Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Buğdayda rekolte artışı beklentisi

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yorulmaz, yağışların buğdaya iyi geldiğini belirterek, ‘’Buğdayda rekolte artışı bekliyoruz’’ dedi.

Yorulmaz, yaptığı açıklamada, Trakya’daki son yağışların barajlardaki su miktarını etkilemediğini, fakat yağışların ekili alanlara çok iyi geldiğini belirtti. Edirne’de geçen yıla göre ayçiçeği ekimlerinde yüzde 10 düşüş yaşandığını ifade eden Yorulmaz, şunları söyledi:

‘’Geçen yıla göre ayçiçeği ekimlerinde yüzde 10 azalma var. Buğdayın iyi para yapması, ayçiçeğindeki masrafın fazla olması nedeniyle çiftçiler buğdaya yöneldi. Bu yıl buğday alanları iyi yağış aldı. Bu nedenle buğdayda rekolte artışı bekliyoruz. Devlet üreticiye evden tarlaya gidecek kadar mazot, avucumuza alacak kadar gübre desteği veriyor. Girdi fiyatları da çok fazla olunca çiftçiler buğday ekimine yöneldi.’’

Trakya’da bu yıl buğday üretiminde rekolte artışı beklediklerini ve hasadın Haziran ayının son haftasında başlayacağını söyledi.

Trakya’daki yağışların buğday ve ayçiçeği ürününde etkili olduğunu ifade eden Yorulmaz, ‘’Türkiye’nin en kaliteli buğdayı Trakya’da yetişiyor. Bu yıl buğdayla süne mücadelesi ve zararlı otla mücadelede ilâçlama zamanında yapıldı. Bu yüzden buğdayın kalitesi yükseldi’’ dedi. Edirne buğdayının Türkiye’de aranan bir buğday haline geleceğini belirten Yorulmaz, Edirneli çiftçilerin daha bilinçli ekim yaptığını bildirdi. Yorulmaz, ayçiçeği ürününün yağışlar dolayısıyla gelişiminin iyi olduğunu kaydetti.

/ Edirne

18.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Düşen büyüme rakamları yatırımcıyı ürküttü

  Kaçak akaryakıtta vergi kaybı büyük

  Talep çok, Osmanlı çileği az

  Kuraklıktan hiç ders alınmadı

  KURU SOĞAN DA ÇİFTÇİYİ ÜZDÜ

  Arena'da son günler

  Buğdayda rekolte artışı beklentisi

  İZODER 15 yaşında

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır