Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eruygur: Atatürkçülük referans olmaktan çıktı

ADD Genel Başkanı Şener Eruygur, “Atatürkçü rejimi korumakla mükellef olanların, birlik içinde olmamasından” yakınarak, “Türkiye’de devletin kuruluş ideolojisi olan Atatürkçü düşünce, artık temel referans olarak görülmemektedir. Halkımızın çoğunluğunun yürekleri Atatürk sevgisi ile doludur. Ancak yıllardır süren sistematik çalışmalarla bu sevgi yıpratılmıştır” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Şener Eruygur, Türkiye’de devletin kuruluş ideolojisi olan Atatürkçü düşüncenin, artık temel referans olarak görülmediğini söyledi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi’nde Farabi Salonu’ndaki genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Divan başkanlığına seçilen ADD Artvin Şube Başkanı Ahmet Biber, genel kurul gündemini oylamaya sundu. Gündemin kabul edilmesinin ardından, bir grup üye, gündemin ‘’Tüzüğün bazı maddelerinin değiştirilmesi’’ni içeren 12. maddesinin iptalini önerdi. Biber’in ‘’Bu önerinin dikkate alınamayacağını’’ söylemesi üzerine öneriyi sunanlar ile divan arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine, öneriyi sunanlar arasında bulunan ADD Turgutlu Şube Başkanı Ali Tezcan, konuşma yaptı. ADD Tüzüğü’nün, Dernekler Yasası, Borçlar Kanunu ve Medeni Kanun’a ‘’uygun olmadığını’’ öne süren Tezcan, gündemde yer alan tüzük değişikliği maddesinin iptal edilmesini, bunun oluşturulacak bir komisyon tarafından hazırlanacak raporla başka bir gün yapılması gerektiğini savundu. Tezcan, genel kurulda tüzüğün ilgili maddelerinin alelacele değiştirilmesinin söz konusu olamayacağını ifade ederek, ‘’Tüzüğümüzü bir ele alsalar kapımıza kilidi vururlar. ‘Türkiye’nin en saygın derneğiyiz’ diyoruz ama tüzüğümüz saygın değil. Şubeler taşrada tüzük yüzünden sorunlarla boğuşuyor. Genel merkez, burada hiçbir sorun yaşamıyor. Bu sorun bir an önce çözülmeli’’ diye konuştu. Tezcan’ın konuşmasının ardından, delegelerin oyuna sunulan öneri kabul edildi. ADD Genel Başkanı Şener Eruygur, açılış konuşmasında, ‘’Türkiye’de Cumhuriyetin ve Atatürk ilke ve devrimlerinin sistemli bir baskı ve yıpratma politikasıyla karşı karşıya olduğunu’’ öne sürdü. ‘’Atatürkçü rejimi korumakla mükellef olanlar, birlik içinde değiller’’ diyen Eruygur, şöyle devam etti: ‘’Türkiye’de devletin kuruluş ideolojisi olan Atatürkçü düşünce, artık temel referans olarak görülmemektedir. Halkımızın çoğunluğunun yürekleri Atatürk sevgisi ile doludur. Ancak yıllardır süren sistematik çalışmalarla bu sevgi yıpratılmıştır. ADD, Türkiye’nin en büyük demokratik kitle örgütüdür. ADD’nin cumhuriyet mitingleri halkla bütünleşmede önemli katkı sağladı. Bu çalışmalar demokrasi için büyük kazanım oldu.’’

ADD’nin 2 yılda gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin bilgi veren Eruygur’un, açılışı yapılan Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi’nin ‘’10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in desteğiyle yapıldığını’’ söylemesi salondakilerden uzun süre alkış aldı.

/ Ankara

22.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Eruygur: Atatürkçülük referans olmaktan çıktı

  HİYERARŞİ DIŞINDA KİM YAPTI?

  EMLAK FİYATLARI SENEYE PATLAR

  Tuzla’da eğitim seferberliği

  Elektriğe otomatik zam

  Mahkemeye karışmayız

  Başörtüsü mücadelemiz ilk günkü gibi sürüyor

  Her böcek ısıran hastaneye koşuyor

  SBS sonuçları 31 Temmuz’da

  Demokrasi, her zaman çarenin olduğu rejimdir

  Vakit’e STK’lardan destek

  Gümüşhane’de çatışma: 3 asker yaralı

  Bakan Eker: GAP, sulama sorununu bitirecek

  Bankalardan bir vurgun daha

  Şehitliklere bakım yapılacak

  Muş'ta, 4.1’lik deprem

  Dere sularına kapılan çocuk boğuldu

  Yaşam Hastanesi, ‘yılın sağlık kurumu’

  Zaferin bilânçosu ağır oldu

  Lise öğrencisi lazerli dinleme cihazı geliştirdi

  Dünyanın nazar boncuğu can çekişiyor

  Enerji tasarrufu için 10 dakika karanlık

  Dünyanın en büyük çiçeği ABD'li bir Türke ait

  Hasankeyf yok olmasın

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır