Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi raydan çıkarıldı

Millî Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik, demokrasiye “tren” benzetmesi yaparak, “Bir kaç kere bu demokrasi treni raydan çıkarılmıştır, demokrasi trenine karşı suikast yapılmıştır” dedi.

Çelik, AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca düzenlenen ‘’Türkiye’nin Demokratikleşme Sürecinde Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) ve Üniversitelerin Yeri ve Önemi’’ konulu toplantıya katıldı. Burada yaptığı konuşmada, totaliter, sosyalist, teolojik, bürokratik ve demokratik olmak üzere 5 çeşit Cumhuriyet olduğunu belirten Çelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin de ‘’kendi Anayasası’nda belirtiği laik, demokratik, sosyal hukuk devletiyle cumhuriyetin demokratik olanını tercih ettiğini’’ söyledi. ‘’Bilirsiniz 1808, 1908 ve 2008 aslında bizim için önemli olan tarihlerdir’’ diyen Çelik, Türk tarihinde demokrasinin 1808’deki Sened’i İttifak sözleşmesinin imzalanmasıyla başladığını, 1908’de de İkinci Meşrutiyetin ilan edildiği hatırlattı. Çelik, ‘’Bu iki örnekten çıkarmamız gereken ders, siz eğer insanlara kendi ülkelerinde, kendi vatanlarında, kendilerini ifade etme, kendi düşünceleri ve inançları doğrultusunda hayatlarını düzenleme hakkı ve şansı vermezseniz iki şey olur; ya illegal olur yer altına inerler ya da yurt dışına çıkarlar. Her ikisinde de siz zararlı çıkarsınız. Çünkü kontrolünüzün dışına çıkıyor demektir’’ diye konuştu. Milletin iradesinin 1950’de DP’de, 1965’te Adalet Partisi’nde, 1983’te ANAP’ta, 2002’de de AK Parti’de ‘’tecelli ettiğini’’ söyleyen Çelik, ‘’Millet, hiçbir zaman kendisine reşit olmayan muamelesi yapanları affetmez. ‘Sizin aklınız ermez’ diyenleri affetmemiştir’’ dedi.

Türkiye’deki demokrasinin batı demokrasisiyle karşılaştırıldığında, ‘’çok genç bir demokrasi’’ olduğunu belirten Çelik, ‘’Bir kaç kere bu demokrasi treni raydan çıkarılmıştır, demokrasi trenine karşı suikast yapılmıştır. Bizim demokrasimiz ne yazık ki bunlara alışıktır, ama bu bizim hedefe doğru, çağdaş medeniyete doğru yürümemizi kesinlikle ortadan kaldırmaz, bizi o yoldan alıkoymaz’’ dedi.

/ Ankara

18.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Her sınıfta sınav var

  RANTİYE PARADAN PARA KAZANIYOR

  MAZLUMDER: Sevmeme hakkı var

  AİHM’den Türkiye’ye Hizbullah cezası

  İki fasıl daha açıldı

  Başbakan Erdoğan: Bize tatil yok

  AKP’nin savunması Başsavcılıkta

  Dershanesiz il yok

  Temsilcilerimiz Şanlıurfa’da buluştu

  ÖSS şebekesi adliyeye sevk edildi

  Demokrasi raydan çıkarıldı

  “Savunma” yerine “cevap” tanımlaması

  Üniversite mezunları işsiz

  Yeni üniversiteler kadro bekliyor

  Soylu, bugün Balıkesir’de

  Ormanları insanlar yakıyor

  Kayseri, sağlıkta bölgesinin gözdesi

  Tarihî Işıklar Lisesi Hava Kuvvetlerine geçiyor

  Dalgıç, boğularak öldü

  Balıklar, gen bankasında korunacak

  Ne olacak YouTube’un hali?

  Alternatif turizmi keşfedelim

  Honda’dan ilk hidrojen otomobil

  Yetim kuşlara CD ile eğitim

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır