"Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

SSK ve BAĞ-KUR prim affında son hafta

SSK ve BAĞKUR prim borcu olan işveren ve sigortalılardan prim affından faydalanmak isteyenlerin başvuru için bir hafta süreleri kaldı.

Alınan bilgiye göre, bugüne kadar toplam 580 bin 538 kişi, prim borçlarının yeniden yapılandırılması için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurdu. Şu ana kadar yeniden yapılandırılan borç tutarı 8 milyar 378 milyon 917 bin 586 YTL olurken, SGK’nın net tahsilatı 1 milyar 145 milyon 576 bin 127 YTL’ye ulaştı. SSK ve BAĞKUR prim borçları bulunan işveren ve sigortalıların yeniden yapılandırmadan faydalanmak için başvurularını en geç 28 Temmuz’a kadar yapmaları gerekiyor. Borçlarını peşin ödemek isteyenlerin başvuru gününü takip eden 1 ay içinde ödemeyi yapmaları gerekiyor. Taksitlendirmede ödeme başvurudan bir sonraki ay başlayacak. 2006 yılında çıkarılan önceki afla borcunu taksitlendirdiği halde ödemesini yapmayanlara da yeni bir hak getirildi. Borç taksitlendirmelerini düzenli ödemediği için yapılandırma hakkını kaybedenlerin taksit hakları, 28 Temmuza kadar başvurmaları halinde yeniden canlandırılacak. Yeni düzenleme çerçevesinde BAĞKUR’lular sağlık hakkına kavuşabilecek. Düzenleme, yeni borçlular ile isteğe bağlıların da prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına imkan tanıyor. Halen SSK’da kayıtlı 1 milyon 118 bin iş yerinden 615 bininin, BAĞKUR’da kayıtlı 3 milyon 368 bin iş yerinin de 1 milyon 425 bininin kuruma prim borcu bulunuyor. SGK’nın bu işveren ve sigortalılardan toplam 26 milyar YTL prim alacağı var.

/ Ankara

22.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Çiftçiye mazot ve gübre desteği verilecek

  BEŞ AYDA 7 MİLYAR YTL KÂR ETTİLER

  OSMANİYE Tarım İl Müdürü Ali Çeribaş, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olan çiftçilere mazot ve kimyevi

  SSK ve BAĞ-KUR prim affında son hafta

  Kamu kurumlarına özel banka yolu açıldı

  “Kredi kartı aidatı alınamaz” kararı Resmi Gazete’de

  Millî Piyango Ağustos’ta ihaleye çıkacak

  SOCAR'dan yeni rafineri

  Bakü-Kars arası uçak seferleri başladı

  Destekler arttırılsın, kredi borçları ertelensin

  Kira ve ücret bankaya yatacak

  Avrupa’da bankalar 120 milyar euro kaybedebilir

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır