Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KURU SOĞAN DA ÇİFTÇİYİ ÜZDÜ

Karpuz ve domatesten sonra toplama maliyetini karşılayamayan fiyat teklif edilen kuru soğan da tarlada çürümeye terk edildi.

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden kuru soğan, bu yıl üreticisinin gözlerini yaşarttı. Karpuz ve domatesten sonra toplama maliyetini karşılayamayan fiyat teklif edilen kuru soğan da tarlada çürümeye terk edildi. Yumurtalık İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kuru soğanın geçen yıl, yörede 29 bin dekarda ekimi yapılması ve dekarı bin 300 YTL’den alıcı bulması üzerine bu yıl, ekim alanları artarak 45 bin dekara yükseldi. Geçen yıl getirisiyle üreticinin yüzünü güldüren kuru soğan, bu yıl ekim alanlarının artmasının yanı sıra Rusya’ya ihracatın durması sebebiyle üreticisini üzdü. Karpuz ve domatesten sonra maliyeti karşılayamayan fiyat oluşumu sonucu kuru soğan da hasadı yapılmayınca tarlada kaldı.

Yumurtalık Ziraat Odası Başkanı Türkeş Firik, yaptığı açıklamada, kuru soğan üretimindeki arz fazlalığının, fiyatlarda büyük düşüşe yol açtığını belirterek, ‘’Benzer durumu karpuz ve domateste de yaşadık. Soğanda da üretici emeğinin karşılığını alamazken, tüccar da bu ürüne karşı yüzünü çevirdi’’ dedi. Kuru soğanın geçen yıl dekarı bin 300 YTL’den satılarak üreticinin yüzünü güldürdüğünü hatırlatan Firik, ‘’Türk sofralarının vazgeçilmezi, özellikle orta ve alt gelir grubunun gözde yiyeceği olan kuru soğan, bu yıl üreticisini üzdü. Üretici bu yıl hüsrana uğradı’’ diye konuştu.

/ Adana

18.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Düşen büyüme rakamları yatırımcıyı ürküttü

  Kaçak akaryakıtta vergi kaybı büyük

  Talep çok, Osmanlı çileği az

  Kuraklıktan hiç ders alınmadı

  KURU SOĞAN DA ÇİFTÇİYİ ÜZDÜ

  Arena'da son günler

  Buğdayda rekolte artışı beklentisi

  İZODER 15 yaşında

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır