"Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Uşak Garı’ndan kültür geçecek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Uşak’ta içinde çok sayıda müzeyle çeşitli kültür tesislerinin hayata geçirilmesinin palanlandığı Tarihi Uşak Garı ile Uşak Arkeoloji Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Bakan Günay, Uşak Valiliğinin TCDD ile imzaladığı ortak protokolle Tarihi Uşak Garı ve arazisi üzerinde kurulması planlanan Uşak Kültür Sitesi hakkında yerinde bilgi aldı. Arkeoloji, kent tarihi, demir yolu, etnografya müzeleri, Uşak Halıları Araştırma Merkezi, Kent Atölyeleri ve Gençlik Merkezi, Kültür Parkı ve Çok Amaçlı Kültür Merkezini kapsayan projeye ilişkin planları inceleyen Günay, projenin kültürel değerler açısından güzel bir düşünce olduğunu, ancak projenin bir bütün ve uzun vadeli olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Günay, bir gazetecinin, bu projenin, Bakanlığın bölge müzeleri kurma yönündeki çalışmaları kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin sorusu üzerine, ‘’Uşak önemli arkeolojik varlıkları barındıran bir merkez. Çevresinde de çok sayıda ören yeri var. O yüzden bu merkezlerden biri olabilir. Burada da uygun bir alan var’’ dedi.

10.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm san'atları, bakış açılarını değiştirdi

  Müzelere yüzde yüz zam

  Uşak Garı’ndan kültür geçecek

  İstanbul İslamî edebiyata evsahipliği yapıyor

  Tatillerini Kur’ân öğrenerek değerlendirdiler

  Sakarya’da, başarılı okuma programı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır