Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Esnafın sıkıntısı büyüyor

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, küresel ısınmayla birlikte yaşanan gıda krizine Güneydoğu’daki kuraklığın da eklenmesiyle bölge esnafının ciddî sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını, birçok esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını bildirdi.


KEMALİST YOBAZLIĞIN YENİ BİR İFADESİ

Toplumun o zamana kadarki değer yargılarını ve kurumlarını ortadan kaldıran, eski Türkçe yazının yerine Latin harflerini getirerek okuma yazma oran

SOYLU: SİYASETİ DARBELER DAĞITTI

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’de siyasetin, ihtilaller ve muhtıralarla tokat yediğini belirterek, 1982 Anayasasının, Türkiye’de merkez sağı


  Rusya ile domates krizi aşıldı

Rusya’nın Türkiye’den ithal ettiği domates başta olmak üzere üzüm, limon, patlıcan ve patatesten oluşan beş kalem meyve ve sebzeye getirdiği ithalât yasağının kaldırılmasında anlaşma sağlandı. İki ülke heyetleri, Cuma gününden bu yana süren müzakerelerde ortak metni parafe etti. Yasak, 1 Temmuz’dan itibaren yürürlükten kalkıyor.


  Gülen’in beraati kesinleşti

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunundan yargılanan Fethullah Gülen’e verilen beraat kararını onayan Daire kararına yapılan itirazı reddetti. Yargıtay 9. Ceza Dairesinin, beraat kararını onaması üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etmişti.


  Hırvatistan AB’de arayı açtı

İktisadî Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kabaalioğlu, ülkemizle aynı dönemde AB ile müzakerelere başlayan Hırvatistan’ın, müzakere sürecinde 20 başlık açtığını hatırlatarak, “Avrupa şampiyonasında yendiğimiz Hırvatistan, katılma müzakerelerinde hızla ilerlemektedir. Skor 20-8 olmuştur” dedi.


  Türkiye’de 4 bin 83 dershane var

TÜRKİYE'DE toplam 4 bin 83 dershane faaliyet gösteriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerinden derlenen bilgiye göre, ülke genelinde dershane bulunmayan il yok.


  2014 hedefinden şaşmayalım

İKTİSADİ Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kabaalioğlu, Avrupa Birliği’ne tam üyelik konusunda Türkiye’ye bir hedef tarih verilmeyeceği söylenmekteyse de 2014 hedefinden şaşmamak gerektiğini belirterek, “Bazılarının 2020’lere uzayan vadeleri telaffuz etmeleri sakıncalıdır” dedi.


  Kısır çekişmeler bir an önce son bulsun

Türkıye Kamu-Sen Genişletilmiş Şube Başkanları Toplantısı’nın ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde, ülke içindeki gerginliğin ve devlet kurumlarını karşı karşıya getiren kısır çekişmelerin bir an önce son bulması için herkesin aklıselimle davranmaya çağrıldığı bildirildi.


  BAŞSAVCI MAHKEMEYE SÖZLÜ AÇIKLAMA YAPTI

Yargitay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Demokratik Toplum Partisi (DTP) hakkındaki kapatma davasında, Anayasa Mahkemesi heyetine yarım saat sözlü açıklama yaptı.


  Askerlik teciline yeni düzenleme geliyor

5768 sayılı Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 5769 sayılı Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 5770 sayılı Çavuş ve Uzman Çavuş Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve 5771 sayılı Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı.


  Dicle'de çatışma: 1 er şehit oldu

DİYARBAKIR'IN Dicle ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 1 er şehit oldu.


  IMF ile İhtiyatî Stand-By hazırlığı

DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, İhtiyati Stand-By üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


  DP, Temmuz'da taşınıyor

DEMOKRAT Parti (DP), yeni genel merkez binasına Temmuz ayı başında taşınacak.


  KPSS başvuruları yarın sona eriyor

ORTAÖĞRETİM ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için 21 Eylül 2008 tarihinde düzenlenecek Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) başvurular 27 Haziran Cuma günü sona erecek.


  Gümüşhane, ‘Gümüş İşletmecisi’ arıyor

GÜMÜŞHANE Valisi Enver Salihoğlu, ‘’Gümüşhane’de gümüş işlemeciliğini yaygınlaştırıp, ilimizin adıyla bütünleşen bu san'atı hem gelir getirici hem de aile ve il ekonomisine katma değer sağlayıcı düzeye çıkarmak istiyoruz’’ dedi.


  Yalova'da Kafkas Festivali başladı

YALOVA 5. Uluslararası Kafkas Halk Dansları Festivali Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunda büyük coşkuyla başladı.


  Manisa'da polis ‘düdük çalacak’

Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir,''Polisimiz geceleri halka güven duygusu aşılamak, kötü niyetlileri caydırmak amacıyla sokakta düdük çalacak'' dedi.


  Bitlis Kalesi'nde yıkılma tehlikesi

PAMUKKALE Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü ve Bitlis Kalesi kazı ekibi Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, Bitlis Kalesi’nin üzerine kurulduğu tabiî kaya oluşumlarında meydana gelen bozulma dolayısıyla yıkılma tehlikesi taşıdığını bildirdi.


  Esnaftan kepenk kapatma eylemi

DENİZLİ'DEKİ Tarihî Kaleiçi Çarşısı esnafı, ekonomik sıkıntılar sebebiyle kepenk kapatma eylemi yaptı.


  Kamyonet, uçurumda ağaçlara takılı kaldı

ORDU'NUN Perşembe ilçesinde yoldan çıkan kamyonet, rampada bir süre sürüklendikten sonra uçurumda ağaçlara takılı kaldı.


  Erzincan'da hafif şiddette deprem

ERZİNCAN'DA hafif şiddette bir deprem meydana geldi.


  Devekuşu yumurtası pazar tezgâhlarında

DEVEKUŞU yumurtası Konya’da pazar tezgâhlarında 18 YTL’den satılıyor. Alınan bilgiye göre, çiftlik, köy ve bıldırcın yumurtası derken pazarcılar, tezgâhlarına devekuşu yumurtasını da koymaya başladı.


  Japonların peşinde olduğu böcek, Salihli’de bulundu

DÜNYADA sadece Hatay ilinin Amanos Dağları’nda yaşadığı bilinen ve Japonlara binlerce dolara satılan geyik böceği, Manisa ili Salihli ilçesi Allahdiyen Köyünde bulundu.


  İnternet alan adlarında büyük özgürlük geliyor

İNTERNETTE alan adları tahsisinde en üst düzey makam olan Icaan (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers-İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu), kullanıcılara .com veya .net gibi sınırlı internet adresi uzantıları yerine .sevgi, .ankara gibi sınırsız sayıda ve her dilde alan adı oluşturma imkânı tanımaya hazırlanıyor.


  Klima kullanmak bilgi ister

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, havaların ısınmasıyla birlikte klima kullanımının yaygınlaştığını belirterek, klima alımı ve kullanımı konusunda duyarlı olunması için vatandaşları uyardı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır