"Gerçekten" haber verir 25 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘İran eksenli dalga durdurulmalı’

İSRAİL Genelkurmay Başkanı Korgeneral Gabi Aşkenazi, Orta Doğu’da İran merkezli ve ‘’bölgeyi radikalleştirmeye yönelik’’ bir değişim çabası olduğunu ileri sürerek, bölgedeki bu ‘’İran saldırganlığının’’ durdurulması gerektiğini savundu.

ABD’de bulunan ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negraponte ve Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen ile görüşecek olan Aşkenazi, İsrail Büyükelçiliğinde basına yaptığı açıklamada, İran’a karşı doğrudan bir askeri saldırıyı telâffuz etmedi.

‘’Orta Doğu’da radikal ülke ve unsurların, bugün var olan geleneksel ulusal ve laik yapıyı yeni bir düzenle değiştirmeye çalıştıkları kapsamlı bir değişim gözlemlediğimiz görüşündeyim’’ diyen Aşkenazi, Irak, Afganistan, Lübnan ve Filistin topraklarına dikkat çekti. Aşkenazi, ‘’bu radikal eksenin merkezinde, var olan güç dengesini bozarak bölgesel hırslarını ve hegemonyasını gerçekleştirmek isteyen İran var’’ diye konuştu. Aşkenazi, İran’ın bölgede ve bölge ötesinde gücünü ortaya koymak amacıyla terörist örgütleri ve radikal grupları desteklediğini, nükleer silâh elde etmeye çalıştığını iddia ederek, ‘’dolayısıyla bizim İran’ın saldırganlığını durdurmamız hayatî önem arz ediyor’’ dedi.Aşkenazi, Irak, Afganistan, Lübnan ve Filistin toprakları üzerinde ortaya konan bu ‘’radikalleştirme sürecinin,’’ İran’ı durdurmak suretiyle zayıflatılabileceğini savundu.

/ Washington

25.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Celal Talabani ve Abdülmehdi’den jet veto

  ‘İran eksenli dalga durdurulmalı’

  Uzaylılarla temas 60 yıldır gizlenmiş

  Kahire’den, Tahran’a enformatik darbe

  Obama: İran engellenmeli

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır