"Gerçekten" haber verir 18 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Helâl gıda pazar 2.1 trilyon $

Araştırmalara göre dünyada helâl ürünlere ilgi duyan tüketici sayısı 2 milyarı aşarken bu artan talep neticesinde yıllık 2.1 trilyon dolarlık bir pazar oluşmuş durumda. Dünyada helâl gıda ticaretinin yıllık 400 milyar dolar değerinde olduğu ve sadece Ortadoğu’da helâl ürün ve hizmet talep eden nüfusun 200 milyonu geçtiği tahmin ediliyor.

ÜNYADA helal ürünlere ilgi duyan tüketici sayısı 2 milyarı aşarken, bu artan talep neticesinde yıllık 2.1 trilyon dolarlık bir pazar oluştu. Ortadoğu’nun fuar ve kongre merkezi Dubai’de 2426 Kasım tarihleri arasında Helal Expo adlı bir fuar düzenlenecek. Fuarın organizatörleri bu aktivite ile Ortadoğu ‘helal’ ürün sektörünü modernleştirme ve sektörel standartları geliştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Araştırmalara göre dünyada helal ürünlere ilgi duyan tüketici sayısı 2 milyarı aşarken bu artan talep neticesinde yıllık 2.1 trilyon dolarlık bir pazar oluşmuş durumda. Dünyada helal gıda ticaretinin yıllık 400 milyar dolar değerinde olduğu ve sadece Ortadoğu’da helal ürün ve hizmet talep eden nüfusun 200 milyonu geçtiği tahmin ediliyor. Helal Expo’ya katılan ülkeler arasında Türkiye’nin yanında Avustralya, Arjantin, Brezilya, Bosna, Kanada, Çin, Mısır, Fransa, Hindistan, Endonezya, İran, Hollanda, Pakistan, Tayland, Malezya, Singapur, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere sayılıyor. Helal ürün ve hizmet piyasası ile ilgili diğer bir fuarın ise yine Kasım ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başşehri Abu Dabi’de yapılacağı öğrenildi. 11-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Helal Dünyası adlı fuarda helal piyasasında faaliyet gösteren firmalara Ortadoğu pazarına girme imkânlarının sunulacağı bildirildi.

/ Dubai

18.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Cârî açık 80 kat arttı

  Helâl gıda pazar 2.1 trilyon $

  Esnaf mercek altında

  Bizim Toptan, 85. mağazasını Adana’da açtı

  Satılan her 3 otomobilden 2’si ithal

  Nükleer santral ihalesi için 8 firma şartname aldı

  TİSK: Elektrikte otomatik zam yapılmasın

  Borçluların KEY alacakları haczedilecek

  50 milyar dolar dış borç risk oluşturuyor

  OECD: Yapısal reformları ve malî disiplini sürdürün

  SGK, kayıtdışıyla mücadeleye başladı

  Kayıtlı işçilerin yarıdan fazlası sendikalı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör