"Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

97 birinci, 31 bin sıfırcı

Dün açıklanan OKS sonuçlarına göre, 263 aday 100 sorunun tamamını doğru cevapladı. Bunlardan 97’si 500 tam puan alarak birinci oldu. Sınava giren 905 bin 930 öğrenciden 31 bin 221’inin ham puan barajını aşamadıkları için puanları hesaplanamadı. Sonuçlardaki bu dengesizliği uzmanlar, “eğitimde uçurum” olarak açıklıyor.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları açıklandı. OKS’de Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) puan türlerinde 97 öğrenci 500 tam puan alarak birinci oldu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Bakanlık Başöğretmen Salonunda OKS sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Çelik’in verdiği bilgiye göre, sınava 905 bin 930 aday girdi. Bunlardan 874 bin 709’unun puanı hesaplanmaya değer bulundu. 31 bin 221 kişi ham puan barajını aşamadı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, OKS’de 263 öğrencinin sınavda yöneltilen 100 sorunun tamamını doğru cevapladığını, ancak ilköğretim başarı puanı katılarak yapılan hesaplamaya göre 97 öğrencinin 500 tam puan aldığını bildirdi.

OKS’nin bu yıl son kez gerçekleştirildiğini belirten Çelik, 8 Haziran 2008 tarihindeki sınava 905 bin 930 adayın katıldığını ve yapılan değerlendirme sonucunda 263 adayın 100 sorunun tamamını doğru cevapladığının belirlendiğini bildirdi. Bu sonucun, İlköğretim Başarı Puanı katıldığında değiştiğini belirten Çelik, ‘’Bildiğiniz gibi 5’lik not sisteminden 100’lük sisteme geçtik. Böylece milimetrik bir hesaplama yapma şansı ortaya çıktı çünkü 5’lik sistemde bazı haksızlıklara yol açılabiliyordu. 100’lük not sistemi üzerinden yapılan hesaplamaya göre ilköğretim başarı puanlarını ilave ettiğimiz zaman Türkiye çapında 500 tam puan alan öğrenci sayısı 97 olmuştur’’ dedi.

Çelik, birinci adayların ‘’yurt sathına yayıldığını’’ belirterek, ‘’Daha önce birinciler daha çok belli illerde toplanırdı. Şimdi Türkiye’nin 41 vilayetinde 100 sorunun 100’ünü de çözen çocuğumuz çıkmıştır’’ diye konuştu. Birincilerin çıktığı illeri sıralayan Çelik, il bazında yapılan değerlendirmede Türkçe-Matematik (TM) ve Matematik-Fen (MF) puan türlerinde Burdur’un en başarılı il olduğunu bildirdi. Çelik, bu illeri Eskişehir ve Edirne’nin izlediğini kaydetti.

Sınavda 31 bin 221 öğrencinin puanlarının 0.5’in altında kaldığı için hesaplanmaya değer bulunmadığını ifade eden Çelik, ‘’Bunun, sizin dilinizdeki adı ‘sıfır çeken öğrenciler’. Ben geçen yıllarda da buna açıklık getirmeye çalıştım. Bunların dağılımına baktığımızda 3 bin 348 öğrenci 26 doğru yapmıştır ancak yanlışlar doğruları götürdüğü zaman gerçek puanı 0.5’in altında kalmıştır’’ dedi. ‘’Yanlışlar doğruları götürdüğü için bu öğrencilerin puanlarının hesaplanmaya değer bulunmadığını’’ kaydeden Çelik, ‘’(Bu öğrenciler sıfır çekti) değerlendirmesi doğru bir değerlendirme olmayacaktır’’ diye konuştu. OKS 500 tam puan alarak birinci olan 97 öğrenciden 7’si Kocaeli’nden çıktı. Öte yandan İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, İzmir’de dördü devlet okulu, ikisi özel okuldan olmak üzere toplam 6 öğrencinin OKS’de 500 tam puan aldığını, bunun da devlet okullarında çok başarılı eğitim verildiğini ortaya koyduğunu söyledi. Aydoğan, yaptığı açıklamada, İzmir’den 45 bin öğrencinin sınava girdiğini, 6 öğrencinin 500 tam puan aldığını belirterek, ‘’Bunların dördü devlet okulundan, ikisi özel okuldan. Bu da İzmir’de devlet okullarında çok başarılı bir eğitim verildiğini ortaya koyuyor’’ dedi.

İhlas Koleji’den iki şampiyon bir arada

OKS Türkiye birincileri arasında yer alan İhlas Koleji öğrencisi Mustafa Düremez “Çok mutluyum, öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerime, anneme, babama, herkese çok teşekkür ediyorum. Şu an çok mutluyum ve mutluluğun verdiği şoktayım” dedi. İstanbul Özel Bahçelievler İhlas İlköğretim Okulu’nda okuyan Mustafa Düremez başarısını ailesi ve öğretmenleriyle birlikte okulunda kutkladı. Mutluluğunu ilk olarak öğretmenleri ve ailesi ile paylaşan Düremez Öğretmenleri ile birlikte yaşadığı başarısını sistemli çalışmasına borçlu olduğunu belirtti. İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç ise Mustafa Düremez’in OKS birincisi olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Koç “Bir öğretmen olarak, bir eğitimci olarak çok mutluyuz. Geçtiğimiz yıllarda aynı mutluluğu OKS ve ÖSS birinciliklerinde yaşamıştık. Ben öğretmen arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Anne ve babalarını da kutluyorum, sevinçliyiz ve bu sevincimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. İhlas Eğitim Kurumları, Türk eğitiminde 13.yılını tamamlamış durumda” diye konuştu.

Yeni Asya / İstanbul / Ankara

12.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İddianame Pazartesiye kaldı

  BM VE IRAK VERİLERİ KULLANILDI

  Abdüllâtif Şener, AKP’den istifa etti

  97 birinci, 31 bin sıfırcı

  Demokrasi ortak payda

  Dinî referanslı terör tutmaz

  ‘VIP çete’ adliyede

  Bıçak kemiği geçti, sinire dayandı

  BM’den utanç duvarına eleştiri

  Kızım kitaplarının üzerinde uyurdu

  Türkiye’deki siyasî kriz AB’yi ikileme soktu

  Müzakereleri aynı kararlılıkla ilerletmeyi hedefliyoruz

  BAŞBAKAN ERDOĞAN BUGÜN FRANSA’YA GİDECEK

  Şehit polis duâlarla uğurlandı

  Vali Güler: 10 kişi gözaltında

  Daha özgür bir Türkiye için bu yola baş koyduk

  Kato’da çatışma: 10 terörist öldürüldü

  Wilson eleştirilere cevap verdi: Korumalar silâhlı değildi

  ÖSS ve YDS bugün açıklanacak

  YÖK, ‘’ÖSS’’ için görüş alacak

  Sorunları, demokrasi içinde ve siyasetle aşmalıyız

  Hızlı trenin deneme sürüşleri başlıyor

  Yangınlar sadece ormanları etkilemiyor

  Tankeri nehirde bırakıp kurtuldu

  Yangın bitti, sıra yaraların sarılmasında

  Manisa'da, 15 ev ve bir bakkal kül oldu

  İHH’dan, Mersin’deki afetzedelere yardım

  Bu caminin minaresi neden solda?

  Dedeleriniz işte böyle yaşardı

  ‘Elektronik İpek Yolu’ için büyük adım

  Pekmezin tozu üretildi

  Anne panda reddetti, kedi evlât edindi

  Dilencinin paraları 3 günde sayılabildi

  El işlemeli semaver ilgisi

  Gökyüzündeki Jüpiter şölenine dâvet

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör