"Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Viyana'da kupa günü: ALMANYA-İSPANYA

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde Almanya ile İspanya bugün karşılaşacak. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanacak final maçında rakibine üstünlük sağlayan taraf 2008 yılında Avrupa'nın en büyüğü olacak.

İtalya hakem Rosetti'nin yöneteceği karşılaşma saat 21.45'de başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak.

ALMAN 3 DEFA KUPAYI ALDI

Finalistlerden Almanya 6. kez bu mutluluğunu yaşarken, İspanya da 2 kez finalde mücadele etmişti. Almanlar 3 kez şampiyonluğa ulaşırken, İspanya ise bir kez kupanın sahibi oldu. Almanya, 1972, 1976 ve 1980 yıllarında üst üste finalde yer almayı başardı. Belçika'da, 1972 yılındaki şampiyonada ilk kez O zamanki adıyla Batı Almanya finalde, yine o günlerdeki ismiyle Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ni (SSCB) 3-0 yenerek, kupaya uzandı.

FİNALLERİN TAKIMI ALMANYA

Eski Yugoslavya'da organize edilen 1976 Avrupa Şampiyonası'nda Batı Almanya yine finale adını yazdıran ülke olurken, final maçında o zamanki adıyla Çekoslovakya ile karşılaştı. Normal süresi 2-2 sona eren karşılaşmada Çekoslovakya penaltı atışları sonrasında rakibine 5-3 üstünlük sağlayarak, şampiyonluğu kazandı. İtalya'da 1980 yılında düzenlenen 6. Avrupa Şampiyonası'nda da Batı Almanya yine finalde boy gösterdi. Final karşılaşmasında Belçika'yı 2-1 yenen ''Panzerler'' 2. kez kupayı müzesine götürdü.

1996'DA ÇEKER'DEN RÖVANŞI ALDI

İsveç'te, 1992 yılında gerçekleştirilen turnuvada finali Danimarka ile Almanya oynadı. Danimarka, finalde rakibini 2-0 yenerek, kupanın yeni sahibi oldu. Euro-96 İngiltere'de, finalde Çek Cumhuriyeti ile Almanya karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona ererken, uzatma bölümünde rakibine ''Altın gol'' ile 2-1 üstünlük sağlayan Almanya 3. kez kupaya uzandı. İspanya 2 finalde 1 kupa kazandı TARİHİNDE 2 kez final oynayan İspanya, bunlardan birini kazanırken, diğerini ise kaybetti. 1964 yılındaki kupaya ev sahibi olarak katılan İspanya, finalde SSCB ile mücadele etti. Karşılaşmada rakibine 2-1 üstünlük sağlayan İspanyollar, bugüne kadarki tek kupalarını kazandı. Fransa'da düzenlenen 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finalinde ev sahibi ülkeyle karşılaşan İspanya, rakibine 2-0 yenildi.

29.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  300 MİLYON EURO'LUK FİNAL

  Hamit Altıntop en iyi 11'e seçildi

  Viyana'da kupa günü: ALMANYA-İSPANYA

  ARAGONES FENERBAHÇE'NİN 66. TEKNİK DİREKTÖRÜ OLDU

  Beşiktaş Gökhan'ın kararını bekliyor

  G.Saray, Liverpool'un genç kalecisi Itandje'nin peşinde

  Cumhurbaşkanı Gül bugün Gazi Koşusu'nu izleyecek

  Beşiktaş kondisyon depoluyor

  Fenerbahçe topbaşı yapıyor

  Markus Merk İstanbul'da konferans verecek

  Antalyaspor'da başkanlığa Hasan Akıncıoğlu seçildi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır