda'ya mutlaka görev vermelidir.

Erol DOYURAN

09.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Herkes Portekiz'i konuşuyor

  Terim: Sonuna kadar kovalayacağız

  Servet: İlk golde hata yaptım

  Çin basını: Türkiye Hakan Şükür'ü aradı

  Macar teknik adam Türkiye'ye güveniyor

  Terim ders çıkarmalı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır