Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

MAZLUMDER: Sevmeme hakkı var

MAZLUMDER Genel Başkanı Gergerlioğlu, M. Kemal’i sevmediğini söyleyen N. Canan Bezirgan’ın bir medya lincine tabi tutulduğunu hatırlatarak, “Kişisel bir tercih olan bir hak hakaret olarak lanse edildi” dedi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu son günlerde Mustafa Kemal’i sevmediğini söyleyen Nuray Canan Bezirgan’ın bir medya lincine tabi tutulduğunu, sevmemek gibi tamamen tabiî, insanın iç dünyasını ilgilendiren ve kişisel bir tercih olan bir hakkın, hakaret olarak lanse edildiğini söyledi.

MAZLUMDER İstanbul Şubesinde düzenlenen basın toplantısına Nuray Canan Bezirgan ve MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nden Avukat Elif Uzunpınar katıldı. MAZLUMDER Genel Başkanı Gergerlioğlu’nun okuduğu basın açıklamasında, “Fatih Altaylı’nın sunduğu ‘Teke Tek’ adlı televizyon programında yine kötü niyetli ve aciz bir tartışma başlatılmış, Altaylı’nın sorusu üzerine verdiği cevapla gündeme gelen Nuray Canan Bezirgan hakkında da insaf ölçülerine sığmayacak bir linç kampanyası yürütülmüştür” dedi.

Başörtüsü mağduru olarak nitelediği Nuray Canan Bezirgan’ın yıllardır yürütülen çirkin bir kampanyanın malzemesi haline getirildiğini ifade eden Gergerlioğlu, şunları kaydetti:

“Duygulara müdahale etme hakkını dahi kendisinde gören seçkinci bürokratik zihniyet ve onun basındaki uzantıları, gündemi gereksiz tartışmalarla meşgul ederek, yıllardır yaptıkları gibi, gerçek sorunların üzerini örtmektedirler. Söz konusu zihniyetin en önemli çarpıtması ‘sevmemek’ gibi tamamen doğal, insanın iç dünyasını ilgilendiren ve kişisel bir tercih olan bir hakkı hakaret olarak lanse etmeleridir. Geçmişe bakıldığında, Bezirgan’ın eğitim hakkının gaspedildiği, haksız ve ölçüsüz uygulamalar karşısında önemli sağlık sorunları yaşadığı açıkça görülecektir. Kendisinin bütün bu problemleri yaşamasına sebebiyet verenler, eylemlerini Atatürk adını kullanarak icra etmişlerdir. Yürürlükteki kanunlarda nelerin suç olduğu açıkça belirtilmiş olup, Bezirgan’ın ‘hakaret’ ve ‘sövme’ anlamı taşımayan eyleminin suç olarak değerlendirilmeyeceği açıktır.”

Gergerlioğlu, asıl provokatörler ortada iken mağdur bir bayanın provokatör olarak gösterilmesinin hak ve adalet duygusundan ne kadar uzaklaşıldığının göstergesi olduğunu söyledi. Gergerlioğlu, Nuray Canan Bezirgan’dan hakkında kullanılan ve eleştiri sınırını aşan, özellikle kendisini provokatör olarak tanımlayan ifadeler dolayısıyla özür dilenmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmak istemediğini ifade eden ancak ısrarlı sorular karşısında kısa bir açıklama yapan Nuray Canan Bezirgan ise Yeni Asya muhabirinin “daha önce başörtülülere ağıza alınmayacak türlü hakaretlerde bulunmuş olan Fatih Altaylı’nın programına neden katıldığı” yönündeki sorusu üzerine “Davet direkt olarak bana gelmemişti. Biz orada Özgür-Der’i temsilen bulunuyorduk. Aslında başka bir arkadaşım katılacakken, ben katılmak durumunda kaldım” dedi.

Hakkında çıkan “Kanada’dan 2 buçuk saatte oturma izni aldı” söylentilerine de açıklık getiren Bezirgan, “Türkiye’de eğitim hakkım engellendiği için önce turist vizesi ile ABD’ye sonra oradan da iltica yoluyla Kanada’ya gittim. Hakkımda çıkan mahkeme kararı ve gazetelerde hakkımda çıkan haberler dolayısıyla Kanada’da iltica talebim bir kaç saat içinde onaylanabildi. Orada eğitimimi tamamladım ve 2005 yılında ülkeme döndüm” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ SEBEBİYLE HAPİS CEZASI ALAN İLK ÖĞRENCİ

Nuray Canan Bezirgan 1998 yılında, İstanbul Üniversitesi Tıbbî Dokümantasyon Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyken başörtülü sınava girmek isteyince 6 ay ceza almış ve cezası ertelenince Kanada’ya iltica edip bu ülkede 7 yıl yaşamıştı. Bezirgan, Türkiye’de başörtüsü sebebiyle hapis cezası alan ilk öğrenciydi.

Fatih Altaylı’nın sunduğu “Teke Tek” programında, “Humeyni’yi seviyorum, Mustafa Kemal’i sevmiyorum” diyen Nuray Bezirgan ve Kevser Çakır hakkında, Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı. Programın yayınlanmasının ardından harekete geçen savcılık, polise yazı yazarak, Nuray Bezirgan ve Kevser Çakır’ın adreslerinin tesbit edilmesini istedi. Emniyet güçlerinin şüphelilerin adreslerinin belirlemesinin ardından, ifade vermeye çağrılacakları öğrenildi. Savcılık soruşturmasıyIa, “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanun” çerçevesinde yürütmeye başladı. Buna göre, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” eden kimsenin, suçu basın yoluyla işlemesi halinde, 4.5 yıla kadar hapis cezası istenebilecek.

Umut YAVUZ / İstanbul

18.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Her sınıfta sınav var

  RANTİYE PARADAN PARA KAZANIYOR

  MAZLUMDER: Sevmeme hakkı var

  AİHM’den Türkiye’ye Hizbullah cezası

  İki fasıl daha açıldı

  Başbakan Erdoğan: Bize tatil yok

  AKP’nin savunması Başsavcılıkta

  Dershanesiz il yok

  Temsilcilerimiz Şanlıurfa’da buluştu

  ÖSS şebekesi adliyeye sevk edildi

  Demokrasi raydan çıkarıldı

  “Savunma” yerine “cevap” tanımlaması

  Üniversite mezunları işsiz

  Yeni üniversiteler kadro bekliyor

  Soylu, bugün Balıkesir’de

  Ormanları insanlar yakıyor

  Kayseri, sağlıkta bölgesinin gözdesi

  Tarihî Işıklar Lisesi Hava Kuvvetlerine geçiyor

  Dalgıç, boğularak öldü

  Balıklar, gen bankasında korunacak

  Ne olacak YouTube’un hali?

  Alternatif turizmi keşfedelim

  Honda’dan ilk hidrojen otomobil

  Yetim kuşlara CD ile eğitim

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır