"Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İlk madalya halterden geldi

ÇİN Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de bugün başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, ilk madalyasına halterde Sibel Özkan ile ulaştı.

Bayanlar 48 kiloda mücadele eden Sibel Özkan, koparmada 88, silkmede de 111 kiloluk kaldırışlarıyla, toplamda 199 kiloya ulaşarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'ndaki oyunların halter müsabakalarında bayanlar 48 kiloda 14 sporcu mücadele etti. Koparmada podyuma 13. sırada çıkan Sibel Özkan, ilk hakkında 86 kiloyu rahatlıkla kaldırdıktan sonra, 2. hakkında 88 kiloda başarılı olamadı. Özkan, son hakkında ise 88 kiloluk barı kaldırmayı başardı.

ÇİNLİ CHEN RAHAT KAZANDI

Özkan, silkmede ise ilk hakkında 108 kiloluk barı kaldırmasına karşın kontrol edemeyince başarısız oldu. Aynı ağırlığı 2. hakkında kaldırmayı başaran Özkan, 3. ve son hakkında da 111 kiloluk kaldırışıyla toplamda 199 kiloya ulaştı ve gümüş madalya kazandı. Bu sıklette evsahibi ülkeden Xiexia Chen, koparmada 95 ve silkmede 117 kiloluk kaldırışlarıyla toplamda 212 kiloya ulaştı ve zorlanmadan altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalyayı ise Tayvanlı Chen Wei Ling, toplamda 196 kiloyla kazandı. Tayvanlı sporcu, koparmada 84, silkmede ise 112 kiloluk kaldırışları gerçekleştirdi. Güney Koreli Im Jyounghwa da toplamda 196 kiloya ulaşmasına karşın, müsabaka tartısında Tayvanlı sporcudan daha ağır olduğu için dördüncülükle yetindi.

NURCAN TAYLAN SIFIR ÇEKTİ

Aynı sıklette mücadele eden diğer Türk sporcu Nurcan Taylan ise dereceye giremeyerek büyük düş kırıklığı meydana getirdi. Atina-2004'de altın madalya kazanırken, koparmada 97, toplamda da 210 kiloyla dünya ve olimpiyat rekorları kıran ve Türkiye'nin tek Olimpiyat Şampiyonu bayan sporcusu olan Nurcan Taylan, başlangıç ağırlığı olarak önce 83 kilo bildirmesine karşın, daha sonra ağırlığı artırdı ve ilk hakkında 84 kiloyu denedi. Taylan, 3 hakkında da 84 kiloda başarılı olamayınca koparmada ''sıfır'' çekti. Taylan, koparmadaki başarısızlıkla sonuçlanan 3. ve son hakkının ardından seyircilere el sallayarak podyumdan ayrıldı. Taylan, silkme müsabakasına ise katılmadı.

Pekin / M. Tevfik Erçetin

10.08.2008


 

Nurcan Taylan kendini savundu

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde, halterde bayanlar 48 kilo müsabakasında ''sıfır'' çeken milli halterci Nurcan Taylan, kendisini savundu.

Oyunlara 25 gün kala sakatlık yaşadığını ve bu yüzden antrenman yapamadığını ifade eden Nurcan Taylan, ''Sakat olduğumu herkes biliyordu. Burada kaybedeceğimi bile bile podyuma çıktım. Bu belki bir maceraydı. Benden bir mucize beklendi, fakat ben bu mucizeyi gerçekleştiremedim'' dedi. Halterde mucizelere yer olmadığını, 20-25 gün antrenman yapmayan bir sporcunun performansında yüzde 80 gerileme meydana gelmesinin normal olduğunu belirten Taylan, şöyle devam etti:

HATALI PROGRAM UYGULADIK

''Burada dünya rekoruyla başlayalım dedik. Bu yüzden de çok ağır ve hatalı bir antrenman programı uyguladık. Kaybedeceğimi bile bile podyuma çıktım. Çünkü 20 gündür dizimdeki ağrı nedeniyle oturmakta dahi güçlük çekiyorum. Herşeye rağmen bayrağımı temsil etmek istedim. Buraya gelmeseydim hakkımda başka şeyler söylenecekti. Antrenörlerim bana çok güvendiler. Çünkü iyi antrenmanlarım vardı. Burada olmamı istediler, çünkü mucizeyi gerçekleştirebileceğime inandılar. Fakat olmadı. 4 yıldır burası için hazırlanıyordum ama nasip değilmiş. Bana inandığı için federasyon başkanımız Hasan Akkuş'a da teşekkür ediyorum.'' Taylan, sporu bırakmasının sözkonusu olmadığını da belirterek, ''3 ay önce Avrupa Şampiyonu olurken elde ettiğim derece, bu olimpiyatta ikincilik için yeterliydi. Henüz yaşım 25 ve sporu bırakmam için hiçbir neden yok. Kendimi toparlayabilirim'' diye konuştu.

10.08.2008


 

842 milyon Çinli açılışı TV'den izledi

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın önceki gün başkent Pekin'de düzenlenen muhteşem açılış törenini, Çin Halk Cumhuriyeti'nde 842 milyon kişinin televizyondan izlediği bildirildi.

CSM Media Research/TNS Sport şirketine göre, 1,3 milyar nüfuslu Çin'de, açılış törenini 842 milyon kişinin izlemesiyle rekor kırıldı. İzleyici sayısının, Çinli eski cimnastikçi Li Ning'in olimpiyat ateşini yakması sırasında en üst düzeye ulaştığı belirtildi. CSM Media Research/TNS Sport'un açıklamasında, televizyon izleyicilerinin yüzde 43,6'sının, töreni en az 2 saat süreyle izledikleri kaydedildi.

HAVA KİRLİLİĞİ SORUN DEĞİL

Çinli yetkililer, Pekin'deki hava kirliliğinin, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılan atletler için sorun oluşturmadığını tekrarladı. Pekin-2008 Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Wang Wei, basına yaptığı açıklamada, ''Havanın sporcuları etkilemeyeceğinden eminiz'' dedi. Wang, uzmanların da havanın durumu konusunda tatmin olduklarını bildirdi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Sözcüsü Giselle Davies, 3 günlük tahminlere göre, havanın standartlara uygun olduğunu belirterek, sporcuların maske takmasının gereksiz olduğunu kaydetti.

10.08.2008


 

Beşiktaş'ta yeni formalar çok beğenildi

BEŞİKTAŞ'TA futbol takımın 2008-09 sezonunda giyeceği formaların tanıtımı yapıldı.

Çırağan Sarayı'nda ve kulüp başkanı Yıldırım Demirören, diğer yöneticiler ve teknik heyetin katılımıyla gerçekleştirilen defilede, siyah-beyazlı futbol takımı oyuncularının yanı sıra basketbolcular ve mankenler yer aldı. Defilede ayrıca Kartal Yuvası Sonbahar-Kış kreasyonundan örnekler ve Umbro'nun basketbol takımı için hazırladığı formalar da beğeniye sunuldu. Tanıtımda futbolculardan Zapotocny, Delgado, Bobo, Holosko, Tuna, Uğur, Nobre, Sivok, Seriç, Batuhan'nın yanı sıra basketbolcular Muratcan, Cevher ve Arın mankenlik yaptı. Defilede Beşiktaş'ın yeni sezonda giyeceği 4 ayrı forma tanıtılırken, futbolculardan Nobre, podyumda giydiği formayı Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e verdi. Futbol takımının yeni sezonda giyeceği formalardan özellikle yatay çizgili olanlar beğeni toplarken, futbolcu fotoğraflarının olduğu tişörtler de izleyicilere sunuldu. Yoğun katılımın gerçekleştiği organizasyon, havai fişek gösterileriyle sona erdi.

İstanbul / Fatih DOYURAN

10.08.2008


 

Kenyalı rakibini yenen Muzaffer 2. tura yükseldi

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda boksta 81 kiloda Bahram Muzaffer, ilk turda Kenyalı rakibi Ali Aziz'i sayıyla yenerek 2. tura yükseldi.

İşçiler Spor Salonu'ndaki oyunların boks müsabakalarının ilk gününde, 81 kiloda Bahram Muzaffer, ilk tur maçını Kenyalı rakibi Ali Aziz ile yaptı. Müsabakaya iyi başlayan Muzaffer, ilk raundu 3-1, 2. raundu 5-2 ve 3. raundu da 7-3 önde kapadıktan sonra ringden 8-3 sayıyla galip ayrıldı. Muzaffer, 2. turda İrlanda Cumhuriyeti'nden Kenny Egan ile 14 Ağustos Perşembe günü TSİ 10.15'de karşılaşacak. Boksta bugün Türk sporcularından 69 kiloda Adem Kılıççı, ilk tur maçını TSİ 10.00'da İngiliz rakibi Bily Joe Saunders ile yapacak.

10.08.2008


 

Bugün 4 dalda 5 Türk sporcusu yarışacak

OYUNLARIN 2. gününde, 4 dalda 5 Türk sporcusunun da müsabakası bulunuyor. Türk sporcularının müsabaka programı şöyle:

Yüzme: 14.45 Bayanlar 100 metre kurbağalama seçmeleri (Dilara Buse Günaydın), 15.10 Erkekler 100 metre sırtüstü (Derya Büyükuncu), Boks: 10.00 69 kilo ilk tur müsabakaları (Adem Kılıççı-Billy Joe Saunders (İngiltere). Yelken: 08.00 Finn sınıfında 3. ve 4. yarışlar (Ali Kemal Tüfekçi). Halter: 14.00 Erkekler 56 kilo müsabakası (Sedat Artuç)

10.08.2008


 

Şahin ve Başesgioğlu: Güzel bir başlangiç oldu

PEKİN'DEKİ olimpiyatlarda Sibel Özkan'ın halterde bayanlar 48 kiloda gümüş madalya alması müsabakayı izleyen Türk heyetini memnun etti.

Koparmada 88, silkmede de 111 kiloluk kaldırışlarıyla, toplamda 199 kiloya ulaşarak gümüş madalya alan Özkan'ın genç ve yetenekli bir sporcu olduğunu söyleyen Adalet bakanı Mehmet Ali Şahin, ileride Özkan'ı kürsünün ilk sırasında görmeyi arzuladığını ifade etti. Eskiden spordan sorumlu bakan olarak da görev yapan Şahin, ilk güne madalyayla başlamanın güzel bir şey olduğunu ve bunun arkasının gelmesini umduğunu söyledi.

BAŞESGİOĞLU: NURCAN'DA SIKINTI VAR

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da alınan gümüş madalyadan dolayı herkesi kutladığını belirtti. Bakan Başesgioğlu, Özkan'ın ileride daha başarılı dereceler alacağına inandığını kaydetti. Nurcan Taylan'ın başarısız olmasıyla ilgili olarak ise Bakan Başesgioğlu, ''Bu konuyu burada çok konuşmamak lazım. Bir sıkıntı olduğu ortadaydı. Bunu dönünce konuşalım. Keşke yarışabilseydi. Bu onun ve bizim açımızdan iyi olmadı.'' diye konuştu.

10.08.2008


 

Pekin'de ilk altını Çek Cumhuriyeti kazandı

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ilk altın madalyasını Çek Cumhuriyeti elde etti.

Pekin Atıcılık Sahası'nda yapılan müsabakada, atıcılıkta bayanlar 10 metre havalı tüfek kategorisinde Çek Katerina Emmons altın madalyanın sahibi oldu. 24 yaşındaki Emmons, eleme turlarında 400 puan toplayarak dünya rekorunu egale etti ve olimpiyat rekoru kırdı. Emmons, finalde de 103.5 puan topladı ve toplamda 503.5 puanla birinci olarak altın madalya kazandı. Emmons, Atina-2004'te bu dalda bronz madalya kazanmış, 2002 Dünya Şampiyonası'nda da birinci olmuştu. Bu kategoride Atina-2004'te altın madalya kazanan Çinli Du Li, 5. oldu.

10.08.2008


 

Millî okçumuz Zekiye Şatır 16. sıraya yerleşti

ÇİN'İN başkenti Pekin'de dün başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda okçulukta, bayanlar olimpik yayda Zekiye Keskin Şatır, bireysel sıralama atışlarında 64 sporcu arasında 16. oldu.

Olimpiyat Okçuluk Alanı'ndaki oyunların okçuluk müsabakalarında, dün ilk olarak 70 metre üzerinden gerçekleştirilen bayanlar olimpik yay bireysel sıralama atışları yapıldı. Bu dalda Türkiye adına yarışan tek sporcu olan Zekiye Keskin Şatır, ilk serideki durgunluğunu 2. turda üzerinden atarak, 644 puanla 16. sırada yer aldı. Şatır, bu sezonki en yüksek puanını aldığını, bu derecesini elemelerde de koruyup Türkiye'ye madalya kazandırmaya çalışacağını kaydetti.

10.08.2008


 

Yusuf Dikeç 10 metre havalı tabancada finale kalamadı

ATICILIK branşındaki tek Türk sporcusu olan Yusuf Dikeç, erkekler 10 metre havalı tabancada elendi.

Pekin Atıcılık Poligonu'ndaki oyunların atıcılık müsabakalarında Yusuf Dikeç, dün sabah, toplam 48 sporcunun katıldığı erkekler 10 metre havalı tabanca elemelerinde yarıştı. Dikeç, yarışmada, 566 puanla 45. sırada yer alarak finale kalamadı. İlk 8 sporcunun finale kaldığı yarışmanın elemelerinde en iyi dereceyi, evsahibi ülkeden Weg Pang, 586 puanla elde etti.

10.08.2008


 

Dopingli çıkan Yunanlı atlet Atina'ya gönderildi

OYUNLARDA Yunan atlet Tassos Gousis, doping yaptığının belirlenmesinin ardından Yunanistan kafilesinden çıkarıldı.

Yunan basınındaki haberlere göre, yasak madde kullandığı belirlenen Tassos Gousis, Yunanistan Atletizm Federasyonu tarafından Pekin'den Atina'ya çağrıldı. 29 yaşındaki Gousis, atletizmde 200 metrede yarışacaktı.

10.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır