"Gerçekten" haber verir 18 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnaf mercek altında

“Sanayi Stratejisi ve Envanter’’ çalışmasını sürdüren Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, şimdi de ‘’Esnaf Stratejisi”ni hazırlıyor. Esnaf dendiğinde ilk akla gelen mahalle bakkalı, kasabı ve berberinin ötesinde bir çalışmanın içine giren bakanlık, Türkiye genelinde faaliyet gösteren esnafı, imalât, inşaat, ticaret, el sanatları ve hizmet sektörlerinde faaliyet alanlarına göre tesbit edecek.

“SANAYİ Stratejisi ve Envanter’’ çalışmasını sürdüren Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, şimdi de ‘’Esnaf stratejisini’’ hazırlıyor. Esnaf dendiğinde ilk akla gelen mahalle bakkalı, kasabı ve berberinin ötesinde bir çalışmanın içine giren bakanlık, Türkiye genelinde faaliyet gösteren esnafı, imalat, inşaat, ticaret, el sanatları ve hizmetler sektöründe faaliyet alanlarına göre tesbit edecek. Tesbitlerini, ülke genelinde bölgeler, iller ve ilçeler bazında yapacağı taramayla gerçekleştirecek. Böylelikle, mahalle bakkalından, berbere, kasabından, manavına, terzisinden, kuru yemişcisine, pastacısından ayakkabı tamircisine, el sanatlarıyla uğraşanlara kadar uzanan yelpazede çalışan esnaf kesiminin sorunları belirlenecek ve faaliyet alanlarıyla bu kesimin sayısal dökümü ortaya konacak. Daha sonra elde edilen veriler ışığında, ticaret hayatının küçük oyuncuları rolünde olan kesimin, ne kadarının hangi alanda faaliyet gösterdiği ortaya çıkarılacak. Yıllık üretim ve kapasiteleri, finansman sorunları, kredilendirme, meslekî eğitim, pazarlama gibi konularda yeni bir yol haritası çizilecek. Halen sanayi stratejisi ve envanteri çalışmasını sürdüren ve bunu Ekim ayında sonuçlandırmayı hedefleyen Sanayi ve Ticaret Bakanlığının, esnafa dönük yeni girişiminin de yaklaşık bir yıl sürmesi bekleniyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) verilere göre, halen Türkiye genelinde aktif esnaf ve sanatkâr oda sayısı 3 bin 145 olarak görülüyor. Toplam 1 milyon 885 bin 620 esnaf ve sanatkârın faaliyet gösterdiği belirlenirken, illere göre dağılımda da çarpıcı sonuçlar elde ediliyor.

/ Ankara

18.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Cârî açık 80 kat arttı

  Helâl gıda pazar 2.1 trilyon $

  Esnaf mercek altında

  Bizim Toptan, 85. mağazasını Adana’da açtı

  Satılan her 3 otomobilden 2’si ithal

  Nükleer santral ihalesi için 8 firma şartname aldı

  TİSK: Elektrikte otomatik zam yapılmasın

  Borçluların KEY alacakları haczedilecek

  50 milyar dolar dış borç risk oluşturuyor

  OECD: Yapısal reformları ve malî disiplini sürdürün

  SGK, kayıtdışıyla mücadeleye başladı

  Kayıtlı işçilerin yarıdan fazlası sendikalı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör