"Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İnternet suçlarında kapsam genişliyor

TELEKOMİKASYON Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da belirtilen katalog suçlara ‘’kişisel hakaret’’ ve ‘’zombi’’ olmak üzere 2 yeni suç eklenmesi üzerinde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Acarer, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında, başkasının bilgisayarına izinsiz girmek olarak tanımlanan ‘’zombi’’nin engellenmesi ve kişisel hakaret içeren sitelerin kapatılması yönünde acilen düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Özellikle kişisel hakaret içeren sitelere ilişkin başta ‘’popüler’’ kişilerden çok sayıda başvuru olduğunu ifade eden Acarer, şöyle devam etti: ‘’5651 Sayılı Kanun’da belirtilen katalog suçlara (intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ve Atatürk’e hakaret), ‘kişisel hakaret’ ve ‘’zombi’’ olmak üzere 2 yeni suç eklenmesi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kişisel hakaret içeren sitelerin kapatılması ve başkasının bilgisayarına izinsiz girmek olarak tanımlanan ‘zombi’nin engellenmesini amaçlayan düzenlemenin birkaç ay içinde TBMM’ye getirilmesini hedefliyoruz. Burada amaç, mağduriyetin giderilmesi. Şu andaki düzenlemeye göre, kişinin, hakkında açılan ve hakaret içeren siteyi kapattırmak için mahkemeye gitmesi gerekiyor. Sitenin kapatılması için mahkeme kararı gerekiyor. ‘Zombi’ ise bir tür hackerlık. İnternet açıkken birisi bilgisayarınıza giriyor ve kontrol altına alıyor. Bu yolla bilgi hırsızlığı yapılabiliyor. Zararlı içerikler, sizin bilgisayarınızda haberiniz olmadan depolanabiliyor. İyi bir kullanıcıysanız fark edebiliyorsunuz. Bunun da yasaya girmesi lazım. Usul, esas ve müeyyidelerin belirlenmesi lazım.’’

YOUTUBE STRATEJİ BELİRLEMEYE ÇALIŞIYOR

Uzun süredir kapalı olan ‘’youtube’’ adlı video paylaşım sitesinin yetkilileri ile resmi bir görüşme yapılamadığını da belirten Acarer, ‘’Sanırım youtube, strateji belirlemeye çalışıyor’’ dedi. Türkiye’de ‘’Atatürk’e hakaret’’ gibi konulardaki hassasiyete işaret eden Acarer, ‘’Youtube hassasiyet göstermiyorsa, tepkiler doğaldır. Her ülkede benzer sıkıntılar var. Avrupa’da da bu konulara yönelik çalışma grupları var’’ diye konuştu. Tayfun Acarer, 5651 Sayılı Kanun’da yer alan 9 katalog suçun benzeri 4-5 suça ilişkin AB’de çalışmalar yürütüldüğünü de belirtti.

Türkiye’de yaklaşık 5,5 milyon ADSL (geniş bant internet) abonesi bulunduğunu ve bunun 20 milyon kullanıcı anlamına geldiğini kaydeden Acarer, ‘’Türkiye’deki ADSL abone sayısı Avrupa’daki gibi olamaz. Türkiye’deki ailelerde kişi sayısı ortalaması 3,8, Avrupa’da ise 1,7. Bu nedenle hiçbir zaman Avrupa’daki ADSL abone sayısını yakalayamayız. Örneğin, İzlanda’da ADSL abonesinin nüfusa oranı yüzde 58’’ diye konuştu.

/ Ankara

09.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İhtilâl anayasası değişsin

  ACELE YENİ ANASAYA GEREKLİ

  Darbeci İngilize 34 yıl hapis

  MERSİN YANDI

  Tutuklu paşalar Kandıra’da

  Çetenin avukatı değiliz

  İddianame Cuma’ya kadar hazır

  Diyarbakır’daki patlamalarda Ergenekon iması

  Ölümlerde kene AIDS’i geride bıraktı

  5 yaşında çaycı, 7 yaşında marangoz

  İnternet suçlarında kapsam genişliyor

  Çalışanlara “komando eğitimi” veriliyor

  Demirci ustasından yeni bir icad daha

  Obezite yakın tehlike

  Kalbimizi ihmal ediyoruz

  Diyanet, 20 stajyer öğretmen alacak

  2 çocuklu anne derece yaptı

  Savcı Öz'e sıkı koruma

  ABD: Bu, Türkiye’nin iç meselesi

  Çiçek: Ceza Mahkemesi Kanununu bilmiyorlar

  Kelkit Havzası, Menderes'e model olacak

  “Okkır soruşturması”

  Bahçeli’den “fetret dönemi” genelgesi

  Soylu: Ekonomi iflâs noktasına geldi

  Rektör adaylarının mülâkatı bugün son

  Cenaze törenine giderken öldüler

  CHP’ye usûlsüzlükten suç duyurusu Resmî Gazete’de

  Tepemizde bir enerji santrali var

  Böbreğinden 69 taş çıktı

  Anne sütü ağrı kesici gibi

  Çocuklara, yüksek tansiyon ve kolesterol uyarısı

  Küresel ısınmaya karşı pedal çevirdiler

  Nasreddin Hoca Google logosunda

  İnternette oy hakkını satmak isteyince...

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır