"Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasiye sarılacağız

Polis Akademisi’nin mezuniyet töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, “Demokrasiyi her şeyin üzerinde tutacağız. Emniyeti, hukuku, adaleti her şeyin üzerinde tutacağız. Kalkınma mücadelesinden ilerleme azminden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunların hiçbirini diğerinin alternatifi olarak görmeyecek, hepsini at başı olarak sürdüreceğiz” dedi.

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Demokrasiyi her şeyin üzerinde tutacağız. Emniyeti, hukuku, adaleti her şeyin üzerinde tutacağız. Kalkınma mücadelesinden ilerleme azminden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunların hiçbirini diğerinin alternatifi olarak görmeyecek, hepsini at başı olarak sürdüreceğiz’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, Polis Akademisi mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Polis Akademisi ve Güvenlik Bilimleri Akademisi’nin Türkiye’nin en seçkin kurumlarından olduğunu söyledi. Mezunları tebrik eden ve hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde başarılar dileyen Erdoğan, Türkiye’nin zor bir coğrafyada olduğunu vurguladı.

Erdoğan, bu coğrafyada dengelerin çok sık değiştiğini ve istikrar ile istikrarsızlık arasında çok ince bir çizgi bulunduğunu ifade etti. Bu durumun Türkiye adına bazı risklere de zemin hazırladığını kaydeden Erdoğan, savaşların, etnik çatışmaların ve terörün yanı başında bulunan bir ülkede yaşadığımızı dile getirdi. Erdoğan, ‘’Riskleri fırsatlara dönüştürmek tamamen bizim elimizde’’ dedi.

Üç kıta arasında çalkantılı bir bölgede bulunan Türkiye’nin bir güven ve istikrar ülkesi olarak dünyaya anlamlı bir mesaj verdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:’’İstikrarsız ve emniyetsiz bir coğrafyanın yanı başında bir istikrar ve güven ülkesi olmak için bütün gayretimizle mücadele ediyoruz. Türkiye, demokrasi ve insan haklarında mesafe katettikçe, ekonomide de mesafe katediyor. Türkiye, iç ve dış politikada mesafe katettikçe, kalkınma ve huzur noktasında ileriye doğru mesafe alıyor. Türkiye, ekonomik alanda güçlendikçe, dünya genelinde itibarı artıyor. Sözü geçen bir ülke haline geliyor. Ağırlığı artıyor. Geride bıraktığımız yıllar bize somut olarak gösterdi. Demokrasiyi her şeyin üzerinde tutacağız. Emniyeti, hukuku, adaleti her şeyin üzerinde tutacağız. Kalkınma mücadelesinden ilerleme azminden asla vazgeçmeyeceğiz. Bunların hiçbirini diğerinin alternatifi olarak görmeyecek, hepsini at başı olarak sürdüreceğiz. Ancak o zaman Türkiye’yi daha ileri noktalara taşıyabiliriz. Ancak o zaman Türkiye’yi arzu ettiğimiz ve özlediğimiz yarınlarla buluşturabiliriz. Demokratik, laik, ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin her özelliğini aynı hassasiyetle sahiplenecek, hiç birinden geri adım atmayacağız.

Türkiye demokrasiyi de laikliği de, temel hak ve özgürlükleri de çağdaş hukuk devleti anlayışını da bir arada yaşatabilme kapasitesine sahiptir. Bu kültür de bu anlayış da, bu azim ve kararlılık da milletimizde mevcuttur. Ancak bu şekilde dünyanın en büyük ilk on ekonomisi içinde yerimizi alabiliriz. Ancak bu şekilde küresel bir aktör, uluslar arası bir oyuncu haline gelebiliriz ve yine ancak bu şekilde işsizliği, göçü, gelir adaletsizliğini, yoksulluğu, sefaleti ve terörü çözebiliriz.’’

/ Ankara

29.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Yalancı bahar’ bitti

  Demokrasiye sarılacağız

  NİŞANYAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

  Kapatma dâvâsı yanlış

  Açılış bombası pahalıya patladı

  Çocukların aileye ihtiyacı var

  Orman yangını söndürüldü

  Minibüs taramaya 9 gözaltı

  Arkeoloji kütüphanesine yabancılar ilgi gösteriyor

  Bilişim hızında birinciyiz

  ‘Verilmeyecek bir hesabım yok’

  Yazıcıoğlu: Türkiye'nin birliğe ihtiyacı var

  Kıbrıs’ta ihtiyatlı iyimserlik

  Laikliği koruyalım derken demokrasi çiğneniyor

  İşkence yapılabileceği düşüncesi kabul edilemez

  Amblemi ‘Güneş’ olan Yeni Parti kuruldu

  Bir terörist ölü ele geçirildi

  Taciz ateşinde 2 er yaralandı

  Uzman çavuş şehit düşt

  Cipte kalaşnikof ele geçirildi

  Hükümlülere bilgisayar odası

  ‘Eczacılarla Pazartesi günü görüşeceğiz’

  Eski bakandan yeni hükümet senaryosu

  Isırgan Karadeniz’in pamuğu olacak

  Ardıç ağacı, ardıç kuşuna muhtaç olmadan çoğalabilecek

  Keklikler gizlice tabiata bırakılıyor

  Gümüşkanat'ın saklı şelâlesi

  “Şehabettin Bilgisu Çevre Ödülleri” sahiplerini buldu

  Bol bol taze sebze ve meyve yiyin

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır