"Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Celal Talabani ve Abdülmehdi’den jet veto

Irak Cumhurbaşkanlığı Konseyi, bölgesel Kürt yönetiminin tepkisini çeken seçim yasasını veto ettiğini duyurdu. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin ofisinden yapılan açıklamada Talabani ve Şii yardımcısı Adil Abdülmehdi’nin yasayı veto ettikleri belirtildi.

IRAK Devlet Başkanı Celal Talabani ve Yardımcısı Adil Abdülmehdi’nin, parlamentodan geçen seçim yasasını veto etmek konusunda anlaştıkları bildirildi. Devlet Başkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamada, Talabani ve Şiî yardımcısı Abdülmehdi’nin, en geç 31 Aralık’ta yerel seçimlerin yapılmasını ve Kerkük yerel meclisindeki sandalyelerin Arap, Kürt ve Türkmenler arasında eşit paylaşımını öngören yasanın veto edilmesi konusunda hemfikir oldukları belirtildi. Talabani ve Abdülmehdi’nin, sağlık sebepleriyle Türkiye’de bulunan Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi’nin yasa ile ilgili görüşünü de bekleyecekleri açıklandı. Talabani, daha önce yaptığı açıklamada, “Irak halkının ikinci büyük unsuru olan Kürtleri dikkate almaması dolayısıyla sadece 127 milletvekilinin onayladığı yasayı reddedeceğini” söylemişti.

Irak Devlet Başkanlığı Konseyinde Talabani’nin bir Şiî, bir de Sünnî yardımcısı bulunuyor. Parlamentonun kabul ettiği yasanın yürürlüğe girmesi için Başkanlık Konseyinin onayı gerekiyor. Irak yasalarına göre, Başkanlık Konseyi üyelerinden sadece birinin bile itirazı halinde bir yasa tekrar görüşülmek üzere iki kez parlamentoya gönderilebiliyor. Parlamento iki kez de değişiklik yapmadan yasayı tekrar Başkanlık Konseyine sunarsa yasa resmî gazetede yayımlanıp yürürlüğe giriyor.

/ Bağdat

25.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Celal Talabani ve Abdülmehdi’den jet veto

  ‘İran eksenli dalga durdurulmalı’

  Uzaylılarla temas 60 yıldır gizlenmiş

  Kahire’den, Tahran’a enformatik darbe

  Obama: İran engellenmeli

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır