Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kuraklıktan hiç ders alınmadı

Türkıye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, geçen yıl yaşanan kuraklıktan ders alınmadığını savunarak, izlenen tarım politikaları sonucunda üreticilerin, bu yıl da suyu çok isteyen ürünleri tercih ettiğini belirtti.

Sorman, yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi’nin, geçen yıl yaşanan kuraklıktan ülkede en fazla etkilenen bölgeler arasında yer aldığını ifade ederek, ürün bazında yüzde 50 ile 60 arasında rekolte düşüklüğünün yaşandığını, yağışların yüzde 44 az olduğunu kaydetti.

Uygulanan tarım politikaları sonucu destekleme primlerinin azalması veya aynı kalması yüzünden üreticilerin ürün değiştirmek zorunda kaldıklarını savunan Sorman, ‘’Bu yıl daha çok kavun, karpuz ve domates gibi ürünlere yöneliş oldu. Bunun yanında buğday fiyatlarının düşük, primin yetersiz olması nedeniyle üretici, hububat ekimine fazla önem vermedi. Bu sene su ihtiyacımız daha fazla olacak’’ dedi.

Nuri Sorman, Gölmarmara Gölü’nde çok büyük su eksikliğinin bulunduğunu, Demirköprü Barajı’ndaki suyun geçen yılki seviyenin altında olduğunu belirterek, şöyle devam etti:’’Bu sene tarım arazilerine yaklaşık 25 gün civarında sulama amaçlı su verilecek. Bu da bitkisel üretimin gelişmesi ve beslenmesi için yeterli süre ve miktar değildir. Bitkilerin regülasyonu tamamlayabilmesi için 2 ay su ihtiyacı söz konusudur. Suyun az olmasından dolayı bu yıl da ürünlerde rekolte düşüklükleri meydana gelecektir. Bu durumdan hem Türk çiftçisi hem de Türk ekonomisi büyük ölçüde etkilenecektir.’’

/ Manisa

18.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Düşen büyüme rakamları yatırımcıyı ürküttü

  Kaçak akaryakıtta vergi kaybı büyük

  Talep çok, Osmanlı çileği az

  Kuraklıktan hiç ders alınmadı

  KURU SOĞAN DA ÇİFTÇİYİ ÜZDÜ

  Arena'da son günler

  Buğdayda rekolte artışı beklentisi

  İZODER 15 yaşında

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır