Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Bizim Aile’de sınav var, stres yok

KİMİLERİ için adeta hayatî bir dönüm noktası olan önemli bir aydayız.

Haziran ayı, OKS ve ÖSS sınavlarına girecek olanlar için genelde “kâbus” olarak nitelendirilen bir dönem.

Bizim Aile Dergisi, bu dönemi daha sakin karşılamak ve sınav sonrasında yaşanan olumsuzlukları bertaraf etmek için neler yapılabilir sorusunu masaya yatırıyor.

Psikolog Yasemin Uçal Abdullah, “Gençler sadece öğrenci değil!” diyerek gençler adına ailelerle konuşuyor. Psikolog Belkıs Ertürk, “Sınavlar hayatın tadını kaçırır mı?” başlıklı çalışmasında, sınav kaygıları yüksek gençlerin, aslında çok farklı kaygılar taşıdığına dikkat çekerek, anne-babalara sesleniyor.

Tarihçi Zeynep Çakır, ÖSS ve OKS’ye gireceklere özel bir tarih rehberi sunarken, aileleri manevî desteğe çağırıyor.

Ve acaba ÖSS öğrencileri bu konuda ne düşünüyor? Onlardan birkaç tanesinin düşünceleri de yine dergide.

Ayrıca Duygu Keşifleri’nde Psikolog Banu Yaşar, korkularımızdan bahsediyor. Uzman Dr. Dolunay Coşkun Sağlık ve Hayat sayfasında zaman zaman insanın sabrını zorlayan kaşıntıları anlatıyor. Medya-Aile sayfasında Aileyi Koruma Derneği (AKODER), gençlik dizilerinin gençlere verdiği zarardan dolayı seyredenlere önemli ikazlarda buluyor.

11.06.2008


 

SOKAK SATICISIYDILAR, TİYATROCU OLDULAR

Malatya’da sokakta çalışan 45 çocuk, Emniyet Müdürlüğünün ‘’Sokaktan Sanata’’ projesi kapsamında ‘’Umut Çocukları Tiyatro Ekibi’’ni kurdu.

Sokakta çalıştıkları sırada emniyet müdürlüğü çocuk şube ekiplerince alınarak ‘’Sokaktan Sanata’’ projesiyle bir araya getirilen çocuklar, Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerinin brifing salonlarını kullanarak oyunlar hazırladı. Malatya Emniyet Müdürlüğü, Eczacılar Odası ve üniversiteden bir grup öğrencinin katkılarıyla başlayan projenin destek bulması halinde 81 ilde örnek proje olması hedefleniyor. ‘’Sokaktan Sanata’’ projesinin başkanı olan Çocuk Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Aydın Gönen, çocukları sokaktan alarak san'atla buluşturulmasında katedilen yolun çok önemli olduğunu belirtti.

Çocukların 2 aylık sürede ciddî gelişme gösterdiğini ifade eden Gönen, şu bilgiyi verdi: ‘’Projenin başlangıcından buraya gelene kadar çok iyi bir mesafe katettik. Bu çocuklarımız bizim ilgi alanımıza giriyorlardı. Çocuklarla buluştuk ve sokaktan san'ata geldik. Birkaç gündür sahnede seyrettiğiniz çocukların gülümsemesi rahat uyumamızı sağladı. 2 ayda inanılmayacak kadar büyük başarı gösteren çocuklarımız bizleri onurlandırdılar. Çocuklarımız hayal üstü başarı gösterdiler. Kendilerinden çok daha umutluyuz. ‘Umut Çocukları’ başarılı olmuştur.’’

/ Malatya

11.06.2008


 

Maksat, Barak kültürünü gençlere tanıtmak

KÖY köy gezen Yörük Türkmen Derneği, gençlere Barak kültürünü tanıtıyor. Köy odalarında sohbetlere katılan gençler, genellikle mırra içiyor.

Yörük Türkmen Derneği’nin, AB Gençlik Programlar ve Türk Ulusal Ajansı’ndan kazandığı, “Geçmişten Geleceğe Barak Kültürü” Eylem 1.2 Proje kapsamında düzenlenen gezide, gençler Barak kültürünü tanıma fırsatı buldu. Yörük Türkmen Derneği Başkanı İlyas Göğebakan, Barak Ovası’nın tarihî ve turistik yerleri ile yörede yaşayan gençler ve yaşlılarla iletişim kurmak bu bağlamda yörenin gelenek görenek ve hayat tarzlarını gençlere tanıtmak istediklerini söyledi.

Oğuzeli’nin Güneyse ve Uruş Köyünde Ezogelin’in mezarı ve Barak Kültür Merkezi’ni ziyaret ettiklerini belirten Göğebakan, “Ezo Gelin’in hayatı hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Karkamış’ın Kılcan Köyünde Baraklıların vazgeçemediği mırra, Naif Göğebakan’ın Barak odasında içildi. Karkamış Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlılıkları ziyaret edildi. Barak’ta sözlü kültürün önde gelenlerinden Karkamış’ın Elifoğlu Köyünde yaşayan Recep Gonca’dan Barak İskân Türküleri dinlenildi” diye konuştu. Barak kültürüne hayran kalan gençler, Barak kültürünün Türk kültüründe çok önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

/ Gaziantep

11.06.2008


 

Aytmatov’un durumu ciddiyetini koruyor

ÜNLÜ Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kırgızistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yazarın halen solunum cihazına bağlı olduğu ve yoğun bakımda tutulduğu belirtildi.

Aytmatov, bir Rus televizyon kanalının belgesel çekimleri için gittiği Tataristan’ın başşehri Kazan’da 16 Mayıs’ta ani böbrek rahatsızlığı üzerine hastaneye kaldırılmıştı. 79 yaşındaki yazar, 18 Mayıs’ta ambulans uçakla Almanya’ya nakledilmişti. Cengiz Aytmatov, Nürnberg şehrindeki bir klinikte tedavi görüyor.

Bişkek

11.06.2008


 

HAZİRAN DERGİLERİ

HAZİRAN DERGİLERİ

Vuslat

VUSLAT Dergisi bu ay ahlâken bozulan, asıl görevinden uzaklaşan insanın maddî kazançla değil, manevî kazançla, Allah’ın kelâmıyla güzelleşeceğini hatırlatmak için “Kur’ân’ın insanı güzelleştirmesi” konulu kapak dosyasıyla okuyucularının karşısına çıkıyor.

0 (216) 612 78 22

Temrin

AYLIK düşünce ve edebiyat dergisi Temrin, “Hayatın gerçeklerini, san'atın gerçekleriyle buluşturmak isteyen kalemlerin ortaya koyduğu metinleri” bir araya getiriyor. Temrin, “Yerli kaynakların eskimeyen ‘tema’larına olan saygıyı mahfuz tutarak dünya edebiyatının renklerine dokunmayı ve modern edebiyatın çizgilerine kulak vermeyi de önemseyen bir yayın politikası takip ediyor.

0 (216) 550 51 51

Semerkand Aile

SEMERKAND Aile’nin Haziran sayısı çıktı. Kapak dosyasında sıla-i rahimi ele alan Semerkand Aile, okuyucularına “Kendinize bir iyilik yapın, sıla-i rahimi ciddiye alın” tavsiyesinde bulunuyor. Akraba ziyaretine verilen önem ve bunun sebepleri üzerinde durulan dosyada, sıla-i rahimin insana hem dinî, hem de psikolojik açıdan kazandırdıklarına değiniliyor.

0 (216) 311 13 35

Altınoluk

ACABA insan neden günaha yöneliyor? Aylık Altınoluk dergisi Haziran sayısında, “Günah neden günah?” konusunu işliyor. Dergide, bu sorunun cevabına ilişkin mülâkat ve makaleler var.

0 (212) 671 07 00

Semerkand

HAZİRAN ayında “Haber”i kapak dosyası olarak ele alan Semerkand, yaşadığımız çağın “enformasyon çağı” olarak nitelendirilmesine rağmen, bu haberlerin bizleri “gerçek”lerden haberdar etmediğine dikkat çekiyor.

0 (216) 311 13 35

Genç

“FUTBOL sadece futbol değildir.” Bu cümle Genç’in Haziran sayısının kapağında yer alıyor. Dergi bu kapak dosyasıyla futbola yüklenen farklı anlamları açarken, meselenin psikolojik ve sosyolojik taraflarını da gösteriyor. Konuyla ilgili olarak uzman görüşlerine ve fanatik yorumlarına da yer veriliyor.

0 (212) 671 07 00

Yedi İklim

“NECİP Fazıl özel bölümü”nü de ihtiva eden yeni sayısı ile okuyucularının karşısına çıkan Yedi İklim, Ali Haydar Haksal, Zafer Acar ve Ali Cançelik’in şairi farklı yönleriyle ele alan makalelerine yer veriyor.

0 (216) 399 19 14

11.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır