"Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sarvan: Hiçbir hakeme ayrıcalık yok

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, ''2014 Dünya Kupası'na Türk hakemi gönderme gibi bir hedefimiz var. Türk futbolu iyi bir yere geldi. Türk hakemliğini Türk futbolunun yanına taşımak istiyoruz. Süper Llig'den başlayarak klasmanlar yapıldı. Bir kişi için bile ayrıcalık tanınmadı'' dedi.

FUTBOL Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, hedeflerinin 2014 Dünya Kupası'na Türk hakemi göndermek olduğunu söyledi. Oğuz Sarvan, Klassis Golf Otel & Country Club'da gerçekleştirilen Hasan Doğan Klasman ve Klasman Yardımcı Hakemler Eğitim Semineri'nde yaptığı konuşmada, 2014 Dünya Kupası'na Türk hakemi gönderme gibi bir hedeflerinin olduğunu belirterek, ''Türk futbolu iyi bir yere geldi. Türk hakemliğini Türk futbolunun yanına taşımak istiyoruz'' dedi. Sarvan, klasman oluşturulurken kendileriyle ilgili yapılan eleştirilere cevap vererek, şunları kaydetti:

HAKEM KLASMANLARINI YAPTIK

"Her hakemin daha çok maça çıkması için hakem sayısını düşürdük. 2 lig toplam 40 hakemle götürülecek. Zaman zaman liglerde değişiklik yapılabilir. Bir hakem 2-3 maç bir ligde görev yapıyorsa bir maç diğer ligde maç yönetebilir. Talimatlar gereği hakem klasmanlarını yaptık. Kendi kadromuzu kendimiz yapacağız. Geçen sezon son 6 haftayı hangi hakemlerle götürdüysek, yeni sezonda da takviyeler yaparak devam edeceğiz. Türk hakemliğinin böyle daha iyi olacağını düşündük.'' Klasmanların nasıl yapıldığını daha önce açıkladıklarını vurgulayan Sarvan, ''Süper Lig'den başlayarak klasmanlar yapıldı. 1 kişi için bile ayrıcalık tanınmadı. Sistemi baştan koyduk. Bu sıralamaya 50 hakem itiraz etti. Bunların 5'i Süper Lig, 5'i de Süper Lig yardımcı hakemleri. 35-40'ı tek merkezden bir dilekçeyle itiraz etmiş'' dedi.

22.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu sezon şampiyon olmalıyız

  Sarvan: Hiçbir hakeme ayrıcalık yok

  LİNCOLN SERTLİKTEN YAKINDI

  Beşiktaş Gökhan Zan'la anlaştı

  Sivasspor İntertoto'da turu zora soktu

  Mavi Jeans Basketbol Kampı Pazar'a başlıyor

  F.Bahçe'de kombine kar satışı 27 bine ulaştı

  F.Bahçe'nin rakibi MTK Macaristan Kupasını aldı

  Makelele Paris Saint Germain'e transfer oldu

  "Oturarak Voleybol" sporu ilk defa Adana'da yapılacak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır