Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tuzla’da eğitim seferberliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tuzla’da çalışan 23.600 işçiyle ilgili eğitim seferberliği başlattıklarını açıkladı. Çelik, “Umuyorum, işçilerimiz o daracık alanda daha dikkatli ve iş sağlığı ile güvenliği tedbirlerine uyarak çalışmalarını sürdürürler. Artık Tuzla'da ölüm olmamalı. Bu bizim elimizde” dedi.

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tuzla’da çalışanlarla ilgili karar aldıklarını belirterek, “Orada çalışan 23 bin 600 işçiyle ilgili eğitim seferberliği başlatıyoruz’’ dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret eden Faruk Çelik, burada gazetecilerin, Tuzla tersanelerinde meydana gelen iş kazalarıyla ilgili sorularını cevapladı. Çelik, bugüne dek Tuzla tersaneleriyle ilgili çok şeyin yazıldığını ve çok yanlış yorumların yapıldığını belirterek, ‘’Bakınız, Tuzla tersanelerinin yetkilendirilmesi, alanının belirlenmesi ve bu noktaya gelmesiyle ilgili bakanlığımızın bir sorumluluğu yok. Bakanlık, nihai noktada ruhsatlandırma ve çalışma hayatının iş sağlığına uygun olup olmadığıyla ilgili denetimler yapar’’ dedi.

Son 1 yıldır, özellikle kendisinin bakanlığının ilk haftasından itibaren tersaneler bölgesinde gerekli denetimlerin aksatılmadan yapıldığını belirten Çelik, şunları söyledi: ‘’Tuzla tersaneleri ve içinde 5 ciddi denetim yapılmıştır. 9. ayda, 11. ayda, 2. ayda ve 5. ayda. Ayrıca kayıtdışılıkla da ilgili denetimler yapılmıştır. Kısmî 19 kapatma gerçekleştirilmiştir ve tersanelerin 4’ü de ayrıca eksiklikleri giderilinceye kadar temelli kapatılmıştır. Kapatmalar devam edecek mi? Eğer, iş sağlığı, güvenliği ve tedbirleri alma konusunda verilen süreler içinde bunları yerine getirmeme konusunda duyarsızlık devam ederse biz kapatmaya kesinlikle devam edeceğimizi burada ifade ediyorum. Sayın başbakanımız da net bir şekilde bu konuda söylenmesi gereken her şeyi söyledi. Tuzla’daki sorun alan darlığıdır, iş yoğunluğudur. Buranın tahliye edilmesiyle ilgili yapılması gereken çalışmalar yapılacak. Buranın bir ihtisas organize sanayi bölgesi ve ihtisas bölgesi olmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Biz, teknik düzeydeki bütün 600 kişiyi orada eğitimden geçirdik. Yani, mühendislere ve teknik elemanlara bugüne kadar eğitim ve iş sağlığı ile güvenliği eğitimi verildi. Dün Tuzla’da çalışanlarla ilgili karar aldık. Orada çalışan 23 bin 600 işçiyle ilgili eğitim seferberliği başlatıyoruz. Okullar tatil olduğu için bu okulların mekânlarından istifade ederek orada çalışanlar yoğun bir eğitim programından geçirilecek.’’

/ Bursa

22.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Eruygur: Atatürkçülük referans olmaktan çıktı

  HİYERARŞİ DIŞINDA KİM YAPTI?

  EMLAK FİYATLARI SENEYE PATLAR

  Tuzla’da eğitim seferberliği

  Elektriğe otomatik zam

  Mahkemeye karışmayız

  Başörtüsü mücadelemiz ilk günkü gibi sürüyor

  Her böcek ısıran hastaneye koşuyor

  SBS sonuçları 31 Temmuz’da

  Demokrasi, her zaman çarenin olduğu rejimdir

  Vakit’e STK’lardan destek

  Gümüşhane’de çatışma: 3 asker yaralı

  Bakan Eker: GAP, sulama sorununu bitirecek

  Bankalardan bir vurgun daha

  Şehitliklere bakım yapılacak

  Muş'ta, 4.1’lik deprem

  Dere sularına kapılan çocuk boğuldu

  Yaşam Hastanesi, ‘yılın sağlık kurumu’

  Zaferin bilânçosu ağır oldu

  Lise öğrencisi lazerli dinleme cihazı geliştirdi

  Dünyanın nazar boncuğu can çekişiyor

  Enerji tasarrufu için 10 dakika karanlık

  Dünyanın en büyük çiçeği ABD'li bir Türke ait

  Hasankeyf yok olmasın

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır