"Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

300 MİLYON EURO'LUK FİNAL

Viyana'da bugün Almanya ile İspanya arasında oynanacak Euro 2008 finaline 300 milyon Euro değer biçiliyor. Bugünkü mücadeleyi İspanya kazanırsa 113 milyon Euro, Almanya kazanırsa 112 milyon Euro kazanacak. Ayrıca Viyana'da sadece final maçından 100 milyon Euro'ya yakın bir kazanç elde edilecek.

UEFA EURO 2008 resmi sponsoru MasterCard tarafından yaptırılan araştırmaya göre; bugün yapılacak ve 300 milyon Euro değer biçilen UEFA EURO 2008 Finali’nde, ülkeler sadece kupa için değil, İspanya kazanırsa 113 milyon Euro’dan fazla, Almanya kazanırsa 112 milyon Euro’dan fazla kazanç sağlamak için de mücadele edecek. MasterCard’ın UEFA EURO 2008 final maçına yönelik, spor ekonomisi uzmanı Prof. Simon Chadwick’e yaptırdığı araştırmaya göre, turnuva galibi İspanya olduğu taktirde 113 milyon Euro’dan fazla, Almanya olduğu taktirde ise 112 milyon Euro’dan fazla gelir elde edecek. Viyana’nın Ernst Happle Stadyumu’nda kaybeden ülkenin bile 59 milyon Euro gelir sağlayacağı maçta, İspanya ve Almanya, ödül parası, sponsorluk anlaşmaları, televizyon yayın hakları, bilet ve spor malzemesi satışları, turizm gelirleri gibi kısa ve uzun dönemli ekonomik kazançlar sağlayacak.

İSPANYA VE ALMANYA ÖDÜL ZENGİNİ

Ayrıca kazanan ülkede tüketici güveni belirgin şekilde artacak. UEFA EURO boyunca tüm maçlarını galip bitirip kupayı alan İspanya olursa sadece ödül tutarı olarak 23 milyon Euro alacak. Kupayı kazanan Almanya olursa, grup maçları sırasında Hırvatistan’a karşı kaybettiği puanlar nedeniyle bundan 1 milyon Euro azıyla yetinerek 22 milyon Euro kazanacak. Yenilgi durumunda ise, İspanya, 20 milyon Euro turnuva ödül parası alacak, Almanya ise 19 milyon Euro ile yetinecek. Avrupa kupasında Viyana da sadece final maçından 100 milyon Euro’ya yakın bir kazanç elde edecek. Bu kazancın 65 milyon Euro’su, kısa dönemli yiyecek-içecek, ticari mal satışları ve konaklama ücretlerinden elde edilirken, turizm gelirlerinden beklenen artışın da dahil olduğu uzun dönemli faydalarla desteklenecek. MasterCard tarafından yaptırılan araştırmada UEFA ev sahipliği yapmanın Avusturya ve İsviçre’ye katkısının toplamda 470 milyon Euro olduğu belirtildi.

29.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  300 MİLYON EURO'LUK FİNAL

  Hamit Altıntop en iyi 11'e seçildi

  Viyana'da kupa günü: ALMANYA-İSPANYA

  ARAGONES FENERBAHÇE'NİN 66. TEKNİK DİREKTÖRÜ OLDU

  Beşiktaş Gökhan'ın kararını bekliyor

  G.Saray, Liverpool'un genç kalecisi Itandje'nin peşinde

  Cumhurbaşkanı Gül bugün Gazi Koşusu'nu izleyecek

  Beşiktaş kondisyon depoluyor

  Fenerbahçe topbaşı yapıyor

  Markus Merk İstanbul'da konferans verecek

  Antalyaspor'da başkanlığa Hasan Akıncıoğlu seçildi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır