"Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Açılış bombası pahalıya patladı

KONYA'DA, bir alış veriş merkezinin açılışında, süsleme amaçlı kullanılan ve içlerinin gaz dolu olduğu belirtilen balonların bir bölümünün patlaması üzerine, çoğu çocuk 33 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Binbir Konutlar semtinde, bir alış veriş merkezinin açılışı için tören düzenlendi. Tören sırasında alış veriş merkezinin bahçesinde, süsleme amaçlı kullanılan ve içlerinin gaz dolu olduğu belirtilen balonların bir bölümü, henüz belirlenemeyen sebeple patlayarak alev aldı. Patlamada, çoğu çocuk 33 kişinin yaralandığı bildirildi.

Vali: Ben de oradaydım

Konya Valisi Osman Aydın, bir alış veriş merkezinin Binkonutlar şubesi açılışında, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte bulunduklarını, olayı gördüklerini söyledi.

Balonların ateş alması sonucu yaşanan olayda çoğunluğu çocuk olmak üzere 33 kişinin hafif yanıklar sebebiyle hastanelere kaldırıldığını anlatan Aydın, ‘’21 kişi Konya Numune Hastanesinde, 6 kişi Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde, diğer 6 kişi de Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görüyor. Durumu ağır olan yok’’ dedi. Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise helyum gazıyla dolu balonların patlaması sonucu üzücü bir olayın yaşandığını kaydetti. Patlayan balonların çocukların vücutlarına yapışarak hafif yanıklara yol açtığını belirten Küçükkendirci, ‘’Olay yerine giden ambulanslardaki sağlık ekiplerimiz çok sayıda çocuğa yerinde müdahale yaptı. Sağlık ekipleri çocukların yüzlerine yapışan balonları çıkartarak tedavi uyguladı. Şu an 33 kişi hastanelerde. Hayatî tehlikesi bulunan yok’’ diye konuştu.

Öte yandan, açılış töreni sırasında çocuklar için düzenlenen yoğurt yeme yarışması gibi faaliyetlerin yapıldığı yerin yakınındaki balonların ateş alarak patladığı, bu sebeple olaydan en çok çocukların etkilendiği öğrenildi.

Soruşturma başlatıldı

Kazaya sebep olan balonların içine helyum dışında başka gaz doldurulmuş olabileceği bildirildi. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz, helyum gazının balonlar için güvenilir bir gaz olduğunu söyledi. Helyumun patlayıcı ve yanıcı gaz olmadığını ifade eden Ersöz, ‘’Bu açıdan herhangi bir olumsuz yanı yok. Helyum gazının yanıcı ve patlayıcı özelliği bulunmuyor. Büyük bir ihtimalle balonlara başka bir gaz doldurulmuş. Burada mutlaka büyük bir hata var. Balonlarda hangi gaz olduğu araştırılmalı’’ dedi. Konya’da kurulu bir organizasyon şirketi yetkilisi ise büyük firmaların genellikle bu tür açılışlarda balonlarda daha güvenilir, yanıcı ve patlayıcı özelliği bulunmayan gazları kullandığını, özellikle sıcakların etkili olduğu bu günlerde daha dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Öte yandan, çok sayıda kişinin yaralanmasına sebebiyet vermekten organizatör firma hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

/ Konya

29.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Yalancı bahar’ bitti

  Demokrasiye sarılacağız

  NİŞANYAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

  Kapatma dâvâsı yanlış

  Açılış bombası pahalıya patladı

  Çocukların aileye ihtiyacı var

  Orman yangını söndürüldü

  Minibüs taramaya 9 gözaltı

  Arkeoloji kütüphanesine yabancılar ilgi gösteriyor

  Bilişim hızında birinciyiz

  ‘Verilmeyecek bir hesabım yok’

  Yazıcıoğlu: Türkiye'nin birliğe ihtiyacı var

  Kıbrıs’ta ihtiyatlı iyimserlik

  Laikliği koruyalım derken demokrasi çiğneniyor

  İşkence yapılabileceği düşüncesi kabul edilemez

  Amblemi ‘Güneş’ olan Yeni Parti kuruldu

  Bir terörist ölü ele geçirildi

  Taciz ateşinde 2 er yaralandı

  Uzman çavuş şehit düşt

  Cipte kalaşnikof ele geçirildi

  Hükümlülere bilgisayar odası

  ‘Eczacılarla Pazartesi günü görüşeceğiz’

  Eski bakandan yeni hükümet senaryosu

  Isırgan Karadeniz’in pamuğu olacak

  Ardıç ağacı, ardıç kuşuna muhtaç olmadan çoğalabilecek

  Keklikler gizlice tabiata bırakılıyor

  Gümüşkanat'ın saklı şelâlesi

  “Şehabettin Bilgisu Çevre Ödülleri” sahiplerini buldu

  Bol bol taze sebze ve meyve yiyin

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır