Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İsviçre ile bugün tamam mı, devam mı maçına çıkıyoruz

(A) Milli Futbol Takımı, İsviçre ile bugün yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası (A) Grubu ikinci maçıyla birlikte 449. karşılaşmasına çıkacak.

42 bin kişilik Basel Stadında saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı Avrupa'nın bir numaralı hakemi Slovak Lubos Michel yönetecek. Grubumuzda iddiamızı sürdürebilmemiz açısından büyük bir önem kazanan matça teknik direktör Fatih Terim Portekiz karşısına çıkardığı kadrodan bazı isimleri yedek kulübesine çekmesi bekleniyor. Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde, 233'ü resmi, 215'i özel olmak üzere geride kalan toplam 448 maçta 155 galibiyet, 107 beraberlik alırken, 186 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 572 gol atarken, kalesinde 691 gol gördü.

İSVİÇRE'YE KARŞI 7-4 ÖNDEYİZ

Öte yandan Türkiye, İsviçre ile 15. kez karşı karşıya gelecekler. (A) Milli Futbol Takımı, rakibiyle şimdiye dek yaptığı maçlardan 7'sini kazanırken, 4'ünü yitirdi, 3 maçta da eşitliği bozamadı. Toplam 19 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise aynı sayıda gol gördü. İki ülke (A) milli futbol takımları en son, 2006'da Almanya'da düzenlenen 18. Dünya Kupası finallerine gidebilmek için Avrupa elemeleri play-off baraj maçlarında karşılaşmıştı. 12 Kasım 2005 tarihinde Bern'de yapılan ilk maçı 2-0 yitiren Türkiye, 16 Kasım'daki rövanşı 4-2 kazanmasına rağmen, gol averajıyla elenerek, final biletini rakibine kaptırmıştı.

FIFA'DAN BÜYÜK CEZA ALMIŞTIK

İstanbul Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan rövanş maçı bitiminde yaşanan saha olayları nedeniyle FIFA Disiplin Kurulu Türkiye'ye önce 6 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası vermiş, daha sonra Türkiye'nin itirazı nedeniyle FIFA Tahkim Kurulu bu cezayı 3 maça indirmişti.

11.06.2008


 

F.Bahçe'nin yeni hocası hazır

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktör Arthur Zico ile görüşmeleri askıya aldıklarını ancak sezon açılışı olan 27 Haziran'da takımın başında bir teknik direktör olacağını söyledi.

Cağaloğlu İstanbul Erkek Lisesi'nde düzenlenen "Spor Şöleni" etkinlikleri kapsamında panele katılan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, öğrencilerin sorularını cevapladı. Bir öğrencinin 'Teknik direktör kim olacak?' sorusuna başkan Yıldırım, "Zico ile avukatı aracılığıyla görüştük. Bazı konularda fikir ayrılığına düştüğümüz için kendisiyle görüşmeleri askıya aldık. Şunu söyleyebilirim ki teknik direktörümüz sezon açılışımız olan 27 Haziran'da takımın başında olacaktır" diye cevap verdi.

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Aziz Yıldırım, "Daha öncede söylediğim gibi 3 yabancı futbolcu ile görüşüyoruz. Bunlardan bir tanesini renklerimize bağlayacağız. Ayrıca yerli bir forvet oyuncusuda alacağız. İngiltere'de takip ettiğimiz iki tanede yerli oyuncu var. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak. En iyi kadroyu kuracağız" dedi. Öğrencilerin hangi futolcuları alacağız ısrarı karşısında başkan Yıldırım, "Değerli basın burada söyleyemem. Bir hafta sonra söylerim" diye konuştu. Sırp futbolcu Kezman'ın takımda kalıp kalmayacağı konusunda da konuşan Aziz Yıldırım, "Kezman ayarında bir futbolcunun Avrupa'daki fiyatı 10-15 milyon Avro. Biz Kezman'dan yararlanmak istiyoruz. Eğer kendisi gitmek istersede oturur görüşürüz" dedi. Yabancı futbolcu statüsünün 6 2 olmasının Türk futboluna büyük zarar verdiğini belirten Yıldırım, "Yabancı sayısı ya 8 olmalı yada 6. Elinizdeki tüm oyuncular kaliteli olunca bu sistemde oynamayan futbolcu huzursuz oluyor ve takımı olumsuz etkiliyor" dedi.

Fenerbahçe'nin en büyük hedeflerinden birinin Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olmak olduğunu söyleyen Başkan Yıldırım, "Geçtiğimiz sene Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olduk. Ancak daha büyük başarıları yakalamak için büyük bütçelere gerek var. Bir milyon üye projesi üzerinde çalışmalarımız var. Bu projeyi hayata geçirip 1 milyar Avro gibi dev bir bütçe ile Avrupa'nın tek büyüğü olacağız" diye konuştu.

Şimdiye kadar oynanan Türkiye Kupası maçlarında bir çok hakem hatasına kurban gittiklerini belirten Aziz Yıldırım, yeni gelen Futbol Federasyonu'nun güven ortamı oluşturduğunu söyledi. Türk Milli Takımı'nın EURO 2008 Futbol Şampiyonası'ndaki perfonmansınıda değerlendiren Aziz Yıldırım, "Malesef iki gün önce övdüğümüz kişileri daha sonra yerden yere vuruyoruz. Futbol bir sonuç oyunu olduğumuz için de sadece sonuca bağlı eleştiriler yapılıyor. Ben inanıyorumki milli takımımız oynayacağı iki maçtanda en iyi sonucu alacaktır" diye konuştu.

11.06.2008


 

12 Dev Adam'ın kadrosu açıklandı

2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarını 3-20 Eylül tarihleri arasında yapacak (A) Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı.

Esma Sultan Yalısı'nda aday kadroyu açıklamak için düzenlenen basın toplantısına Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, (A) Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevic, Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, (A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve yardımcı antrenör Aziz Bekir katıldı. Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş tarafından açıklanan 18 kişilik kadroda şu oyuncular yer alıyor:

FENERBAHÇE'NİN 3 GENCİ KADRODA

Ersin Görkem (Antalya Büyükşehir Belediyespor), Ersan İlyasova (Axa FC Barcelona), Ümit Sonkol (Banvit), Engin Atsür (Benetton Treviso), Sinan Güler (Beşiktaş Cola Turka), Barış Hersek, Bora Hun Paçun, Ender Arslan, Kerem Gönlüm (Efes Pilsen), Oğuz Savaş, Ömer Faruk Aşık, Ömer Onan, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Cemal Nalga, Cenk Akyol (Galatasaray Cafe Crown), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Kerem Tunçeri (Real Madrid), Doğuş Balbay (Texas Longhorns).

SAKAT MEHMET OKUR KADRODA YOK

NBA takımlarından Utah Jazz'da forma giyen Mehmet Okur, sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosuna alınmadı. Mehmet'in yanı sıra İbrahim Kutluay, Kaya Peker, Ermal Kurtoğlu ve Fatih Solak gibi oyuncular da kadroda yer almazken, Kerem Tunçeri uzun bir aradan sonra aday kadroya alındı. Eleme maçlarını eylül ayında oynayacak milliler, 16 Temmuz'da İstanbul'da kampa girecek ve hazırlık çalışmalarına başlayacak. Milli takım, eleme grubu maçlarında (C) Grubu'nda Fransa, Belçika ve Ukrayna ile karşı karşıya gelecek.

11.06.2008


 

1000 okula voleybol seti hediye edilecek

VOLEYBOL Federasyonu, lig sponsoru Aroma ile ortaklaşa gerçekleştirdiği bir projeyle yurt genelinde 1000 okula voleybol antrenman ve müsabaka seti hediye ediyor.

Ankara Hilton Oteli'nde düzenlenen proje tanıtımına, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk, Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Mahmut Atom Duruk ve federasyon yönetim kurulu üyeleri katıldı. Proje kapsamında, 1000 olarak kararlaştırılan, ancak sayısı 2 bini bulması beklenen yurt genelinde ihtiyacı olan okullara boyu ayarlanabilir 2 direk, fişeklik, koruma, çelik telli file ve 3 toptan oluşan setler hediye edilecek.

11.06.2008


 

Beşiktaş Nuri Şahin'de sona yaklaştı

BEŞİKTAŞ, Almanya'nın Borussia Dortmund takımında forma giyen gurbetçi futbolcu Nuri Şahin'in transferinde sona yaklaştı.

Kulübü Borussia Dortmund ile anlaşan Beşiktaş Genel Menajeri Sinan Engin, dün de Nuri'nin menajeri ile bir araya geldi ve anlaşmaya vardı. Sinan Engin, menajer ve Borussia Dortmund kulüpleriyle aralarında bir sorun kalmadığını söyledi.

11.06.2008


 

Trabzon transfere doymuyor

TRABZONSPOR'DA trasferde hız kesmiyor. Şuana kadar 10 futbolcuyla sözleşme imzalayan BordoMavililer, dün de 4 genç futbolcuya imza attırdı.

Mehmet AliYılmaz Tesisleri'nde düzenlenen törende, Akçaabat Sebatspor'dan Necdet Kaba ve Zafer Aydoğdu ile Arsinspor'dan Mustafa Yumlu ve Selçuk Yıldırım kendilerini BordoMavili renklere bağlayan sözleşmeleri imzaladı. Kulüp Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Levent Erkuloğlu,Trabzonspor'daki yeniden yapılanma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bu doğrultuda gelecek vaat eden 4 genç oyuncuyu kadrolarına kattıklarını anlatan Erkuloğlu, "Transfer çalışmalarını sürdürürken, hedefimiz hem kısa süre içinde Trabzonspor'u zirveye taşıyacak yetenek ve kalitede oyuncuları bünyeye katmak hem de uzun yıllar Trabzonspor'un üreten kimliğini ön plana alarak ciddi bir istikrar süreci yaşatacak oyunculara yönelmekti. Bugün bu iki hedeften ikincisine yönelik 4 genç sporcumuzu kadromuza kattık." dedi.

11.06.2008


 

Volkan Arslan Antalyaspor'la 2 yıllık sözleşme imzaladı

GALATASARAY'IN eski futbolcularından, geçen yıl Gaziantepspor formasını giyen Volkan Arslan, Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Antalyaspor kulüp binasında düzenlenen imza törenine Antalyaspor Mali Asbaşkanı Abdurrahman Yılmaz ile Volkan Arslan katıldı. Törende konuşan Yılmaz, Antalyaspor'un Süper Lig'de iyi bir sezon geçirmesi için transfer çalışmalarında titiz davrandıklarını söyledi. Yılmaz, ''Galatasaray'a uzun yıllar hizmet etmiş ve en son Gaziantepspor'da forma giymiş olan Volkan Arslan ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. İnanıyorum ki Volkan Antalyaspor'da iyi bir sezon geçirecektir. Transferi hayırlı olsun'' dedi.

11.06.2008


 

Tarihî Kırkpınar güreşlerine sponsor aranıyor

EDİRNE Belediyesi Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin uluslararası boyutta tanıtılması gerektiğini, bunun içinde sponsor aradıklarını belirtti.

Döleneken, yaptığı açıklamada, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne sponsor arayışlarını sürdürdüklerini bildirdi. Belediye imkanlarıyla Kırkpınar'ı en güzel şekilde düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Döleneken, şunları söyledi: ''Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin uluslararası boyutta tanıtılması gerekir. Bu nedenle Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın daha profesyonelce organize edilmesi için sponsorlara ihtiyaç var. Bu konuda bazı büyük şirketlerle görüştük. Fakat şu ana kadar bir sonuç elde edemedik. Yerel imkanlarla düzenlediğimiz güreşler dünyada yeterince yankı bulmuyor. Oysa ki, ata sporu yağlı güreş dünyanın en eski sporlarından biridir. Kırkpınar'ı daha popüler hale getirmek zorundayız.''

11.06.2008


 

Bu maçı almalıyız

Milli Takım ilk maçında turnuvaya kötü giriş yaptı. Portekiz önünde biz ne yapacağını bilemeyen bir takım görüntüsündeydik.

İyi teknik adam; ya sistemini oyuncuya göre seçer. Ya da oyuncuya göre sistemi belirler. Milli takımımzın oynadığı sistemin bu oyuncu yapısına uymadığını görüyoruz. Neredeyse hiç gol pozisyonu üretememiz, karşılığında da verdiğimiz gol pozisyonları direkten dönen toplar bu tezi doğruluyor. Fatih Terim bu sistemi turnuvaya kısa süre kala belirlememeliydi. Bu oyun felsefesini milli takımın başına geldiği günden itibaren uygulatmalıydı. Sistemi becerebilen oyuncu karakterlerinin kimler olduğnu sağlıklı belirleyebilirdi.

Nihat, Mevlüt, Tuncay üçlü forveti hiç etkili olmadı. Potekiz defansı arasında ezilip gitti. Scolari bizi iyi analiz etmiş. O kadar rahat defans yaptılar ki, oyuncularımızın ne yapacaklarını sanki ezberlemiştiler. Mevlüt'ü çok iyi tanımıyoruz, ama kenar oyuncusu olduğunu biliyoruz. Tuncay da tipik santrofor değil. Nihat daha önce de yazdığım gibi ikinci bir forvet yanında başarılı olabilen tipte bir oyuncu. Bu durumda sahaya forvetsiz çıktık diyebiliriz. Tamamen bireysel becerilere bel bağlamıştık. En azından ilk yarıda formsuz Tuncay'ı Arda'yla değişip, bireysel yeteneklerinden bir şeyler beklediğimiz bir diğer oyuncuyu deneyebilirdik.

Terim, umut bağlanan Mevlüt'ü kenara alıp Sabri'yi oyuna sürdü. Daha sonra Gökhan Zan'ın sakatlanmasından sonra ise değişiklikleri, istediği gibi değilde zorunlu yaptı. Sürpriz oyun planı olmayan takımız, sahada rakiple aynı sayıda olmasına rağmen, dağılım yanlışlığı içinde boğulup gitti. İlk maçı kaybetmek turnuva maçları için hiç iyi değildir. Seyrettiğim İsviçre'yi Milli Takımımız yenecek kapasitede. Keza Çek Cumhuriyeti'ni de. Ama Milli Takımımız doğruları bulması şartıyla.

Said OKUR

11.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır