Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

SİZE FİNAL YAKIŞIR

Bugünkü yarı final maçında Almanya karşısına cezalı ve sakat 8 futbolcudan mahrum çıkacak olan A Milli takımımızdan yeni bir zafer bekliyoruz. Basel'deki St. Jakob Park Stadında saat 21.45'de başlayacak karşılaşmada İsviçre'li hakem Massimo Busacca düdük çalacak.

(A) Milli Futbol Takımı, tarihinde 3. kez katıldığı Avrupa Şampiyonası finallerinde Almanya ile bugün yapacağı yarı final maçında bu organizasyondaki en önemli sınavını verecek. Türk Milli Takımı, Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenledikleri 13. Avrupa Şampiyonası'nda, 85 yıllık tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde ter dökerken, ilk kez yarı finale yükselerek, şimdiden bu organizasyonda en büyük başarısına imza attı.

8 FUTBOLCUMUZ OYNAMAYACAK

UEFA tarafından yapılan açıklamaya göre Basel'deki St. Jakob Park Stadı'nda saat 21.45'de oynanacak yarı final maçında İsviçre Futbol Federasyonu'ndan 39 yaşındaki genç hakem Massimo Busacca düdük çalacak. Busacca'nın yardımcılıklarını ise Matthias Arnet ve Stephane Cuhat yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak ise İsveçli Peter Fröjdfeldt görev alacak. Milli Takımımızda cezalı Arda Turan, Tuncay Şanlı ve Emre Aşık oynamayacak. Sakatlıkları süren Nihat Kahveci, Servet Çetin, Emre Güngör, Emre Belezoğlu ve Tümer Metin da forma giyemeyecek.

3. DEFA FİNALLERDE OYNUYORUZ

Türkiye, 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası macerasında elemeleri geçerek 3. kez finallerde boy gösterirken, 1996'da Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde sahaya çıkmıştı. 1996'da İngiltere'nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçını da, üstelik gol bile atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elenmişti. 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türkiye, gruptan çıkmış, çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etmişti. Milliler, 2004'de Portekiz'de düzenlenen bundan önceki finallere ise baraj maçlarında Letonya'ya elenerek katılamamıştı. Ay-yıldızlı ekip, Fatih Terim yönetiminde katıldığı EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi ve bugünkü dev maçta Almanya'nın rakibi oldu. 452. MAÇIMIZA ÇIKIYORUZ TÜRKİYE, Almanya karşısında bugün 452. sınavına çıkacak. Türk Milli Takımı 85 yıllık tarihinde, 236'sı resmi, 215'i özel olmak üzere geride kalan toplam 451 karşılaşmada 157 galibiyet, 108 beraberlik alırken, 186 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 578 gol atarken, kalesinde 695 gol gördü.

25.06.2008


 

Fatih Terim'in gurur maçı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, Türk futbol tarihine damga vurmaya devam ediyor. (A) Milli Futbol Takımı'nı 1996'da ilk kez Avrupa Şampiyonası Finallerine taşıyan Terim, Euro 2008'de bugünkü Almanya maçında Türkiye'ye, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez yarı final oynatacak.

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın EURO 2008'de bugün Almanya ile yapacağı yarı final maçıyla birlikte Türk futbol tarihinde yeni bir sayfa açacak. Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli teknik adamlar arasında yer alan Fatih Terim, bugünkü Almanya maçında ayrı bir gurur yaşayacak. Türk Milli Takımı'nı 1996 yılında İngiltere'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası finallerine götürerek bir ilke imza atan Terim, bugünkü Almanya maçıyla birlikte (A) millilerin başında ilk kez Avrupa Şampiyonalarında yarı final heyecanını yaşamanın gururunu taşıyacak. (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok sahaya çıkan teknik adam unvanının da sahibi olan Fatih Terim için bugünkü maç kariyerinde çok özel bir yer teşkil edecek.

76. MİLLİ SINAVINA ÇIKACAK

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Almanya ile yarın yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası yarı final maçıyla birlikte 76. milli sınavını verecek. (A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 75 maçta, 35 galibiyet, 22 beraberlik, 18 yenilgi alırken, 110 gol atıp, kalesinde 84 gol gördü.

25.06.2008


 

BİLETLER TÜKENDİ

MİLLİ Takım'ın, Almanya ile yarın yapacağı yarı final karşılaşmasının 1, 2 ve 3. kategori biletlerinin bittiği açıklandı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, ''(A) Milli Takımımızın, Almanya ile yarın İsviçre'nin Basel şehrindeki St. Jakob Park Stadı'nda oynayacağı 2008 Avrupa Şampiyonası yarı final müsabakasının 1, 2 ve 3. kategori biletleri tükenmiştir. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye teşekkür ederiz'' denildi.

25.06.2008


 

Polisten silahlı kutlamaya gözaltı

TÜRKİYE-Almanya 2008 Avrupa Şampiyonası yarı final karşılaşması nedeniyle Emniyet Müdürlüğü çeşitli güvenlik tedbirleri alıyor.

Bu kapsamda özellikle karşılaşma sonrası havaya rast gele ateş açanlara karşı ekip sayısı artırılırken, vatandaşlardan da bu kişilere karşı duyarlı olunması istendi. Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, ihbar ve ya da tespit durumunda söz konusu mekanlarda mahkeme kararına dayanılarak arama yapılacağını belirterek, şu bilgileri verdi:''150 motorize ekibin yanı sıra istirahatte olan yaklaşık 1000 polis memuru da bulundukları mahallerde görev yapacak. İhbar sonucu ya da tespit durumunda havaya rast gele ateş açıldığı belirlenen mekanlarda mahkeme kararına dayanılarak arama yapılacak. Uygulamadaki tüm amacımız, sevinç gösterilerinin bilinçsizce davranışlar nedeniyle acı olaylara meydan vermemesidir.'' İlhan, tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak, yaşananlardan ders çıkarılmasını ve bu tür davranışlara yeltenenlere karşı duyarlı olunmasını da istedi.

25.06.2008


 

Guiza: Fenerbahçe'ye transferim belli değil

İSPANYA ligi La Liga'da gol kralı olan ve Aragones ile birlikte Fenerbahçe'ye gelmesi beklenen Güiza, bu transferle ilgili olarak ilk kez konuştu.

Yıldız golcü, Lig TV'ye yaptığı açıklamada Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili olarak "Henüz hiçbir şey belli değil" dedi. Transferin detaylarıyla ilgili bilgi vermekten kaçınan İspanyol golcü, bu açıklamasıyla sarı lacivertli takımdan teklif aldığını doğrularken, henüz kesin anlaşmaya varılmadığını savunmuş oldu. Gerek Fenerbahçe yönetimine yakın kaynaklar gerekse de Avrupa basınına göre Aragones'in ve Güiza'nın gelecek sezon Fenerbahçe'ye gelmesi hemen hemen kesinleşti.

25.06.2008


 

Galatasaray Florya'da bugün topbaşı yapacak

SÜPER Lig'de 2007-2008 sezonunu şampiyon bitiren Galatasaray, 2008-2009 sezonu hazırlıkları için bugün topbaşı yapacak.

Sarı-kırmızılılar, bugün saat 10.30'da Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yeni teknik direktörleri Michael Skibbe yönetiminde yapacakları antrenmanla yeni sezon hazırlıklarının startını verecek. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, milli takım kadrolarında bulunan Arda Turan, Ayhan Akman, Emre Aşık, Emre Güngör, Hakan Balta, Mehmet Topal, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Tobias Linderoth ve Shabani Nonda'nın antrenmana katılmayacağı bildirilirken, tedavileri ve ameliyat sonrası rehabilitasyon çalışmaları devam eden futbolcuların, sağlık ekibi kontrolü altında çalışmalarına takımdan ayrı olarak devam edeceği belirtildi. Açıklamada antrenmanın basın ve taraftarlara açık olacağı ifade edildi.

25.06.2008


 

Konya, Denizli'den Zafer, Rize'den Serhat'ı aldı

KONYASPOR, Denizlisporlu Zafer Demir ve Çaykur Rizesporlu Serhat ile sözleşme imzaladı.

Kulüp Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, kaleci Orkun konusunda Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile görüştüğünü ifade eden Kuntoğlu, ''Orkun yüzde 100'e yakın ihtimalle önümüzdeki sezon yeşil-beyaz formayı giyecek. Polat, yabancı kaleci almaları durumunda Orkun'u vereceklerini söyledi. Galatasaray da bir yabancı kaleci alacağı için Orkun bizde sayılır'' dedi. Başkan Kuntoğlu, Galatasaray'ın golcüsü Hakan Şükür konusundaki ısrarlarının sürdüğünü kaydetti.

25.06.2008


 

Efsane kaleci Baskın Soysal bugün toprağa veriliyor

YAKALANDIĞI hastalıktan kurtulamayarak 67 yaşında hayata gözlerini yuman Ankaragücü'nün efsane kalecisi Baskın Soysal için tören düzenlendi.

Ankaragücü Kulübü Tandoğan Tesisleri'nde düzenlenen törene, ailesi ve yakınları ile kulüp yöneticileri, eski futbolcular ve taraftarlar katıldı.Daha sonra defnedilmek üzere Bodrum'a götürülen Baskın Soysal'ın cenazesi, bugün Gündoğan Mezarlığında toprağa verilecek.

25.06.2008


 

Miniklerin satranç şenliği sona erdi

TÜRKİYE İş Bankası ve Satranç Federasyonu'nun ortak organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Türkiye İş Bankası Minikler Satranç Şenliği'' sona erdi.

Çamlıca Spor Tesisleri'nde beş gün süren şenliğe, İstanbul içinden ve dışından 6-8 yaş arası yaklaşık 600 minik oyuncu katılırken, tüm oyunculara madalya ve katılım belgesi verildi. Şenlikte çocuklar hem yaşıtları ile satranç oynayıp yeteneklerini geliştirme hem çeşitli oyun ve aktivitelerle eğlenme fırsatı buldu.

25.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır