"Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Gürcistan halkı panikte, Türkiye’ye kaçıyorlar

Gürcistan'ın tek taraflı bağımsızlığını ilân eden Güney Osetya'ya müdahalesine Rusya'nın karşılık vermesiyle çıkan çatışmalar üzerine Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş yapmak için uzun kuyruklar oluşturan Gürcüler, ülkelerinde yaşanan büyük karmaşanın kendilerini endişelendirdiğini belirtti.

Küçük yaştaki çocuklarının askere alındığını kaydeden Gürcüler, Türkiye'ye yakın yerlerde durumun sakin olduğunu da söylediler.

10.08.2008


 

“ENERJİ KORİDORU” SAVAŞI

Gürcistan’ın Güney Osetya bölgesinde başlayan ve Rusya’nın da katıldığı savaşı yorumlayan uzmanlar, bölgede asıl savaşın Kafkasya’daki “enerji koridoru” olan küçük devletler üzerinden ABD ile Rusya arasında yaşandığına dikkat çekiyorlar.

GÜRCÜLER NATO ÜYESİ OLURSA

Olayların, Nisan ayındaki NATO toplantısında Gürcülerin NATO üyeliği yolunun açılmasıyla başladığını belirten uzmanlar, Rus liderlerin, Gürcülerin NATO üyeliğinin kabul edilemez olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatıyorlar.

10.08.2008


 

NATO endişeli, ama temkinli

Çatışmalardan “büyük endişe duyulduğunu” açıklayan NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, taraflara silâhlı kuvvet kullanmamaları ve uzlaşma arayışı için doğrudan görüşmeler başlatmaları çağrısında bulunurken, İttifak’ın gelişmeleri yakından izlediğini bildirdi.

10.08.2008


 

Gürcistan’ı Rusya kışkırttı

Temmuz ayından bu yana düşük seviyeli bir çatışmanın devam ettiği Güney Osetya’da, Rusya’nın asker göndermesiyle işin boyutunun değiştiği ifade ediliyor.

Rusya’dan, Gürcistan’a vahşi saldırı

Rus güçlerinin, Güney Osetya’nın başşehri Tshinvali’den Gürcü askerlerini çıkarttıkları öne sürüldü. Rus Kara Kuvvetleri Komutanı Vladimir Bolderev, Itar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, “Taktik birlikler, Tshinvali’yi Gürcü ordusundan tamamen kurtardı ve Gürcü birliklerini barış gücü askerlerinin bulunduğu bölgenin ötesine göndermeye başladı” dedi. Rusya’nın Gürcistan’daki Güney Osetya bölgesine yeni asker sevk ettiği bildirildi. Rus haber ajansları Güney Osetya’daki Rus barış gücü askerlerini takviye etmek amacıyla gönderilen askerlerin gece boyunca bölgeye ulaştığını ve yeni takviye güçlerinin de bölgeye gönderildiğini duyurdular. Rus piyadelerinin komutan yardımcısı İgor Konaşenkov ajanslara yaptığı açıklamada 58. Ordunun bölgede ‘’barışı sağlamayı istediğini’’ ve ek ‘’özel birimlerin’’ gelecek birkaç saat içinde bölgeye intikal edeceğini belirtti. Rus barış gücü askerlerinden 3’ünün daha gece öldüğünü kaydeden Konaşenkov, böylece çatışmalarda ölen toplam Rus barış güçü askerlerinin sayısının 15’e ulaştığını söyledi. Öte yandan, Rus savaş uçakları, Güney Osetya bölgesinde Gürcü mevzilerini bombalamaya devam ediyor. Güney Osetya’nın başşehri Tshinvali’deki askerî bölge ve yerleşim yerlerindeki açık alanda bulunan Gürcü mevzileri, Rus savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Gürcü mevzilerinden de bombardımana karşı ateş açılıyor. Can güvenlikleri tehdit altında olan bölge sakinleri ise Rus bombardımanı sebebiyle büyük panik yaşıyor. Halk, telâş içinde bölgeden kaçmaya çalışıyor. Bu arada Tshinvali yolu boyunca Gürcü birliklerine ait yüzlerce zırhlı araç, tank ve diğer askerî ağır teçhizat hareket halinde bulunuyor.

10.08.2008


 

İnsanî yardım için Osetya’dayız

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilân eden Güney Osetya’daki Rus askerlerinin “sivilleri korumak” için, barışı tesis etme operasyonu yürüttüklerini ileri sürdü.

‘Rusya, Sivilleri korumak için Osetya’da’

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilân eden Güney Osetya’daki durumun ‘’insanî felâket’’ olduğunu söyledi. Medvedev, bölgedeki son gelişmeleri öğrenmek üzere Rusya Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov ve Kremlin İdare Amiri Nikolay Makarov ile yaptığı görüşmede, ‘’Bu insanî felâketin sorumluları sebep oldukları bu durumun sorumluluğunu da taşımak zorunda. Bizim görevimiz bu insanî felâketin yol açtığı sonuçları ortadan kaldırmak’’ dedi. Rus askerlerinin sivilleri korumak için barışı tesis etme operasyonu yürüttüklerini ileri süren Medvedev, ‘’Barış gücü askerlerimiz ve takviye birliklerimiz, şu anda Gürcü tarafını barışa razı etme operasyonu yapıyor’’ diye konuştu. Rus askerlerinin oradaki nüfusu korumakla görevli olduğunu ifade eden Medvedev, ‘’Onların da şu anda yaptıkları tam olarak bu’’ diye konuştu. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilân eden Güney Osetya’daki Rus askerlerinin “sivilleri korumak” için, barışı tesis etme operasyonu yürüttüklerini söyledi. Medvedev, Rusya Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov’u kabulünde yaptığı açıklamada, ‘’Barış gücü askerlerimiz ve takviye birliklerimiz, şu anda Gürcü tarafını barışa razı etme operasyonu yapıyor’’ dedi. Öte yandan, Gürcistan’ın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı (AGİT) Büyükelçisi Viktor Dolidze, Rusya’nın, Gürcistan’a açık bir askerî saldırıda bulunduğunu söyledi.

10.08.2008


 

Irak’taki Gürcü askerleri dönüyor

ABD, Gürcistan’ın Irak’ta görevli 2 bin askerinin ülkelerine gönderileceğini söyledi. Gürcü Albay Bondo Maisuradze de ABD, nakillerini sağlar sağlamaz Irak’taki tüm askerlerinin ülkelerine gönderileceklerini kaydetti.

ABD, Gürcistan’ın Irak’ta görevli 2 bin askerinin ülkelerine gönderileceğini söyledi. Amerikan ordusunun sözcüsü Yüzbaşı Charles G. Calio, askerlerin Gürcistan’a gönderilmesi için tüm nakliye seçeneklerinin gözden geçirildiğini belirterek, Gürcü askerlerinin Irak’tan ayrılmasının yakın dönemde etkisinin görüleceğini, ancak uzun dönemde Irak’ın güvenliği üzerinde önemli bir etkisinin olmayacağını bildirdi. Gürcü Albay Bondo Maisuradze de ABD, nakillerini sağlar sağlamaz Irak’taki bütün askerlerinin ülkelerine gönderileceklerini kaydetti. Amerikalı bir savunma yetkilisi de Gürcistan’ın Washington yönetiminden Irak’taki askerlerinin geri çekilmesine yardım etmesini istediğini belirtti.

10.08.2008


 

Kur’ân kurslarında kardeşliği öğreniyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata, Kur’ân kursu hizmetlerinin ihtiyaç sonucu ortaya çıktığını belirterek; bu kurslarda Kur’ân eğitimin yanısıra, ahlâkî değerler, birlikte yaşamanın vazgeçilmez ilkeleri, barış- kadeşlik gibi değerlerin de vurgulandığını söyledi.

Dİyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata, Kur’ân kursu hizmetlerinin ihtiyaç sonucu ortaya çıktığını belirterek; bu kurslarda Kur’ân eğitimin yanısıra, ahlâkî değerler, birlikte yaşamanın vazgeçilmez ilkeleri, barış- kadeşlik gibi değerlerin de vurgulandığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitim Dairesi Başkanı Ulvi Ata, yaptığı açıklamada Kur’ân kursu hizmetlerinin ihtiyaç sonucu ortaya çıktığını kaydetti. Kursun açılabilmesi için asgari 15 kişinin başvuruda bulunması gerektiğini kaydeden Ata, yetkililer tarafından yapılan inceleme ve hazırlanan raporların uygun olması durumunda, izinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verildiğini, kursların rutin aralıklarla denetimlerinin yapıldığını aktardı. Ata, Ekim-Mayıs dönemini kapsayan 32 haftalık kursların yanısıra, yaz Kur’ân kurslarının da bulunduğunu ifade etti. 2007-2008 eğitim - öğretim yılında 249 bin 973 öğrencinin 32 haftalık kurslara devam ettiğini, bu kişilerin büyük bir bölümünün ev hanımı olduğunu söyleyen Ata, Kur’ân kurslarının ev hanımlarının sosyalleşmesine de imkân sağladığına dikkat çekti. Ata, “32 haftalık kurslardaki öğrencilerin yüzde 74’ü 18 ve üstü, yüzde 57’si 32 ve üstü yaş grubundan oluşuyor. Yüzde 91’i ise bayanlar. Yaz kurslarına, ilkokul beşinci sınıfı bitiren öğrenciler iştirak edebiliyor. Bu kurslara geçen yıl 1 milyon 436 bin 168 öğrenci katıldı.” şeklinde konuştu. Bölgede yaygın din eğitimi ihtiyacı tespit edildikten sonra, bunu da göz önünde bulundurarak Kur’an kursu programlarının hazırlandığını aktaran Ata, “Öğrenciler, öncelikle Kur’ân’ın doğru okunması bilgi ve becerisi için müracaat eder ama bunun yanı sıra, ahlâkî değerleri, bizi biz yapan değerleri, birlikte hayatının vazgeçilmez ilkelerini, barış, kadeşlik, kadirşinaslık gibi milletimizin ortak değerlerini de bu Kur’ân kurslarında elde etme imkânı bulurlar.” dedi.

10.08.2008


 

Diplomalarını Türkiye’de aldılar

Türkiye’de başörtüsü yasağı yüzünden üniversitede okuyamayan kız öğrencilerimiz Viyana’da başarıyla tamamladıkları üniversitelerinin diplomasına İstanbul’da görkemli bir törenle kavuştular.

Türkİye’de uygulanmakta olan başörtüsü yasağı sebebiyle üniversite eğitimlerini Viyana’daki çeşitli üniversitelerde başarıyla tamamlayan öğrenciler, 08.08.08 tarihinde İstanbul Grand Cevahir Otel’de düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldılar. Görkemli bir törenle diplomalarına kavuşan öğrencilerin gurur ve sevinçleri gözlerinden okunabiliyordu. Törende bir konuşma yapan Wonder derneği Genel Başkanı Yusuf Kara, derneklerinin kuruluş amacının bir şekile öğrenimlerini tamamlayamamış ancak gelecek vaad eden öğrencilerin akademik kariyer yapmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Kara, dernek aracılığıyla yurt dışında eğitim görme şansı yakalayan gençlerin hemen her alanda oldukça başarılı olduklarını ifade etti. Wonder Genel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Karahüseyinoğlu ise bunlara ek olarak öğrencileri hayırseverlerin yardımları sayesinde okuttuklarını hatırlattı. Wonder’in mezuniyet gecesinde Türkiye’nin başarılı piyanistlerinden ve aynı zamanda kendisi de Viyana’da eğitim almış olan Tuluyhan Uğurlu bir konser verdi. Konserin hemen ardından ise öğrencilere diplomaları takdim edildi. Tören sırasında konuşma yapan ve kendisi de başörtüsü mağduru olan, eski Milletvekili Merve Kavakçı “Mezun olan bu öğrenciler mağduriyetlerin illa ki mağlubiyet ile sonuçlanmayacağının bir göstergesidir” dedi. Büyük alkış alan Kavakçı konuşmasının sonunda mezun olan öğrencileri kutladı.

Öte yandan törene iştirak eden Avusturya Kardinal Yardımcısı Martin Ruprest kendisine yöneltilen bir soru üzerine özgürlüklerden yana olduğunu ifade etti. Ruprest, “Bizim ülkemizde böyle yasaklar yok. Sizin ülkenizde çok örtünmekten şikâyet edenler var halbuki ben bizim ülkemizdekilerin az örtündüğünden şikâyetçiyim. Ama tabii ki bu herkesin kendi tercihidir” dedi. Başörtüsü yasağı sebebiyle kendilerine Avrupa kapısı açılan ve böylece bir zulümden bir fırsat ve bir hayır elde ettiklerini belirten kız öğrenciler ise şimdi herşeye rağmen ülkelerine hizmet zamanı olduğunu vurguladılar.

Faruk Saim AKHAN

10.08.2008


 

‘Faiz desteği değil, reel destek istiyoruz’

MÜSTAKİL anayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi’nin ev sahipliğinde, Genel Merkez yönetimi ve 28 şube başkanını buluşturan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kaplan’a MÜSİAD’ın hazırlamış olduğu KOSGEB raporu takdim edilirken Anadolu’nun Ticarî Kaplanları’nın temsilcileri sorunlarını KOSGEB Başkanı’na birebir ilettiler.

Toplantının ardından MÜSİAD’ın ve 28 Şube Başkanı’nın görüşleri doğrultusunda hazırlanan Genel İdare Kurulu (GİK) Sonuç Bildirisi kamuoyu ile paylaşıldı. 28 Şube Başkanı’nın imza koyduğu sonuç bildirisinde; “İstikrarlı büyüme, işsizliğin azaltılması, yeni istihdam alanları oluşturması ve sosyal kalkınmanın ülke sathına yayılması konularına yaptıkları her geçen gün artan KOBİ’lere gereken önemi vermenin vakti gelmiştir. 2008’de yavaşlaması beklenen Türkiye’nin büyümesini tekrar yükselişe geçirmenin yolu KOBİ’lere gerekli desteğin ve önemim verilmesinden geçer” denildi.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’a da sunulan GİK Sonuç Bildirisi’nde dikkat çeken başlıklar şöyle:

KOBİ’ler için yeni strateji şart!

“Gelişmekte olan ülkelerin hemen hemen hepsi KOBİ’lerin doğması, büyümesi ve gelişmesi için uygun ortamı hazırlayacak politikalar geliştirmekte ve uygulamaktadırlar. Hızla gelişen Türkiye’de KOBİ’ler için uygulanacak yeni politikaların ve stratejilerin bir an önce belirlenmesi bekliyoruz. Elbette hükümet politikalarının yanında, KOBİ dediğimiz işletmelerimizin de yeni döneme yönelik hazırlıklarını en üst ve etkin düzeyde gerçekleştirmeleri için belli başlı kriterleri yerine getirmeleri gerekmektedir.”

KOSGEB’den somut adımlar bekliyoruz

“KOSGEB’ten yeni destekleme enstrümanlarının ortaya çıkarılması ve faizsiz istihdam ve ihracat kredileri ile KOBİ’lerin canlanmasını sağlayacak somut adımları arttırmasını beklemekteyiz. Bu konuda sınırlı kaynaklarına rağmen KOSGEB’in son yıllarda bu zor görevi yürüttüğü başarılı projeler olduğunu biliyor ve memnuniyetle karşılıyoruz.”

KOBİ’lere etkin şekilde ulaşılmalı

“KOBİ’lerin yararlanmasına yönelik destek mekanizmaları geliştirmekte ancak, KOBİ’ler kendilerine sunulan kaynaklardan haberdar olmamakta, olamamaktadır. KOBİ’lere devlet tarafından ayrılan kaynağın yalnızca yüzde 40’ının kullanılması bunun en güzel örneğini göstermektedir. KOBİ destek ve teşvikleri için sağlam temelli bir sistem halen kurulamamıştır. Ülkemizde imalatçı KOBİ niteliğindeki 300 bin işletmenin ne yazık ki sadece 10 bin kadarı bu desteklerden yaralanabilmektedir. Teşvik ve desteklerden yararlanabilen KOBİ oranı %3’ler düzeyindedir. Bu meyanda KOBİ’lere etkin erişim modelleri geliştirilmelidir.”

Devir birleşerek büyüme devri

“Bölgelerarası dengesizliğin giderilmesinde ve kalkınmanın tabana yayılmasında çok önemli sosyal rolleri bulunan KOBİ’lerin artık “küçük güzeldir” anlayışını bir yana bırakmaları şarttır. Küçük işletmelerin gelişebilmesi ve ülke ekonomisinin büyümesi için güçlü ortaklıklar kurmaktan başka alternatifleri yoktur. Artık devir, “birleşerek büyüme” devridir.”

Yeni Asya / Elazığ

10.08.2008


 

Ramazan uyarısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Ramazan yardımlarıyla ilgili olarak, insanların rencide edilmemesi gerektiğini belirterek ‘’Reklamla hayır olmaz. İnsanlar ‘yardım yapacağız’ diye incitilmemeli’’ dedi.

10.08.2008


 

Kuzeyimiz alev aldı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ‘’Rusya ile savaş halinde olduklarını’’ açıkladı.

Saakaşvili, televizyondan canlı yayınlanan Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya’nın ‘’Gürcistan topraklarını işgal girişimini uzun süreden beri planladığını’’ belirterek, ‘’İlân ediyorum. Rusya ile savaş halindeyiz’’ dedi. Saakaşvili, Rusya’nın bugüne kadar sürekli kendilerini tahrik ettiğini belirterek, ‘’Sağımızdan vurdular suskun kaldık. Solumuzdan vurdular suskun kaldık. Artık yeter, buna son vermek lazım’’ ifadesini kullandı. Saakaşvili, içinde bulundukları durum ile ilgili halktan gizleyecek bir şeyleri olmadığını belirterek, Gürcistan’ın kaderinin belirlendiği bir dönemde birlik çağrısında bulundu. Saakaşvili ayrıca, “ Meclisten sıkıyönetim yasasını onaylamasını isteyeceğim” dedi.

/ Tiflis

10.08.2008


 

Rice’dan Rusya’ya çekil baskısı

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya’ya, Gürcistan’daki muharip güçlerini geri çekmesi ve Gürcistan’a yönelik hava saldırılarını durdurması çağrısı yaptı.

Rice yayınladığı açıklamada, ‘’Rusya’yı, Gürcistan’a savaş uçakları ve füzelerle yürütülen saldırıları durdurmaya, Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne saygı göstermeye ve Gürcü topraklarından muharip güçlerini geri çekmeye çağırıyoruz’’ ifadesini kullandı. Rice, ‘’ABD’nin, Gürcistan’ın Güney Osetya bölgesindeki silahlı çatışma için hemen bir ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunduğunu’’ vurguladığı açıklamasında, ABD’nin uluslararası bir arabuluculuk çabası başlatılması için Avrupalı müttefikleriyle aktif bir şekilde çalıştığını ve üst düzey Amerikalı yetkililerin çatışmanın taraflarıyla görüştüğünü bildirdi. Rice, açıklamasında şöyle devam etti: ‘’Bir çok BM Güvenlik Konseyi kararında da dile getirildiği gibi biz Gürcistan’ın egemenliğine ve uluslararası tanınan sınırları içinde toprak bütünlüğüne, uluslararası topluluğun desteğini vurguluyoruz.’’ Rice bugün, defalarca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşmüştü. Rice’ın bu açıklamasıyla birlikte ABD ilk kez Rusya’ya resmen Gürcistan’dan çekilmesi çağrısı yapmış oldu.

/ Washington

10.08.2008


 

‘Saakaşvili Doğu-Batı ilişkilerini provoke ediyor’

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma milletvekili ve Rusya Siyasî Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Sergey Markov, Gürcistan’ın tek taraflı bağımsızlığını ilân eden Güney Osetya’ya askerî hareket düzenlemesindeki amacın Rusya ve batı arasındaki ilişkileri bozmak olduğunu öne sürdü.

Markov, Rus haber ajansı RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada, ‘’(Gürcistan Cumhurbaşkanı) Mihail Saakaşvili’nin stratejisi Rusya ile batı ilişkilerinin bozulmasını kışkırtmak ve bu siyasî kriz sayesinde kendi kişisel iktidarı için batıdan silâh, para ve siyasî destek sağlamak’’ dedi. Rusya’nın bölgedeki durumun daha vahim hale gelmesini, bölgede faaliyet gösteren Rus ve Amerikan askerleri arasında bir çatışmanın ortaya çıkmasını önlemek için doğrudan ABD ile müzakere yürütmesi gerektiğini savunan Markov, ‘’Saakaşvili’nin en çok istediği şey olan bölgede bulunan Amerikan subaylarının ve Rus askerlerinin birbirlerine ateş etmelerine yol açacak ortamı oluşturmamalıyız’’ diye konuştu. Gürcistan’ın, Güney Osetya’ya saldırısının Pekin-2008 Olimpiyat Oyunlarının açılış gününe denk gelmesinin tesadüf olmadığını kaydeden Markov, Saakaşvili’nin böyle bir zamanlamayla ‘’Rusya’nın vatandaşlarını korumak için bölgeye asker gönderemeyeceğini ve bir oldu bittiyle bütün Güney Osetya’yı ele geçirmeyi umduğunu’’ ileri sürdü.

10.08.2008


 

Kerküklüler, Barzani’nin ziyaretini boykot etti

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani, Kerkük’e barış mesajı vermeye geldiğini söyledi.

Barzani, Saddam Hüseyin rejiminin 2003’de devrilmesinden bu yana şehre yaptığı birkaç saatlik ilk ziyaretinde, Kerkük’ün hem Irak, hem de kuzeydeki Kürt bölgesinin bir şehri olduğunu belirterek, barış mesajı vermeye geldiğini kaydetti. Irak Türkmen Cephesi temsilcileri ile Arap temsilcilerin boykot ettiği ziyarette Barzani, “kendileriyle aynı görüşü paylaşmayan kişileri de davet ettiğini ancak gelmediklerini, bu kişilerin diyaloğa hazır olduğu zaman kendilerinin de hazır olacağını” ifade etti.

10.08.2008


 

Suriye, UAEK’ya izin vermedi

Surİye’nİn, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) uzmanlarının, bu ülkenin gizli nükleer programı olduğu iddialarını araştırmak amacıyla yapmak istediği yeni ziyarete izin vermedi.

Viyana’daki diplomatik kaynaklar, Haziran’daki ilk ziyaretten sonra geçen ay yapılmak istenen ikinci ziyaretin Suriye tarafından reddedildiğini söyledi. Aynı kaynaklar, ABD’nin Suriye’nin UAEK Yönetim Kuruluna üye olma çabalarının engellenmesi için diğer üyeler nezdinde girişimlerde bulunduğunu da belirtti. Yönetim Kurulu normal olarak oybirliği ile karar aldığı için, Suriye’nin üye olması durumunda kendi nükleer programı ile ilgili araştırmaları engelleyebileceği belirtiliyor. İsrail savaş uçakları geçen yıl Suriye topraklarına düzenledikleri bir saldırıda, tamamlanmak üzere olan bir plütonyum üretim merkezini imha etmişlerdi.

10.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır