"Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Türkiye, büyümede geri adım atıyor”

DOĞU ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, düşük kur ve girdi maliyetlerindeki artışın Türkiye’nin küresel anlamda rekabet gücünü düşürdüğünü belirtti.

Kadoğlu; “Doğu ve Güneydoğu’daki firmaları bu durumdan en fazla etkilenen kesimi oluşturuyor” dedi. Enflasyonun tekrar çift haneli rakamlara dönmesinin büyümeye ciddi bir darbe vurduğunu aktaran Kadoğlu, “Türkiye’nin büyüme meselesindeki başarı hikâyesinden geri adım atmış oluyoruz. Elektriğin ardından doğal gaza da yapılan ve yılbaşından itibaren yüzde 35’e ulaşan zam, küresel anlamda rekabet etmek isteyen sektörlerimize yüksek oranda girdi maliyeti olarak yansıdığından rekabet gücümüzü zayıflatıyor. Zaten dar olan etki alanımızı iyice zorluyor.” dedi. Elektrik ve doğal gaz zamları ile bölgede aktif sektörlerin yurtiçi ve yurtdışı pazarlardaki rekabet güçlerini olumsuz etkilediğini söyleyen Kadooğlu, dolar kurundaki düşüşün ise ihracat şansını iyice zorlaştırdığını dile getirdi. Kadooğlu, hükümetten, Doğu ve Güneydoğu’ya pozitif ayrımcılık beklerken bu uygulamaların bölge sektörlerinin belini kırdığını kaydetti.

10.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Taşımacılık sektöründe yatırım zamanı

  Çiftçi tarımda modern sulamaya geçiyor

  Çiftçi, Ilgın Şeker Fabrikası’nı istiyor

  İskenderun Körfezi demir çelikle büyüyor

  Bursa’nın tekstil ihracatı 1 milyar doları aştı

  Projeyi getir, parayı al

  “Türkiye, büyümede geri adım atıyor”

  İhracatta yeni hedef: 136 milyar dolar

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır