Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

İsrail, İran’a saldırabilir

İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan ABD’nin eski Birleşmiş Milletler temsilcisi John Bolton, “İsrail’in, cumhuriyetçi adayın kazanması durumunda Amerikan seçimlerinin ardından İran’a saldırı düzenleyebileceği” iddiasında bulundu.

İNGİLİZ Daily Telegraph gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin eski Birleşmiş Milletler temsilcisi John Bolton’la yaptığı bir mülâkatta, Bolton’un, “İsrail, Amerikan seçimlerinin ardından İran’a saldırı düzenleyebilir,” dediğini aktarıyor.

İsrail, Amerikan Başkanı George Bush’un halefi gelecek yıl Ocak ayında göreve başladığında İran’a saldırı düzenleyebileceğini söyleyen Bolton, Arap ülkelerinin, İran’ın nükleer tesislerine düzenlenecek bir saldırıdan “memnun” olacaklarını savunuyor. Bolton, Arap ülkeleri, kamuoyu önünde böylesi bir saldırıyı kınayacaklarını ancak, kapalı kapılar ardında daha pozitif bir tepki vereceklerini, ve saldırıya karşı somut bir adım atmayacaklarını da belirtti.

Bolton’a göre, İsraillilerin gözü iki sebeple takvimi kolluyor, birincisi İran’ın nükleer programını geliştirme hızı, ikincisi ise Amerikan seçimleri... Obama’nın seçilmesi durumunda, Demokrat senatörün nasıl bir tutum izleyeceğinden emin olmadıkları için, İsraillilerin saldırı planlarını askıya alabileceğini söyleyen Bolton, İsrail’in zamanın İran lehine işlediğine inandığını bu sebeple, geç olmadan bir askerî saldırı arayışı içinde olduğunu belirtiyor.

/ Londra

25.06.2008


 

Nijer’e şefkat eli uzandı

TÜRKİYE'DEN Nijer’e Şefkat Eli” adlı yardım projesi kapsamında Manisalı üç doktor, dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer’e giderek Nijerli hastaların dertlerine deva oldu.

Bank Asya sponsorluğunda Nijer’deki hastalara ilâç yardımı yapan doktor ekibi, Nijer’de kaldıkları süre boyunca hastaları muayene ederek çeşitli ameliyatlar gerçekleştirdi.

Operatör Dr. Fahrettin Er başkanlığında üç doktor, Nijer’de yaptıkları çalışmaları ve izlenimlerini fotoğraflayarak dönüşte bir de fotoğraf sergisi açtı. Manisa ve ilçelerinde açılan sergiyi yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Op. Dr. Fahrettin Er, proje için Nijer’i seçme sebeplerini, Nijer’de operasyon yapacak nitelikte yeterli sayıda doktor bulunmaması ve ameliyata ihtiyacı olan insan sayısının çok fazla olması olarak açıkladı.

Bank Asya Genel Müdürlüğünde kısa bir süreliğine ziyaretçilerin beğenisine sunulacak olan “Türkiye’den Nijer’e Şefkat Eli” fotoğraf sergisi ve yardım projesiyle ilgili olarak görüşlerini aldığımız Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca; Bank Asya olarak böylesine bir sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti. Kabaca, projede emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Sergi fotoğraflarına www.doktorfahrettin.com internet adresinden de ulaşılabiliyor.

Yeni Asya / İstanbul

25.06.2008


 

D vitamininin önemi yeniden vurgulanıyor

ABD’dekı Tufts Üniversitesi Kalp-Damar Beslenme Laboratuvarı’nda yapılan araştırmada, ‘’güneş ışığı vitamini’’ olarak bilinen D vitamininin önemi yeniden vurgulanıyor.

Laboratuvarın müdürü Alice Lichtenstein’ın verdiği bilgiye göre, ‘’aşırıya kaçmayan, tehlikeli olmayan öğle saatleri dışında cildin makul ölçüde’’ güneş ışığı alması, insanı başta kalp-damar hastalıkları olmak üzere birçok hastalıktan uzun zaman koruyor. ‘’Ek D vitamini hapı almak gereksiz’’ diyen uzmanlar, beden çalışmasının, sporun da önemini tabiî buna ekliyorlar.

/ CHICAGO

25.06.2008


 

Satılık hayata 1 milyon sterlin

Avustralya’da yaşayan ve hayatını eBay açık artırma sitesinde satışa çıkaran bir İngiliz için verilen teklif miktarı bir milyon sterlini (yaklaşık 2,4 milyon YTL) aştı.

eBay’deki açık arttırma bir hafta sürecek. İngiltere’nin Darlington kentinden olan 44 yaşındaki Ian Usher, karısından ayrılmasından sonra hayatını satışa çıkarmıştı.

Usher, önümüzdeki Pazar günü son bulacak olan bir haftalık açık arttırmada 250 bin sterlin elde etmeyi umuyordu. Ancak gelen teklifler, Usher’ın hayatının bu miktardan daha fazla ettiğini ortaya koydu.

Ian Usher, pek alışık olunmadık türden olan bu çevrimiçi açık arttırmayı, İnternet güncesinde ‘artık hayatından sıkıldığını ve onu artık istemediğini ‘duyurmasının ardından başlatmıştı. Avustralya’nın Perth şehrinde oturan Yorkshire’lı İngiliz, kısa süre önce eşinden ayrıldığını ve evindeki her şeyin ona ‘harika geçmişlerini’ hatırlattığını söylüyordu.

Usher’ın mal varlığı içinde üç yatak odalı bir ev, 19 yaşında bir Mazda Sedan otomobil, bir motorsiklet ve bir jet ski de yer alıyor. Ian Usher bunlara ek olarak, bazı arkadaşlarını, hayat tarzını ve halı satıcısı olarak çalıştığı eski işinde üç haftalık deneme nöbetini de hediye olarak veriyor. Başlangıçta Usher bu paket için yaklaşık 500 bin dolar (250 bin sterlin) fiyat biçmişti. Ancak gelen teklifler, hayatının fiyat etiketini şimdiden 2 milyon dolara çekmiş durumda.

Ian Usher’a göre, bazı teklif sahipleri muhtemelen ‘ismini duyurmak isteyen geri zekâlılar’, ancak teklifler arasında ciddî olanların da bulunduğundan emin.

/ Sidney

25.06.2008


 

Saygınlığını arttırmak için kadına ağır makyaj yasak

MALEZYA'NIN kuzeyindeki Kota Baru şehrinde kadınların işe giderken ağır makyaj yapması ve yüksek topuklu ayakkabılar giymeleri yasaklandı.

Resmî Bernama ajansının haberinde, Kelantan eyaletinin başşehri Kota Baru’da belediye meclisinin çıkardığı genelgenin amacının, kadınların saygınlığını arttırmak ve kötü muameleye uğramalarını önlemek olduğu belirtildi. Muhafazakâr partili belediyenin, kadınların işe giderken özellikle parlak ruj sürmek ve tıkırtı yapan topuklu ayakkabılar giymekten kaçınması talimatını verdiği kaydedildi. Genelgede, topuklu ayakkabı giymekte ısrar edenlerin topuklarına lastik taktırmaları istendi.

/ Kuala lumpur

25.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır