Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran: İsrail’i acıtırız

İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz’ın “nükleer silâh geliştirme çabaları sürdüğü takdirde İsrail’in İran’ı vuracağı” yönündeki açıklamalarına ilişkin, “Eğer İsrail bize saldırırsa cevabımız çok elim olur” dedi.

Irak Savunma Bakanı Abdülkadir Casim ile savunma işbirliği anlaşmasını imzaladıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Neccar, İsrail Ulaştırma Bakanı Mofaz’ın İran’ın nükleer programı konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

“Siyonist rejim Lübnan yenilgisinden bu yana bazı psikolojik sorunlar yaşıyor. İsrail gençlerinin yarısı başka yerlere göç etmek istiyor. Çünkü bu rejimin ayakta kalacağından ümitlerini kesmişler. Bu yüzden de bu ülkenin yetkilileri zaman zaman çok ahmakça iddialarda bulunuyorlar. İran istikrarlı ve kalıcı bir rejimdir, silâhlı kuvvetleri de çok güçlüdür. İsrail eğer bize ahmakça bir saldırıda bulunursa cevabımız çok elim olur.”

Neccar, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin Tahran ziyaretinde, İran’ın Irak’ın içişlerine karıştığına ilişkin bazı belgeler sunduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de, bu yöndeki iddiaları reddetti. Maliki’nin buna ilişkin hiçbir belge sunmadığını ifade eden Neccar, “Bunlar, iki ülke arasındaki ilişkileri bozmak için düşmanlar tarafından ortaya atılan şayialardır” dedi.

ABD, Irak’taki Şiî gruplar üzerinde etkili olan İran yönetimini, bu ülkedeki Şiî direnişçileri eğitmek ve lojistik destek sağlamakla suçluyor. Irak’taki asıl sorunun işgalciler olduğunu ifade eden İran, Washington yönetiminin iddialarını kabul etmiyor.

İran Savunma Bakanı Neccar, ABD ile Irak hükümeti arasında imzalanması planlanan güvenlik anlaşmasına ilişkin görüşünün sorulmasına üzerine de, anlaşmanın henüz taslak düzeyinde olduğunu ve imzalanmadığını belirtti.

“Irak halkının çıkarlarını çiğneyen bütün anlaşmaları kınıyoruz” diyen Neccar, “Irak’ın iyi bir komşusu olarak” bu ülkenin toprak bütünlüğünü, bağımsızlık ve istikrarını desteklediklerini kaydetti.

/ Tahran

11.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Cumhuriyetçi Demokrat farkı

  ABD, Irak’la anlaşma şartlarını tadil etti

  ABD ve AB, İran’a daha fazla yaptırıma hazır

  İran: İsrail’i acıtırız

  Diyaloğ çağrısı, Mahmud Abbas’a yaradı

  Şalit’ten, ailesine mektup

  ‘Müşerref, ihanetten yargılanmalı’

  İngiliz askerleri yıl sonuna kadar çekilebilir

  Libya’dan Danimarka şirketlerine boykot

  Japonlar gaz salımını düşürüyor

  Silâh tüccarı Amerika

  Sigara zihne de zararlı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır